Matias Jones ziet beloften op Corpus den Hoorn winnen met 5-1 van Jong Vitesse

Door Lukas van der Wal 1 reactie

De beloften hebben op Corpus den Hoorn gewonnen (5-1) van Jong Vitesse. Oud FC-speler Matias Jones was één van de belangstellenden. De balvaardige speler is weer in Nederland na een avontuur in Argentinië. De speler zoekt naar een club, met een voorkeur voor Nederland. Wie de eerste helft gezien heeft zou tijdens de rust niet hebben gedacht dat de winst in de tweede helft zo ruim zou uitvallen.

In het eerste bedrijf kwam Grunn na een minuut of tien op voorsprong. Een afstandspegel over ruim 20 meter van Glenn Bijl - verdween in de verre hoek. De voorsprong was (op dat moment) zeker tegen de verhoudingen in want de geelzwarte brigade liet beter voetbal zien, met de betere kansen. Een minuut of tien later werd het dan toch 1-1. Een vrije trap op zo´n 25 meter afstand belandde op het hoofd van een Groningen speler die dizzy naar de grond ging. De scheidsrechter oordeelde dat er tevens hands was gemaakt en de vrije trap werd opnieuw genomen, nu op de rand van de zestien. Een verwoestende knal van Lewis Baker verdween onbereikbaar voor Van der Lei links in het doel, 1-1. De gasten deelden lange tijd de lakens uit en creeërden diverse kansen. Toch zou op slag van rust Jong FC opnieuw op voorsprong komen. Een voorzet over rechts werd keurig ingetikt door Kasper Oldenburger, 2-1.

Na de pauze liep Jong FC in het eerste kwartier uit naar 3-1 en 4-1. Aan de derde FC goal ging een imposante actie van Keziah Veendorp vooraf. De centrale verdediger stoomde a la Granqvist op over de as van het veld maar in plaats van dan ook zelf op het doel te schieten legde hij af op Gijs Jasper die raak schoot. In de slotfase werd het 5-1 door Robbert de Vos. Door deze overwinning blijft Jong FC op de derde plek en heeft het evenveel punten als nummer 2, Almere City dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. De achterstand op koploper Sparta Rotterdam bedraagt één punt.

De wedstrijd tegen de ploeg uit Arnhem was de laatste officiële wedstrijd voor de winterstop. Op maandag 18 januari hervat jong FC Groningen de competitie met een thuisduel tegen de Graafschap(18:30uur). Een week later wacht een oefenduel met Jong Heerenveen(14:30uur)

Opstelling FC Groningen (statsitieken FC Groningen)
Van der Lei; Payne, Amakodo, Veendorp, Baas; Bijl, Bos (75’ Hrustic), De Vos (90’ Stenekes); Oldenburger, Jasper, Idrissi (88’ Veldman).
Rest bank: Gies, Jim de Leeuw, Faraj.

Scores: 10’ Bijl 1-0, 19’ Baker 1-1, 45’ Oldenburger 2-1; 57’ Jasper 3-1, 62’ Oldenburger 4-1, 87’ De Vos 5-1.

Scheidsrechter: Oostrom