Groningers houden schade beperkt in Almelo: 3-2

Door 9 reacties

In een vermakelijk duel dat gepaard ging met veel doelpunten is de FC tegen zijn derde nederlaag binnen één jaar tegen de Almeloërs opgelopen. Hier viel weinig op af te dingen. Het meeste balbezit was voor de gastheren, evenzo het betere van het aanvalspel en de kansen. Groningen kreeg onvoldoende grip op het gevarieerde spel van de Tukkers, het speelde zelf te onrustig, te slordig en mocht van geluk spreken dat het zelf twee keer tot scoren kwam. De ruststand was 2-1 door doelpunten van Armenteros en Douglas namens de thuisploeg en voor de gasten tekende Ivens voor de aansluitingstreffer. Na de rust scoorde Armenteros de 3-1 en Bacuna direct daarna 3-2 hetgeen binnen een uur spelen de eindstand van de wedstrijd was. De FC heeft zich zeker niet een kansloze uitgangspositie verworven maar het voetbal zal zondagmiddag in de Borg van een beter niveau moeten zijn om het karwei ook daadwerkelijk thuis af te maken.

Eerste helft
In een sfeervol Polman stadion werd de tos gewonnen door oud Groningen speler Antoine van der Linden die de te beginnen kant koos, waardoor Groningen mocht aftrappen. In de eerste minuut al wist de doorgelopen Kieftenbeld wist de bal in de zestien te krijgen maar achter de man. Al na vijf minuten spelen werd er via Looms voorgezet die Everton wist te bereiken, maar kon er niks mee, waar Armeteros er wel raad mee wist en vroeg in de wedstrijd de 1-0 op het bord zette.

In de achtste minuut een goede kans van Bacuna op aangeven van Tadic, echter geen controle. Corner in de negende minuut voor Heracles werd weggekopt door Groningen en Andersson kon we, maar de bal was net te hard. In de elfde minuut wist Tadic een afvallende bal op de pantoffel te nemen, maar er zat te weinig daling in en ging over. In de dertiende minuut een schot van Overtoom van 30 meter, die Luciano wist te pakken.

Na een kwartier ging Douglas op avontuur en werd niet aangepakt en wist na een kapbeweging Luciano op het verkeerde been te zetten en de 2-0 op het scorebord te zetten. Niet veel later werd er door Groningen gescoord door Ivens door een mooi opgezette aanval van Stenman, 2-1. In de negentiende minuut zeeën van ruimte voor Overtoom, die ver naast wist te schieten. In de 20ste miuut wist Armeteros Everton te bereiken die uit een te moeilijke hoek probeerde te stiften en over ging.
21ste minuut een vrije trap van van Fledderus die niet al te veel over schoot. Even later een kans voor Andersson op aangeven van Stenman waar even door werd gegaan op de keeper, die een bloedlip op liep maar gewoon verder door kon.

Gele kaart voor Kieftenbeld in de 27ste minuut. Een minuut later weet Luciano de bal net uit de hoek te tikken op een schot van Armeteros. Gele kaart voor Stenman door een overtreding net buiten het zestien meter gebied zo rond de 29ste minuut. Vlak daarna een vrije trap van Fledderus die in de twee mans muur verdween. Vrije trap Kieftenbeld in de 31ste minuut die uiteindelijk bij Granqvist kwam die hem op de doelman kopte. In de 34ste minuut een vrije trap door Granqvist, waar niets uit kwambehalve een counter van Groningen waar Andersson de bal niet mee wist te krijgen.

Gele kaart voor Granqvist in de 35ste minuut door even vasthouden. In de 36ste minuut een kans voor Heracles met Overtoom die hem voor moest geven, maar in plaats daar van hoog over schoot. Overtreding van Ivens in de 36ste minuut die genomen werd door Flederus die via de muur maar net naast ging.

De eerste gele kaart van Heracles voor Looms door een overtreding op Kieftenbeld. Overtreding van Van der Linden op Andersson in de 41ste minuut op 25 meter van het doel. Bacuna ineens, maar de bal daalde niet genoeg en was ook niet voldoende in de hoek geplaatst. Schot van Douglas op Luciano in de 43ste minuut. Kopbal Ivens hoog over.

Tweede helft
Beide teams beginnen ongewijzigd aan de tweede helft. In de 47ste minuut wist Tadic in de 16 met een mooie solo de bal voor te krijgen, maar kon hij niet binnen getikt worden. Een schot van de vrij staande Everton in de 48ste minuut die Luciano wist te pareren. Uit de daaruit ontstaande hoekschop kwam niks.
Schotje van Hiariej in de 50ste minuut dat naast ging. Overtreding Sparv op oud speler Fledderus. Overtoom werd met een mooi hakje vrijsgespeeld door Armetero, er werd voorgegeven maar Granqvist zat er tussen. Bacuna dacht in de 53ste minuut ruimte te vinden voor een schot, maar ging hoog over.

Goal: Hoekschop Heracles door Granqvist na een solo van Overtoom in de 54ste minuut, die door Fledderus genomen werd en Armenteros kon vrij inkoppen, 3-1. Direct in de tegenaanval: Tadic op Bacuna na een uitbraak die zomaar de 3-2 in kon schieten. Daarna kon het zomaar al gelijk worden met wederom een kans voor Bacuna. Een hoge bal niet onder controle kwam en in de handen van de Pasveer. In de 62ste minuut een counter van Groningen die bij Enevoldsen belande die hem voor kon geven, maar weg werd gekopt door Heracles. Een afstand schot van Fledderus in de 64ste minuut die Lucianio nog even los liet meer niemand in de buurt. In de 67ste minuut een voorzet van Andersson die Pasveer uit de lucht kon plukken. In de 69ste minuut een toneelstukje van Armeteros, gelukkig werd hier niet verder op in gegaan. Op vervolg van het theaterstukje van Armeteros dacht Everton dit te kunnen overtreffen in de 70ste minuut.

In de 75ste minuut wist Overtoom Fledderus te bereiken in het zestien meter gebied die de bal op de lat achter zag verdwijnen. Volgende kans van Heracles via Douglas in een flipperkast situatie die er niet inging. Wissel voor Groningen, Andersson eruit en Femi erin. Schot van Sparv werd richting het doel nog aangeraakt, maar kon eenvoudig worden opgepakt in de 78ste minuut. Bij Heracles kwamen Plet en Vujicevic erin voor Douglas en Overtoom.

Granqvist wist in de 83ste minuut een gevaarlijke voorzet weg te halen. Daarna een wissel van Groningen waar Hiariej werd gewisseld voor Holla. Het hing al een tijdje in de lucht: rode kaart voor Kieftenbeld met zijn tweede gele kaart die even Armeteros uit balans bracht, waardoor hij de return in de Euroborg zal moeten missen. In de 88ste minuut een halve omhaal van Everton waar Luciano redding wist te bieden, daarop volgend nog een aanval waar hij net naast schoot met de punt van de schoen. In de laatste paar minuten werd Veldmate ingebracht voor Enevoldsen, om de muur achterin te versterken.

Eindstand in Almelo 3-2 in het voordeel van Heracles, de return is aanstaande zondag en vangt aan om 14:30 in de Euroborg. Dankzij de twee uitgoals heeft Groningen een redelijke uitgangspositie voor zondag. We hebben alles nog in eigen hand!