Nabeschouwing: FC Groningen - AFC Ajax

Door 0 reacties

Gisteren werd er door een simpelweg slecht begin van de tweede helft alsnog verloren van Ajax. Dat was doodzonde, want de Groningers stonden voor met 2-0. Een uitzinnige menigte van 20.000 mensen wilde Groningen toen verder naar de overwinning schreeuwen, maar dat mislukte.

FC Groningen
Lag het de vorige keren aan de keeper, of aan de verdediging of spitsen die niet scoorde. Gisteren werd eigenlijk het echte probleem duidelijk. De spelers hebben een conditie van een te laag niveau. Zo moet bijvoorbeeld van de Laak op zijn tanden bijten om een speler die evenlang in het veld staat en van dezelfde afkomst is, om die bij te houden. En dat zag je bij meerdere spelers, ook Luis Suarez. Die laatste vergat ook nog 2 of 3 keer een doelpunt te maken uit een 100% kans. Tja, en dan wordt het moeilijk, zeker als je de tweede helft geen overwicht hebt. Met 2-3 als gevolg.

Ajax
Kon zijn draai niet vinden tegen FC Groningen. En dat kwam mede door de felle start die de noorderlingen maakten. En ze werden wat agressief, vandaar ook het grote aantal gele kaarten en de nodige schorsingen die de speler nu niet bepaald goed uitkomt met de klassieker tegen Feyenoord volgende week in de ArenA. In de tweede helft keerde de zekerheid terug en maakten de Amsterdammers het koelbloedig af. Opvallend was, dat ten Cate zijn wissels niet goed op orde had. Doordat er al 3 wissels waren geweest, speelde de FC tegen 10 man. Raar.

De trainers

Ron Jans: "Het was een spektakelstuk van de eerste orde. In de ArenA was het nog de gelukkigste ploeg die won. Hier hadden we het zelf af moeten dwingen. Bijvoorbeeld door de 3-0 te maken."

Henk ten Cate: "We lieten ons de eerste helft afbluffen door de thuisploeg.Groningen was vooral agressiever. We wilden vooral Levchenko meer meters laten maken. De tweede helft speelden we een stuk agressiever. Ook wij lieten uiteindelijk kansen onbenut. Toen het lang 2-1 bleef, werden ook de Groningers onzeker. Een derde goal hing in de lucht. Bij 2-2 was het een loterij. Leonardo was gretig. Hij had al eerder kunnen scoren, maar helaas gleed hij toen uit. Over de hele wedstrijd genomen, zijn wij het gelukkigst geweest."