Nog vier Groningers op de internationale velden

Door 0 reacties

Naast Danny Holla, Tom Hiariej en Stef Nijland, die met het Nederlands Beloftenelftal Sparta Rotterdam versloegen, kwamen nog vier FC’ers in actie in interlands. Zo speelden Leonard Nienhuis en Mart Dijkstra van FC Groningen A1 beiden een helft voor Oranje onder-18, verloor Tim Matavz met zijn Jong Slovenië in Denemarken met 1-0 en kwam Marcus Berg met Jong Zweden niet verder dan een 3-0 verlies tegen Jong Turkije.

Leonard Nienhuis startte in de basis in Mlada Boleslav waar de leeftijdsgenoten van Tsjechië met 1-0 werden verslagen. In de theepauze werd de keeper vervangen. Ook verdediger Mart Dijkstra mocht in de tweede helft zijn opwacht maken in het koude Tsjechië, waarin hij Louis Pedro van Feyenoord in de 74e minuut de enige treffer van de wedstrijd zag maken. Het enige verwijt dat bondscoach Wim Koevermans zijn spelers kon maken, was dat Oranje het verzuimd heeft meer doelpunten mee te nemen naar Nederland. "Voor de rest ben ik uitermate tevreden", aldus de KNVB-coach.

Tim Matavz speelde in Denemarken de volle negentig minuten, maar kwam helaas niet aan scoren toe. Jong Slovenië verloor de wedstrijd vooral door de tumultueuze slotfase, waarin drie van zijn ploeggenoten door een aantal domme overtredingen een rode kaart kregen. Mede daardoor scoorde Jong Denemarken in de laatste minuten van de wedstrijd wat de eindstand op 1-0 bracht.

FC-spits Marcus Berg zag zijn elftal in Turkije verliezen. Berg mocht in de basis van Jong Zweden startten om vervolgens bij een 2-0 ruststand gewisseld te worden door een ploeggenoot. Veel mocht de wissel niet meer baten, de Turken wonnen afgetekend met 3-0.