Groningen wint eerste duel van Feyenoord

Door 0 reacties

FC Groningen heeft alle kans om door te gaan in de Play-Offs. Vanavond werd er in de eigen Euroborg met 2-1 gewonnen van de Rotterdammers. Via Romeo Castelen kwam het Feyenoord onder leiding van 'Don Leo' op voorsprong, in de tweede helft kwam FC Groningen door doelpunten van Erik Nevland en Gibril Sankoh langszij.

Bij FC Groningen was Rasmus Lindgren niet inzetbaar, hij werd vervangen door Paul Matthijs die daardoor de aanvoerdersband weer van Erik Nevland overnam. Ook moest Koen van de Laak het duel vanaf de bank aanschouwen, de Brabander had de pech dat Ron Jans de voorkeur gaf aan Martijn Meerdink.

Groningen begon fel aan het duel, alleen was het Feyenoord dat op voorsprong kwam. Romeo Castelen kreeg de bal voor zijn voeten in het strafschopgebied. De flankspeler wist hier wel raad mee en zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Niet veel later had de ploeg van interim-trainer Leo Beenhakker minder plezier in het spelletje. Jonathan de Guzman werd door scheidsrechter Pieter Vink zonder omkijken van het veld gestuurd. De Canadees maakte onnodig een grove overtreding op Antoine van der Linden. Met twee benen van achteren werd de linksback van FC Groningen tegen de vlakte gewerkt. Met een rode kaart als gevolg voor de jongeling van Feyenoord.

Feyenoord met 10 man, Groningen probeerde het wel uit te buiten maar scoren deed het voorlopig niet in de eerste helft. De sensatie van de competitie, Luis Suarez ,was nog wel enkele malen gevaarlijk maar ook hij wist FC Groningen niet langszij te schieten. Maar in de blessuretijd van de eerste helft was het dan toch raak en hoe. De bal werd ingespeeld op de vastgeplakte Luis Suarez en met een fraaie pass achter het standbeen langs was hij zijn tegenstander te slim af. De bal valt precies in de loop van Erik Nevland, de Noor faalt niet en schiet de bal fantastisch in de verre hoek. Via de binnenkant van de paal gaat de bal over de doellijn en Groningen gaat met een gelijke stand de kleedkamer in.

Met Koen van de Laak als vers bloed in de ploeg voor Evgeniy Levchenko werd er afgetrapt voor de tweede helft. Een kwartier in de tweede helft ,Gibril Sankoh rukt op en bedenkt zich niet om vervolgens uit te halen. Sankoh, die het al een paar maal eerder probeerde, had nu wel geluk. De bal verzeilt in de linkerhoek en Feyenoord doelman Henk Timmer staat aan de grond genageld, 2-1.

Groningen drukte de Feyenoord defensie met de rug tegen de muur. Maar tot scoren kwam de formatie van Ron Jans niet meer. Waardoor het in een uitverkocht Euroborg 2-1 in het voordeel van FC Groningen bleef.