Nabeschouwing: FC Groningen - FC Twente

Door 0 reacties

Groningen behaalde tegen FC Twente een welverdiend punt. 21 Bussen vol Tukkers zagen FC Twente wel op voorsprong komen, maar Luis Suarez zorgde ervoor dat Groningen voor de 4e keer op rij niet verliest in de Euroborg. De nabeschouwing...

FC Groningen
Groningen begon heel aardig aan het duel tegen FC Twente. Luis Suarez kreeg in de beginfase meteen al een grote kans, maar hij wist het net niet te raken. Na de (noodgedwongen) wissel van Van Loo, en het doelpunt van Twente was Groningen even de weg kwijt. De tweede helft speelde Groningen vooral in verdedigend opzicht prima. Aanvallend werd er alleen weinig tot niets gecreeerd. Al met al één van de kwalitatief mindere wedstrijden in de Euroborg dit seizoen.

FC Twente
FC Twente voetbalde, met een goede Engelaar op het middenveld, net iets makkelijker dan de FC. Na de 0-1 kenden de Tukkers een sterke fase, met meerdere kansen. Deze werden echter allemaal om zeep geholpen. De tweede helft bleef FC Twente vrij makkelijk staande. Vooral de verdediging van Twente speelde erg sterk, en liet weinig ruimte over voor de Groningse aanval. In aanvallend opzicht viel Twente toch wel wat tegen.

En nu?
De 9e plek gaat wel een heel lastig verhaal worden. Utrecht wint thuis, dus Groningen is zijn plaats in het linker rijtje kwijt. Met een aantal moeilijke wedstrijden voor de boeg (Feyenoord uit, Utrecht thuis) moet er een klein wonder gebeuren wil de FC nog voldoen aan de doelstelling.

De Beoordeling
Van Loo-Te kort voor een beoordeling
Kruiswijk7,0Goede wedstrijd
Sankoh7,5Op z'n Sankoh's, maar nu zonder fouten
van der Linden5,0Was het niet helemaal
Svejdik5,5Kan ermee door
Levchenko5,0Bracht te weinig, kan een stuk beter!
Meerdink6,5Heeft eindelijk wat laten zien, ga zo door!