Nederlands beloften elftal verliest in Sloveni

Door 0 reacties

Het Nederlands beloften elftal heeft vandaag de oefenwedstrijd uit en tegen Slovenië met 2-1 verloren. Tim Matavz scoorde de 1-0 en trof later de paal. Mijatovic scoorde in de tweede helft de 2-0. Voor Nederland maakte Benschop de 2-1.

Nederland begon matig aan de wedstrijd en leed veel balverlies. Ook de opbouw was rommelig. Nederland kwam een paar keer goed weg echter Groninger Tim Matavz scoorde in de 19e minuut de 1-0. Na de openingstreffer herpakte Nederland zich en daarna ging het duel gelijk op hetgeen leidde tot kansen voor Patrick van Aanholt en Charlison Benschop. Tim Matavz raakte nog één keer de paal. Doelman Eloy Room verrichtte een mooie redding op een goed genomen vrije trap.

In de tweede helft verving keeper Leonard Nienhuis zijn collega Eloy Room. Hij mocht al snel de bal uit het net vissen want kort na de pauze gebeurde er iets merkwaardigs. Na een kopduel lag verdediger Bram Nuytinck knock-out in zijn eigen strafschopgebied, de scheidsrechter liet vreemd genoeg doorspelen en Mijatovic scoorde via het lichaam van Nuytinck. Een kwartier voor tijd maakte Benschop de 2-1 na goed voorbereidend werk van Luciano Narsingh. Tevens kreeg Benschop daarna nog een vrije kopkans maar het bleef bij 2-1.

Scoreverloop: 19. Matavz 1-0, 47. Mijatovic 2-0, 77. Benschop 2-1.

Opstelling: Eloy Room (46. Leonard Nienhuis); Kelvin Leerdam (46. Alexander Bannink), Kevin van Diermen, Bram Nuytinck, Patrick van Aanholt; Maikel Kieftenbeld (46. Norichio Nieveld), Barry Maguire, Nacer Barazite (66. Lars Hutten); Jules Reimerink (46. Luciano Narsingh), Charlison Benschop, Alexander Büttner (75. Vincent Weijl).