Groningen verliest wederom bij Willem II

Door 0 reacties

FC Groningen heeft in één van de slechtste wedstrijd van het seizoen verloren van degradatiekanidaat Willem II. Door persoonlijke fouten van Kruiswijk en Fledderus wisten de Tilburgers met 3-0 weg te komen, waarvan twee keer gescoord uit een standaardsituatie.

In de eerste helft speelde FC Groningen onrustig. Veel ballen werden ingeleverd en er kwam weinig op de juiste plaats aan. Kansen werden en niet gecreërd. Alleen Willem II. En gelijk in de 46ste seconde al, waarna het eerste doelpunt meteen uit viel. Gebrek aan concentratie, want de goal werd gemaakt uit een standaardsituatie, waarbij de verdediging er erg slecht uit zag. Groningen kon geen druk zetten, en mede door het drukke spel en de uitmuntende combinatie's van de Tricolores uit Tilburg. Het zat er simpelweg niet in. Groningen bakte er niets van, in de naam van Kruiswijk die op een zeer slechte manier uitverdedigde en de bal zomaar in de voeten van Hadouir speeldde, die daarna simpel de bal achter Roorda kon werken. Daarna was het gedaan met het spel tot de rust.

In de tweede helft begon Groningen beter te voetballen en kreeg het meer balbezit. De combinaties liepen, maar door een domme overtreding zo'n 25 meter van de goal, en Roorda wederom niet goed opgestelt stond, liep de score verder op naar 3-0. Het spel op het middenveld en achterin liep goed, maar juist voorin waar de kansen gecreërd moesten worden, daar wilde het niet. Jammerlijk, want Groningen had op basis van de statistieken best op gelijke hoogte kunnen komen. Het werd een beetje het spel van de ziekenhuisballen en vrouwen en kinderen eerst, hoge ballen en weinig kansen. Of het moest Lindgren al zijn die een schot op doel richtte, en waar Aerts kon redden. Daarna werd de wedstrijd simpel uitgespeeld.