Groningen zegeviert met 4-2, hattrick Matavz

Door 9 reacties

De eerste drie punten van dit seizoen zitten weer in de groen witte tas. Op basis van een goede eerste helft werden de groen gele ooievaars ruim voldoende op afstand gezet. Grote man was Tim Matavz die tussen de 16e minuut tot acht minuten voor de pauze drie keer tot scoren kwam. Bacuna tekende kort na de rust voor de 4-0 en de groen gelen kwamen even later terug via Immers 4-1 en Van Duinen 4-2. Met nog een half uur op de klok kwam er geen verandering meer in de stand. De overwinning was dik verdiend, de FC had over de hele wedstrijd gezien de beste kansen. Echter - wil Groningen dit seizoen serieus aanspraak maken op Europees voetbal is er in verdedigend opzicht werk aan de winkel. Dit op basis hoe onnodig de tegendoelpunten weer tot stand kwamen. Na twee wedstrijden staat Groningen op de zesde plaats met een doelsaldo van 5-4. Zaterdagavond staat de uitwedstrijd tegen NAC aanvang 20.45 uur op het programma.

14-08-2011 om 19:37

Goede eerste helft, tweede stukken minder..gelukkikg heeft Timmie bewezen dat hij nog kon scoren, zijn waarde gaat zo wel weer wat omhoog..;)

Milko14-08-2011 om 20:54

En....Gradus van der Pas....moet Matavz nog steeds weg :lol:

bert14-08-2011 om 21:15

De Combi Holla - Kieftenbelt.....Prima! Sparv had niet echt wat je noemd een uitstekende invalbeurt. Bacuna en Kieftenbelt uitstekend. Burnet en Matavz, Prima natuurlijk. Tadic en Andersson waren een beetje onopvallend. Ik zie toch echt graag Virgil spelen, desnoods op de rechtsback positie. Wat een geweldige eerste helft. Nog genoeg punten om te te werken....

Magician14-08-2011 om 22:59

Tadic onopvallend? Naar welke wedstrijd heb je gekeken? Mooie passeeracties, slimme passes en de assists kwamen van Tadic..... :whistle:

Don Chaot15-08-2011 om 05:15

Matavz heeft zich, met die drie doelpunten, gelijk in de uitverkoop gezet! Het zal mij niets verbazen als hij van de week al weg is ook aangezien FCG met een spits bezig is (FCGonline)... De wedstrijd was de 1e helft zeer goed alleen de 2e helft kregen ze weer last van het Roda-syndroom, de score had veel ruimer moeten zijn. Qua afronding was het deze wedstijd vele malen beter dan de 1e wedstrijd, alleen bij Tadic was de scherpte er nog niet helemaal, hij speelde wel weer een goede wedstrijd maar had toch zeker eentje van die twee grote kansen moeten maken!! Ga zo door FCG!!!

TomOkker15-08-2011 om 06:53

Mooie overwinning van FC. Verdedigend moet alles nog wat ingeslepen worden, maar oa Burnet deed het erg goed. Kieftenbeld had bijna alle afvallende ballen en speelde de meeste keren voorwaarts. In mijn ogen op dit moment een echte aanwinst op het middenveld. Als we zo spelen dan halen we zeker een goed resultaat in Breda.
Ik ben het deze keer volledig met je eens.

Greatone15-08-2011 om 09:05

In de zoektocht naar een nieuwe spits is PSV terechtgekomen bij Tim Matavz. De Sloveense spits van FC Groningen moet zeker zeven miljoen euro kosten. PSV heeft naast Ajacied Mounir El Hamdaoui een andere spits uit de Eredivisie op het oog als potentiële versterking. Bronnen binnen de Eindhovense club bevestigen dat ook Matavz kandidaat is voor de vacante spitspositie. Voor het binnenhalen van Matavz heeft PSV wel transferinkomsten nodig. De overgang van Erik Pieters naar Newcastle United kan een oplossing zijn om de aankoop van de Sloveen te bekostigen. FC Groningen wil tussen de zeven en acht miljoen euro voor zijn spits, die tegen ADO Den Haag drie keer scoorde. Matavz mag dan daarmee in de aankoop duurder zijn dan El Hamdaoui, maar zijn salaris past beter bij het plafond van één miljoen euro dat PSV hanteert.

degroninger15-08-2011 om 09:28

Matavz heeft gezegd dat hij Groningen alleen verlaat voor een grote competitie. Daarom heeft hij Sporting Lissabon ook afgezegd. En als hij wel gaat, hebben wij weer 8 miljoen en halen we voor veel minder Texeira er voor terug.

degroninger15-08-2011 om 17:11

Waaraan zag je dat van Loo niet goed communiceerde gister? Hij ziet Immers gewoon niet, en dat is natuurlijk een grote fout van hem, maar heeft niks met communiceren te maken volgens mij. Viel mij op dat hij in de eerste helft heel ver zn goal uit kwam en voorkwam dat een speler van Ado alleen door kon, dat doet hij bijna nooit.