Onderuit in Tilburg, Willem II - FC Groningen 2-1

Door Redactie 4 reacties

FC Groningen heeft zichzelf tekort gedaan in de uit wedstrijd tegen Willem II. De eindstand werd 2-1. Doelpuntenmakers waren Van de Laak voor FC Groningen en Zijler en Grégoire ( strafschop ) voor Willem II.

1e helft:

Zo je denkt, ik ga er eens goed voor zitten. En het begon goed. Even een rijtje: 3e minuut Sepp de Roover schiet hard in maar de bal wordt gepakt door Aerts, 6e minuut Pedersen schiet vrijslap in Aerts redt, 7e minuut Van de Laak vrijgespeeld door een uitstekende bal van Enevoldsen en maakt 0-1. 9e minuut scrimage voor het doel van Willem II, Pedersen schiet naast. Het leek zo goed. Toch was het Willem II die de wedstrijd kantelde na een kwartier. Delmouge werd veelvuldig in stelling gebracht. Men ging via lange ballen de verdediging van FC Groningen onder druk zetten en FC Groningen ging mee in het spelletje.

geen creativiteit:

Weg was het voetbal, weg de creativiteit en weinig tot geen kansen meer. Het probleem is al langer aanwezig. Vorige week tegen Heerenveen waar deze problemen werden verbloemd door de overwinning die toen behaald werd waren toen ook al aanwezig. Je moet gewoon eerlijk zijn. Het is geen samenhangend geheel. In de 12e minuut was na doorkoppen van Demouge, Sheotahul dichtbij een tegentreffer maar schoot net naast het Groninger doel. In de 30 e minuut was het Demouge zelf die een kopbal op het doel losliet maar Van Loo pakte deze bal goed. In de 38e minuut was het toch raak. Zijler trok vanaf rechts naar binnen en schoot de bal keihard met zijn linkerbeen in de bovenhoek. Van Loo was kansloos.

Scheidsrechter Wiedemeyer:

Even later was het Demouge, weer hij, die aan de linkerkant voorbij Svejdik kwam, waarna deze volgens scheidsrechter Wiedemeier een overtreding maakte in het strafschopgebied. Een miskleun van de eerste orde, daar als het al een overtreding was, deze buiten het strafschopgebied was. Willem II scoorde via de toegekende strafschop 2-1 via Grégoire. FC Groningen was van slag het hele voetbal was weg. Ron Jans bracht Ajilore Femi inplaats van Zonneveld op het middenveld.

Tweede helft:

En het moet gezegd worden dat bracht meer rust in het elftal. Willem II wilde niet verliezen, FC Groningen ging zonder na te denken aanvallen. De spitsen werden nauwelijks bereikt ondanks het veldoverwicht. Echte kansen waren dan ook op twee vingers te tellen waarbij Van de Laak er nog het dichtste bij was na een doorkopbal van Granqvist. Pedersen die welgeteld misschien twee ballen goed aan zijn voeten aannam werd gewisseld ( hoofdschuddend ) voor Lovre.Granqvist werd al op tijd een linie doorgeschoven. Dus ook maar de lange bal hanteren dacht Jans. Het werd er niet beter op. Holla die zijn vorm helemaal kwijt is, moet eerst maar eens aan zijn zelfvertrouwen werken en vrije trappen en hoekschoppen gaan nemen als hij er aan toe is. De wedstrijd was wel spannend maar FC Groningen was machteloos om de wedstrijd te laten kantelen. Creativiteit ontbrak. Willem II speelde de wedstrijd ondanks aandringen van FC Groningen verder gewoon uit.