Groningen verliest van Friezen in Heerenveen

Door 0 reacties

In een mooie ambiance heeft FC Groningen de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen verloren. Groningen verloor de uitwestrijd met 4-2 door doelpunten van Alves, Friend en Levchenko. Bas Roorda was de ongelukkigste van de wedstrijd, 2 doelpunten waren te wijten aan hem.

Groningen was veruit de betere ploeg en viel veel aan, maar door gebrek aan kansen en doelpunten bleef het bij 2 doelpunten van Evgeny Levchenko. Groningen begon matig aan de wedstrijd en de eerste kansen waren voor Alves en Friend, maar die misten allebei. Uit een prima vrije trap van Alves had Roorda de bal zo uit de lucht kunnen grijpen, maar miste en in de 14e minuut stonden de Friezen al met 1-0 voor. Groningen viel wel aan, maar ronde het simpelweg niet af. Zo was Suarez enkele malen gevaarlijk dichtbij een doelpunt, maar ronde niet af. De tweede helft begon Groningen goed, maar het was scoorde Friend op aangeven van Breuer en zo stond na rust 2-0 op de borden. Het leed was voor Roorda nog niet erg genoeg, ook hij was niet kansloos bij het tweede doelpunt als hij meer van zich af had gebeten. 7 minuten na de 2-0 was het voor Alves niet genoeg om 1 doelpunt te maken en zo schoot hij nog één raak, net als de vierde waarbij hij de hele verdedeging inclusief de keeper uitspeelde en raak schoot. 4-0 op de borden en de blamage van vorig seizoen (ook 4-0) leek zich te herhalen. Niets was minder waar, want een strafschop gegeven na een overtreding op Suarez werdt prima benut door Levchenko. Ook hij was de maker van het 2e Groningse doelpunt, nog geen minuut later. Eindstand werd 4-2.

Ontevreden

Ron Jans was na afloop ontevreden over de wedstrijd en zijn team. "Het resultaat is teleurstellend. Groningen moet meer de kansen benutten. Het tweede doelpunt vind ik een overtreding, want lichaamelijk contact met de keeper is verboden binnen het 5 meter-gebied." De mannen van Jans spelen woensdag in de Euroborg tegn Excelsior. De wedstrijd begint om 20.00 uur.