Jong FC Groningen verliest met 2-1 van Scheveningen (+ samenvatting)

Door Redactie 2 reacties

De wedstrijd van FC Groningen onder -23 is de afgelopen zaterdag (bij ons als redactie BM) wat ondergesneeuwd in verband met de wedstrijd van Excelsior tegen FC1. Eerder in de middag trad de ploeg van Alfons Arts aan in en tegen Scheveningen. Het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er niet veel. Daarna brak de beste fase aan van Jong FC. Mimoun Mahi opende na een half uur de score en was voor de pauze vaak ongrijpbaar. De mannen van Arts gingen uiteindelijk met een verdiende 0-1 tussenstand de rust in, er leek geen vuiltje aan de lucht. Na de pauze zette de thuisploeg aan en was tot twee keer toe dichtbij de gelijkmaker. Jong FC verloor teveel persoonlijke duels, liep teveel terug - echter uit een spaarzaam aanvallend moment had Desevio Payne de 0-2 moeten maken. Zijn schot voor open doel eindigde in de handen van Leerdam. Kort daarna was het wel raak... De thuisploeg kwam via Nieuwlaat op gelijke hoogte. Een minuut of 10 voor tijd was het Gomez Nieto die de 2-1 achter van der Vlag kon binnentikken die werd afgetroefd bij een vrije trap. FC zette nog aan om een nederlaag te voorkomen, maar was niet bij machte het tij te keren.

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Van der Vlag; Payne (79’ De Leeuw), Amakodo, Baas ©, Absalem; De Vos (58’ Postma), Hrustic, Veldman; Brey (70’ Browne), Sorloth, Mahi.
Rest bank: Heidekamp, Jasper, Waterink, Zakir.