Koploper FC Groningen maakt geen fouten

Door Redactie 4 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag met 3-1 gewonnen van Feyenoord. Daarmee staat de Trots van het Noorden nog altijd bovenaan in de Eredivisie. Feyenoord moest het lange tijd doen met 10 man, Kevin Hofland kreeg namelijk een rode kaart. Sepp de Roover bracht FC Groningen op voorsprong. In de tweede helft scoorde Marcus Berg, 2-0. Bahia bracht namens Feyenoord de spanning terug. Maar opnieuw een schitterende treffer van Berg zorgde voor de 3-1 eindstand.

FC Groningen dat inderdaad met Petter Andersson in de basis begon, zoals in de voorbeschouwing al gesuggereerd werd, begon aller aardigst tegen de gasten uit Rotterdam. De eerste 20 minuten was het spel voor de Groningers. In die twintig minuten kwam de ploeg van trainer Gert Jan Verbeek met 10 man te voetballen. Goran Lovre werd op de middencirkel aangepakt door Tim de Cler, maar scheidsrechter Kevin Blom pastte de voordeelregel toe. Zodoende kon Marcus Berg de tocht inzetten naar het doel van Henk Timmer, de in zijn nek hijgende Kevin Hofland stak daar een stokje voor. Met een tackle zorgde hij ervoor dat onze Zweedse topscoorder tegen de vlakte ging. Blom was resoluut en toonde Hofland na tien minuten voetbal de rode kaart.

In de 21e minuut kreeg FC Groningen op ongeveer 18 meter een vrije trap. Specialist Sepp de Roover ging achter de bal staan om de bal te gaan nemen. Met succes overigens, hij schoot de bal laag onder de opspringende muur door. En verraste daarmee Feyenoord doelman Henk Timmer - die aan de grond genageld stond - in de korte hoek.

Feyenoord probeerde het wel, het kreeg ook wel mogelijkheden, maar succesvol was het niet in de eerste helft. FC Groningen daarentegen kreeg nog een dot van kans in de persoon van Goran Lovre. De Serviër kwam oog in oog met Timmer, trachtte vervolgens de bal over de doelman heen te wippen, maar faalde in de afronding.

De sterk spelende Andersson ging er in de tweede helft af en werd vervangen door Berry Powel. Beide Zweden voorin konden elkaar afentoe goed vinden. De andere Zweed Marcus Berg, wist het net te doen bollen. Een afgeslagen corner werd door hem ineens tegen de touwen geschoten. 2-0. Enkele minuten later bracht Bahia de spaning terug in de wedstrijd. Met een kopstoot na het uitglijden van Granqvist, passeerde hij Luciano. Feyenoord ging alles of niets spelen en had veel mensen voor de bal. Groningen wist wel raad met de ruimte die het kreeg. In het slotoffensief werd killer Marcus Berg bediend, die met een schitterende volley in de verre hoek de 3-1 voor zijn rekening nam.

FC Groningen blijft door deze overwinning op de eerste plaats in de competitie staan. Het staat nu zelfs alleen aan kop met 1 punt voorsprong. Volgende week komt ADO Den Haag op bezoek, de aftrap zal om 12.30 geschieden!