Jong FC nipt langs VVOG

Door Redactie 4 reacties

FC Goningen onder -23 heeft vanmiddag met 1-0 gewonnen van VVOG. Het doelpunt viel werkelijk uit het niets halverwege de tweede helft. Gijs Jasper bleek de matchwinner. Lang zag het er naar uit dat Jong FC niet tot score zou komen. In een eerste helft die qua kansen verhoudingen nauwelijks het aanzien waard was, ondanks een licht veldoverwicht kwam de thuisploeg niet tot noemenswaardig doelgevaar. De gasten daarentegen hadden voor de pauze de grootste mogelijkheden om een doelpunt te maken. Zo zag de Graaf na een kwartier wedstrijd zijn schot op doel via de buitenkant van de paal naast gaan. In de slotfase voor rust moest doelman van der Lei een redding verrichten op een prima ingeschoten vrije trap. FC wist er weinig tegenover te stellen of het moet wel de mooie voorzet van Breij geweest zijn (halverwege de eerste helft) die door zijn ploeggenoten niet op de juiste waarde werd ingeschat.

Na de pauze bleven de mannen van Alfons Arts een lichte overhand houden, de gasten kwamen niet verder dan een paar speldenprikken en uiteraard viel het doelpunt van Jasper, meer dan gelegen. De bal rolde langzaam via de binnenkant van de paal over de doellijn. Het spelbeeld bleef daarna (zoals in feite de hele wedstrijd) op en neer gaan, beide teams bleven hard werken en vochten met de regelmaat van de klok een aantal pittige duels uit.

Mede dankzij deze overwinning stijgt FC Groningen -onder 23 naar de zevende plek met 14 punten uit 9 wedstrijden. Koploper is FC Lisse, met 23 punten. Volgende week speelt Grunn de uitwedstrijd in en tegen (de huidige nummer laatst) Huizen.

Opstelling FC Groningen onder-23 (statistieken via FC Groningen)
Stefan van der Lei; Tim Riksman, Joël Amakodo, Yoëll van Nieff, Amir Absalem; Gerald Postma, Ajdin Hrustic (c), Robbert de Vos; Michael Breij, Gijs Jasper, David Browne (82’ Pier Veldman).

Rest bank: Nick Borgman, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Yassine Zakir, Nicolo Pozzebon, Tim Waterink.