Olympiacos Piraeus Griekenland- FC Groningen 2-0

Door Redactie 1 reactie

In een goed gevuld en zeker sfeervol stadion van Olympiacos Piraeus Griekenland, speelde FC Groningen zijn laatste oefenwedstrijd, in aanloop naar het nieuwe seizoen 2009/2010.

FC Groningen had in de eerste minuten vrij veel balbezit. Het eerste kwartier ging bij Groningen de bal vrij snel rond. Vooral verdedigend stond het rustig waar Granqvist naast Svejdik stond met aan de buitenkanten de Roover en Stenman. Femi die voor zijn verdediging voetbalde kreeg veel ruimte en schakelde zich vaak in Toch was er ook veel balverlies vooral aan de linkerkant met Stenman. Het inpassen verliep vaak slordig zodat de grieken zich vaak makkelijk konden herstellen. In de 24e minuut gaf de scheidsrechter een strafschop aan Olympiakos wegens een overtreding van Stenmann in het strafschopgebied. Een wel heel makkelijk gegeven penalty trouwens ( er gebeurde eigelijk niks ), maar goed we zijn dan ook te gast in Griekenland. Dudu scoorde de 1-0 binnenOlympiacos kreeg hierna wat meer ruimte en zette FC Groningen wat meer onder druk.In de 35 e minuut redde Luciano op een scherpe voorzet vanaf de rechterkant. Aanvallend liep het wat stroef voor de Groningers. Koc werd moelijk gevonden en mocht hij in balbezit komen was er te weinig aansluiting vanaf het middenveld met Holla en Lovre. Ook van der Laak en zeker Garcia kwamen nauwelijks in het spel voor in de eerste helft.

In de tweede helft kabbelde wedstrijd wat voort zoals ze in de eerste helft eindigde. Pas in de 54 e minuut kreeg Olympiacos een kleine mogelijkheid maar de bal zeilde voor het doel van Luciano langs. In de 55e minuut kreeg Lovre na een voorzet vanaf de linkerkant de bal vrij voor zijn voeten en haalde net te weinig uit om de doelman van de grieken te verontrusten. In de 56e minuut redde Luciano stijlvol op een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. De wedstrijd kwam wat meer tot leven. Wat opviel was dat Svedikj nog steeds naast Granqvist stond te verdedigen. In de 61e minuut werd Koc vervangen door Pedersen. Tussen de 60e minuut en 65e minuut kwam Groningen enorm onder druk te staan. Olympiacos gooide het tempo omhoog. Soms moest er met handen en voeten door de Groningse verdediging opgetreden worden om niet op een grotere achterstand te komen. In de 65e minuut werd Grangvist eraf gehaald en vervangen door Hiariej. In de 70 e minuut redde Luciano weliswaar buiten het strafschopgebied een doorgebroken Griekse speler die alleen op zijn doel afkwam. In het laatste kwartier werden er door beide ploegen driftig gewisseld. Jansen, Lachman, Rijsdijk en Metaj kwamen erin. Het kwam de wedstrijd niet ten goede. Het was dan ook in de 88e minuut dat Olympiakos na slordig uitverdedigen de 2-0 aantekende via Mitroglou en uiteindelijk de einduitslag was.

Verrassend vondhoe Femi speelde. Hij was toch één van de betere deze avond. Luciano was weer goed op dreef en Granqvist liet duidelijk merken dat hij een belangrijke steunpilaar was in de Groningse verdediging. Interessant wordt wie Ron Jans naast Granqvist neerzet. Lachman zal daar in de toekomst ook een belangrijke rol in gaan spelen. Aanvallend was het matig, maar dat kwam ook door de aansluiting van het middenveld wat te traag opereerde.

De oefensessie is afgelopen, komend weekend is de open dag en dan kunnen wij ons opmaken voor de grote kraker op 2 augustus tegen Ajax in een uitverkochte Euroborg en kunnen dan direct zien waar Fc Groningen zo ongeveer staat en wat de voorbereiding heeft opgeleverd. Misschien wel met nog 1 á 2 nieuwe aankopen.