Naief FC Groningen onderuit tegen PSV

Door Redactie 14 reacties

FC Groningen heeft de uitwedstrijd tegen PSV verloren met 4-2. Na een 0-2 voorsprong in de rust zette PSV na rust de boelweer even recht en scoorde in een kwartier tijd vier keer. Tussen de 55e en 70e minuut van de wedstrijd gaf FC Groningen de wedstrijd compleet uit handen. Een wedstrijd met twee gezichten.

Als er een overwinning was te behalen tegen PSV was het vanavond wel. PSV onder druk door personele problemen en veel puntverlies in de laatste wedstrijdenbegon kwetsbaar aan de eerste helft. FC Groningen kreeg het middenveld behoorlijk onder controle. Het was het wachten op de kansen die benut zouden worden door FC Groningen. Petter Andersson kwam als eerste door maar doelman Isakson keerde met de voeten. Na een prachtige aktie van Garcia die 3 man op het verkeerde been zette, en Lovre vrij speelde aan de rechterkant, ontving hij de bal terug, hakte de bal binnendoor, waardoor Berg het afmaakte 0-1. PSV zette daar weinig tegenover en het lukte pasrond de 25e minuut een beetje gevaar te richten bij het doel van Van Loo door een afstandsschot van Simons. Vlak voor rust kreeg Stefan Nijland nog een kans toen hij alleen tegenover van Loo stond maar de bal over schoot. In de laatste minuut van de eerste helft werdAndersson vrijgespeeld aan de rechterkant na een vrije trap, zette scherp voor, waarna Lovre er als de kippen bij was om er 0-2 vante maken.

Na de rust bracht PSV tweewissels in, Ambrabat en Bakkal. En deze twee zouden het verschil gaan maken. Vooral Abrambat dolde Svejdik aan alle kanten. Het gevaar kwam ook steeds aan de linkerkant bij FC Groningen.Ook door het wel heel naief verdedigen van de het centrale duo van Groningen rook PSV kansen. En de goals konden niet uitblijven. Binnen een kwartier tijd boog PSV de 0-2 achterstand om in een 4-2( 2x Bakkal en 2x Lazovic ) voorsprong. Zowel Ambrabat als Bakkal waren praktische bij alle doelpunten betrokken.

FC Groningen heeft er problemen mee als de tegenstander het tempo omhoog gooit. Als de druk opgevoerd wordt is Groningen kwetsbaar, vaak ook doordat de ploeg in eenzelfde en te laag tempo de gehele wedstrijd blijft door voetballen. De lange bal wordt veelal te vaak gespeeld, waar minimaal resultaat uit wordtgehaald. Het is jammer dat Svejdik niet eerder gewisseld werd door Jans. De Tjechische verdediger had enorm veel moeite met Ambrabat vanaf de eerste minuut in de tweede helft. Maar daar is niet alles aan te wijten. Het is een probleem van een ploeg die hoge ambities heeft maar nog enorm veel moet leren, zeker hoe je met uitwedstrijden moet omgaan en hoe je een ploeg in de eerste helft die kwetsbaar is genadeloos weg te spelen.Het geconcentreerd voetballen vanaf minuut één tot de laatste minuut is schijnbaar nog niet weggelegd voor de equipe van Ron Jans.