Mijn laatste bericht ADO Den Haag - FC Groningen 1 - 1

Door Redactie 6 reacties

FC Groningen heeft een punt meegenomen uit Den Haag. De eindstand kwam tot stand door Pedersen die voor FC Groningen de 0-1 aantekende. In de tweede helft kwam ADO Den Haag langszij door een eigen doelpunt van Sankoh van FC Groningen. Saillant detail, dit wordt mijn laatste bericht!

FC Groningen kwam redelijk uit de startblokken. In de eerste minuten kregen Enevoldse en Holla al direct kleine mogelijkheden. In de 12e minuut kopte Granqvist de bal net over het doel vanuit een hoekschop. In de 14e minuut raakte Svejdik zwaar geblesseerd en Sankoh verving de verdediger. FC Groningen was de betere partij in de eerste helft. De bal werd vaak één keer geraakt wat resulteerde in snelle combinaties op het middenveld. In de 32e minuut was het dan ook raak. Via Granqvist, Enevoldsen, Van de laak en Lovre kwam Pedersen in scoringspositie. Het was allemaal één keer raken 0-1. Een mooie uitgespeelde goal.

De tweede helft is een ander verhaal. Door twee wissels in te brengen en met opdracht FC Groningen veel minder de ruimte te geven was ADO Den Haag de betere van de twee ploegen. Veel balverlies, soms paniekerig en hectisch verliep de hele tweede helft voor de Groningers. Dat resulteerde in een eigen doelpunt van Sankoh in de 64e minuut. Inplaats de bal rustig naast zijn eigen doel te schieten, schoot hij hem in zijn eigen doel. ADO Den Haag schoot nog twee keer tegen de lat, waarvan één keer via van Loo en één keer tegen de paal. Van FC Groningen was geen schim meer over van de eerste helft. Garcia probeerde het nog met wat akties maar dat resulteerde in een bal die ver naast ging en één keer liep hij zichzelf vast in het strafschopgebied van Den Haag. Eén punt meegenomen uit Den Haag.

Inderdaad dit is mijn laatste bericht. Daar heb ik goede redenen voor. Ik hou van kwaliteit en de kwaliteit van de site moet ook gewaarborgd zijn, je moet met je tijd meegaan. Na een lang jaar van overleggen heb ik daar moeite mee gekregen. Ik heb het een aantal jaren met plezier gedaan. De bezoekersaantallen op de site zijn enorm maar soms kan je ook wat te hard groeien. Ik wil iedereen danken die allemaal hun reacties stuurden. Positief of negatief, het maakte niks uit als het maar onderbouwden voetbal gelateerd was. Ik schreef niet om bejubelt te worden, ik schreef voor de liefde van mijn club. Het leeft elke dag van de week voor jullieen dat wilde ik delen. Ik wil alle vrijwilligers die met de site verder gaan succes wensen, want ik weet wat voor werk je er aan hebt. Dat wordt nog wel eens onderschat. En de liefde voor FC Groningen zal altijd blijven, in goede en slechte tijden. Forza Grunn, ik zie jullie in het stadion. John Schurer