Groningen verliest thuis van De Graafschap

FC Groningen heeft haar tweede competitiewedstrijd verloren, in de eigen Euroborg was De Graafschap met 0-2 te sterk. De Graafschap nam door doelpunten van aanvallers De Groot en Powel in de tweede helft afstand van Groningen.

FC Groningen kwam moeilijk uit de startblokken tegen een erg defensief De Graafschap. De Superboeren uit Doetichem speelden maar met één spits en vijf middenvelders. Groningen brak gewoon niet door, maar de defensie bij Groningen stond goed op zijn plek. Zo kwam De Graafschap weinig aan kansen. Het voetbal speelde zich dan ook grotendeels af op het middenveld. Toch waren onder andere Fledderus en Berg dicht bij een doelpunt. Fledderus raakte de bal totdrie keer toe niet of verkeerd en bij Berg ontbrak het geluk toen een inzet van hem via de binnenkant van de paal weer het veld inging. Ook kansen van Meerdink misten doel en zo leek het af te stevenen op een middag waar in niks zou lukken. Ook met Wegereef lukte het niet, die verliet in minuut 13 het veld wegens een blessure waardoor vierde official Diks zijn taken waar moest nemen.

Kort na de rust kreeg De Graafschap een vrije trap die snel werd genomen, terwijl van Loo nog niet klaar was zijn defensie op orde te brengen en er simpel werd gescoord door de Superboeren. Bij Groningen gingen de kopjes hangen en toen was het voetbal eruit. Het ontbrak aan creativiteit en daardoor ook aan kansen. In tegenstelling tot De Graafschap, die enkele keren gevaarlijk dicht bij een goal was. Uiteindelijk viel die goal ook; Powel maakte 2-0. In de slotfase zag Diks, die bij de KNVB op de C-lijst staat en dus laag is geklasseerd als voetbalscheidsrechter, een overduidelijke handsbal over het hoofd. FC Groningen verloor dus thuis van De Graafschap.