Groningen wint simpel van Telstar: 0-3

Door 2 reacties

FC Groningen is doorgedrongen tot de achtste finales van het bekertoernooi. Op bezoek bij Telstar werd met 3-0 gewonnen. De goals kwamen op naam van Berry Powel, Danny Holla en een eigen goal van Correira.

luciano

De FC begon niet goed aan de wedstrijd en kreeg ook de nodige kansen tegen. Vooral Glynor Plet van Telstar kreeg een handjevol kansen. De grootste was een kopbal in de 20ste minuut die door een schitterende redding van Luciano werd gepareerd. De eerste de beste kans van Groningen was meteen raak. Uit een voorzet van Stenman schoot Powel binnen: 1-0.

Na rust was het alleen maar Groningen dat aanviel. Danny Holla zorgde 6 minuten na rust voor de 2-0 en daarmee was de wedstrijd zo goed als beslist. In de 63ste minuut schoot Marcus Berg tegen Telstar-verdediger Correira waardoor de bal achter zijn eigen keeper in het doel verzeilde, 3-0 voor Groningen. In de 69ste minuut volgde er een dubbele wissel aan de kant van FC Groningen. Metaj kwam voor Holla en Meerdink voor Andersson. Welkom terug Martijn!

In de 80ste minuut kwam Pepijn Kluin in het veld voor de matig spelende Marcus Berg. Toch kreeg Telstar in de laatste 5 minuten nog een dot van een kans. Glen Pinas schoot de bal tegen de paal, geen eretreffer voor Telstar dus. Bij die stand bleef het. Een ruime overwinning voor de manschappen van Ron Jans. Morgen (donderdag) is de loting voor de achste finales. De enige gele kaart kwam op naam van Kasper De Fries Johansen. Na precies 89 minuten en 58 seconden gespeeld te hebben vond scheidsrechter van Menen het wel welletjes. Hij floot voor het einde van de wedstrijd. Komende zondag staat er weer een wedstrijd op het programma, Groningen speelt namelijk in eigen huis tegen De Graafschap.