Jong FC geeft voorsprong in slotfase uit handen

FC Goningen onder -23 is er (eerder vandaag) niet in geslaagd om een driepunter mee naar huis te nemen. Een uiteindelijke 3(!!!)-0 voorsprong bleek niet genoeg... De ploeg van trainer Alfons Arts kende een veelbelovende start. Binnen 10 minuten stond het met 0-2 voor via de schutters David Brown en Gijs Jasper. Een minuut of tien voor rust was het zelfs bijna 0-3, de bal eindigde op de paal... Na ongeveer een uur was het opnieuw raak. Michael Brey tekende aan voor 0-3, de wedstrijd leek gespeeld. Niets bleek minder waar... Een minuut of twintig voor tijd werd de bal van de Groninger lijn gehaald en ook de paal bleek een positieve sta in de weg. Met het ingaan van de laatste tien minuten scoorde invaller Leonard namens RBB (1-3). In de slotfase werd Roland Baas met rood (vanwege hands in de eigen zestien) van het veld gestuurd en mocht de thuisploeg aanleggen voor een strafschop. Leonard legde aan en scoorde de 2-3. In de extra tijd bracht Tjon a Njoek de ploegen op gelijke hoogte.

De nasmaak is bitter als je in de slotfase een vrijwel zekere overwinning uit handen geeft. De groen-witte druiven smaken daarbij dan ook nog eens extra zuur omdat Grunn bij winst was opgeklommen naar de zesde plaats. Volgende week zaterdag wacht thuis nummer dertien VVOG.

Opstelling FC Groningen onder-23 (statistieken via FC Groningen)
Peter van der Vlag, Tim Riksman, Joël Amakodo, Roland Baas (90' rood), Amir Absalem, Gerald Postma, Ajdin Hrustic, Robbert de Vos, Michael Breij (87’ Jim de Leeuw), Gijs Jasper (77’ Yassine Zakir), David Browne (54’ Pier Veldman).

Rest bank: Erwin Heidekamp, Nicolo Pozzebon, Tim Waterink.

Scores: 3' Browne 0-1, 9' Jasper 0-2; 62' Breij 0-3, 78' Leonard 1-3, 90+1' Leonard (strafschop) 2-3, 90+3' Tjon-A-Njoek 3-3.

Scheidsrechter: Gerritsen

Rode kaart: 90’  Roland Baas (hands)