Matig Groningen verliest van Veendam

Door 0 reacties

FC Groningen heeft de oefenderby tegen Veendam met 1-0 verloren. Doelpuntmaker voor de Veendammers was Martin Drent in de 60e minuut.

FC Groningen speelde een zeermatige wedstrijd op sportpark De Kalkwijck in Hoogezand. Veendam wilde winnen, terwijl FC Groningen al met het idee "dat we wel even zullen winnen" het veld op stapte. En dat was verkeerd gedacht, aldus Ron Jans. Groningen begon net als Veendam matig aan de wedstrijd. Echte kansen waren er niet. Her en der waren er van beide zijden wat foutjes. De eerste helft was er weinig entertaiment voor het publiek dat naar Hoogezand was afgereist. In de tweede helft rook Veendam zijn kansen tegen het matige FC Groningen en in de 60e minuut scoorde Martin Drent uit een voorzet van Ruben Schaken. Veendam rook nog meer kansen en ging op jacht naar de tweede treffer, maar werd door de verdedeging de mond gesnoert.

Irritatie

Het team van Ron Jans en Jans zelfraakte dusdanig geïrriteerd van het spel van Veendam. Zo werd Mark-Jan Fledderus alweer na 10 minuten uit het veld gehaald omdat hij zijn mond veel te groot had. "Als ik 4 keer tegen Mark-Jan moet zeggen dat hij zijn mond moet houden en de aanvoerder dat ook moet doen binnen 10 minuten, dan ben ik gauw klaar met hem" aldus Jans. "Verder heb ik mij vreselijk aan mijn team gestoord. De wilskracht om te winnen zat er niet in en die moet er wel inzitten." Sommige toeschouwers vonden het niet zo erg dat er verloren werd. "Vorig jaar werd er ook verloren van Veendam en toen zijn we officieel 3de geworden in de competitie. Verliezen van Veendam betekent dus een goed seizoen," werd er besloten met een glimlach.