Jans wint van 'Mister FC Groningen'

Door 0 reacties

FC Groningen heeft vanavond met 3-0 van FC Emmen gewonnen. Voor FC Groningen scoorden Salmon, Nevland en van der Linden ieder één keer.

De wedstrijd begon voortvarend voor onze helden. Na ruim 2 minuten scoorde Salmon alde eerstena een goed opgebouwde aanval. Groningen verloor wat aan kracht in de eerste helft, maar zette wel goed druk. Emmen kwam eigenlijk nietop de helftvan Groningen, op enkele kleine dingetjes na.

Nevland mocht in de 18e minuut het tweede doelpunt zetten door opnieuw een mooi opgezette aanval. Daarna wilde Groningen de eerste helft makkelijk uitspelen en dat lukte vrij aardig, afgezien van een schot op het doel van Roorda. In de tweede helft kwam Mark-Jan Fledderus in de wedstrijd voor Levchenko. Groningen werd her en der wat slordiger en een schot van Emmen belande op de paal.Groningen hield de druk die ze in de eerste periode van de wedstrijd gaven vast, maar her en der sloeg Emmen toch een gaatje en moest Roorda af en toe even in acie komen.

Toch wist van der Linden in de tweede helft zo rond de 60ste minuutmet een mooie kopbal over de keeper heen er nog 3-0 van te maken. Groningen speelde de wedstrijd rustig uit.Met 3 doelpunten voor en 0 tegen kon De Trots van het Noorden weer huiswaarts keren, om zich voor te bereiden op de komst van Stormvogels-Telstar.