Jong FC verliest met 2-1 van Jong Vitesse en mag nog hopen

De groen-witte Beloften hebben hun laatste wedstrijd op Papendal verloren. Om vanavond directe plaatsing af te dwingen in de nieuw opgetuigde landelijke tweede divisie was winst noodzakelijk. De ploeg van Arts lijkt nu het aankomend seizoen af te stevenen op de derde divisie en is afhankelijk van Brabant United B1.... Wanneer Brabant United B1 zaterdag in Almere wint, gaat Jong FC alsnog naar de tweede divisie (bron: Wim Masker - klasseringen A1 en B1 tellen ook mee).

Halverwege de eerste helft scoorde Mimoun Mahi de openingstreffer 0-1. Op slag van rust kwamen de Arnhemmers op gelijke hoogte via Lelieveld 1-1. Omdat het in Rotterdam Sparta tegen AZ - dezelfde ruststand op het scorebord stond, had Jong FC nog steeds voldoende marge voor een plek in de tweede divisie. Kort na de pauze kwamen de Arnhemmers op een 2-1 voorsprong, mede door een blunder van doelman Van der Lei.

Een kwartier voor tijd kwam Sparta tegen AZ eveneens op een 2-1 voorsprong. Jong Grunn moest nu 2 keer scoren. Desevio Payne was tijdens de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker, zijn schot eindigde op de lat.

Achteraf beschouwd heeft de winst er geen moment in gezeten. De Arnhemmers hadden het beste van het spel, evenals de kansen. (bron: twitterverslag Elwin Baas - RTV Noord).

Opstelling Jong FC: Van der Lei, Payne, Veendorp, Bakker, Baas, de Vos, Oldenburger, Hrustic, Jasper, Bos, Mahi