Jong FC wint in de Euroborg 'eenvoudig' met 4-1 van Jong Brabant United

Door Lukas van der Wal 0 reacties

De beloften hebben vanavond in de Euroborg gewonnen van Jong Brabant United. Onder toeziend oog van 722 supporters was het bij rust 0-0. De Groningers kregen genoeg kansen maar gescoord werd er niet. Met nog 25 minuten spelen op de klok kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, jongeling Veldman verschalkte de goalie van de gasten. Niet veel later, in de 70e minuut scoorde Najah vanaf elf meter de gelijkmaker. Invaller Mahi had in de 80e minuut moeten scoren vanaf de strafschopstip, maar faalde jammerlijk. Twee minuten later maakte de baltovenaar zijn fout goed, door puur op basis van techniek de 2-1 te scoren. In de slotfase zorgden Henk Bos en Bryan Linssen voor de 4-1 eindstand. Door de reguliere overwinning zetten de Groningers een goede stap naar de Tweede Divisie.

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Van der Lei; Payne, Veendorp, Bakker, Baas; De Vos (46’ Veldman), Bos, Hrustic; Oldenburger, Jasper, Linssen.
Rest bank: Gies, Amakodo, Jim de Leeuw, Stenekes.

Scores: 65’ Veldman 1-0, 70’ Najah (strafschop) 1-1, 82’ Mahi 2-1, 91’ Bos 3-1, 93’ Linssen 4-1.

Bijzonderheid: 80’ Strafschop Mahi gestopt