Ineffectief Groningen verliest met 2-1

Door 11 reacties

FC Groningen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De gasten opereerden vrijwel de gehele wedstrijd aanvallend onmachtig. De thuisploeg kwam tijdens de eerste helft na ongeveer een half uur op voorsprong via een afstandspegel van Duarte die ongehinderd vanaf een meter of twintig kon uithalen. Vejinovic had een minuut of tien daarvoor al een bal over de lat laten krullen. Ook na de thee liet de FC het meeste balbezit aan de Almeloërs die de meeste dreiging in hun spel hadden en tot kansen kwamen. Het was ongeveer een kwartier voor tijd dat invaller Suk wat terug kon doen. Hij verving na ruim een uur de anoniem spelende Texeira en scoorde fraai de 1-1 na geknoei van Heracles verdediger Looms. Het leek de gasten wakker te schudden want daarna zat er wel even gif in het spel en verzuimde Suk de 1-2 te maken. Met nog tien minuten op de klok bediende Everton vanuit de counter zijn teamgenoot Overtoom die 2-1 liet aantekenen. De FC was niet meer bij machte het tij te keren en heeft de vierde nederlaag van dit seizoen volledig aan zichzelf te wijten.

TomOkker20-10-2011 om 15:15

Correct ja .
Dus jij vind de plus min een toevoeging begrijp ik ?
Anders zou je het niet bestempelen als geleuter neem ik aan ?!
Of was het toch anders waar je in het topic van de fc en essent en de grootse plannen als allereerste op de vernieuwde site je gal spuwde over de plus min !
Of was je dat ff gemakshalve vergeten ? over geleuter gesproken gij mede theemuts !!

Laten we hier maar over ophouden want begrijpen zul het nooit, laat staan goed lezen.

TomOkker15-10-2011 om 18:32

Weinig meer aan toe te voegen behalve dat Bacuna eerder gewisseld had mogen worden.

dabeetle15-10-2011 om 22:16

En wederom zien we hoe een verdediger rustig richting de 16 kan komen, kan aanleggen en in alle rust de bal in de kruising knallen terwijl er 4 man toe staan te kijken... Je ziet ze gewoon ruim van te voren aankomen.

En verder. Waarom proberen ze uberhaupt nog de kunstgras trainingen aangezien ze wederom geen enkel effect lijken te hebben. Voor elke pot in Almelo hoor je het weer, dat ze goed voorbereiden, maar het blijft kennelijk lastig ballen aan te nemen of aan de voet te houden. Vooral Bacuna had er moeite mee en ik snap net als TomOkker hierboven niet waarom Bacuna niet veel eerder gewisseld werd.

Suk viel lekker in, en liet ook gelijk zien hoe een beetje strijdlust de centrale verdediger van heracles gelijk in de problemen bracht. Erg mooi afgemaakt.

TomOkker16-10-2011 om 04:03

Hoor net de analyse van Huistra. Deze staat haaks op de analyse van Jopie Gall tijdens de wedstrijd. Niet dat dat iets zegt maar wel opvallend.

campesino16-10-2011 om 14:49

ik had het idee dat er gisteren 4 pedersen op het veld stonden. ben bang dat bacuna, anderson,tadic en texeira met het pedersen virus besmet zijn.
en die jones, waarom zit die bij de selectie. je staat achter, je aanvallers bakken er niks van. dan denk je laat maar komen die man. maar nee, 90 minuten bank warm houden

campesino16-10-2011 om 17:57

waar heeft huistra het in vredesnaam over. ik heb me dood zitten ergeren de tweede helft. als we deze wedstrijd 10 keer overspelen, verliezen we 10 keer als we zo spelen. vooral die nummer 8 was een plaag voor de fc verdediging.

FCGmijnclub16-10-2011 om 18:28

Ook ik vraag me nog steeds af wat voor wedstrijd Huistra in Almelo gezien heeft. "de FC was Heer en Meester".... :D

Conclusies: Vrijwel geen fatsoenlijke aanval gezien, laat staan eindpasses, wel veel balverlies door elkaar slordig aan te spelen. Heracles had de beste kansen en daarmee de meeste dreiging. De ruststand had ook zomaar 3-0 kunnen zijn.

Het leek wel of iedereen bang was om naar voren te gaan en aan te gaan vallen. Met name de eerste helft mocht Heracles achterin rustig de bal rondtikken en ze werden pas opgevangen bij de [u]middenlijn[/u]. Was dit afgesproken tactiek? Angst om in het Almelose mes te lopen?

Je maakt tijdens de moeizame lopende tweede helft uiteindelijk door een gelukje de 1-1 en dan ineens kan de FC wel voetballen en stond Heracles even onder druk zoals wij het graag allemaal willen zien. Suk kreeg nog een kans.

Toen die 2-1 viel was het over en sluiten. En als je na afloop nog durft te beweren dat je Heer en Meester bent,
schaam ik me kapot! Het enige wat ik dan nog zou kunnen bedenken is Heer en Meester zijn op het gebied van ANGSTHASENFUSSBAL :cry:

dennis12017-10-2011 om 11:48

Vind Bacuna echt een dikke drama,2a3 wedstryden in een seizoen goed en de rest van de wedstryden is hij veel te slap.Snel Enevoldsen er weer in.

TomOkker18-10-2011 om 14:10