Onthutsend zwak Groningen verliest in Enschede

Door 2 reacties

FC Groningen presteerde het door bij FC Twente geen enkele noemenswaardige kans te creëeren. De tegenstander uit Enschede lukte dit wel, waardoor de Groningers met 4-0 klop kregen.

Met de goede bedoelingen ging Groningen de wedstrijd tegen Twente in. Deze bedoelingen konden echter snel in de koffer richting Aruba gestopt worden. Miroslav Stoch zorgde er met een rake knal van afstand voor dat doelman Brian van Loo geklopt was. Die afstand bleek Twente in de eerste helft geluk te brengen. Want even later was het weer raak.

Vanaf dezelfde afstand schoot Dwight Tiendalli de bal op doel, Van Loo deed niet veel en de aanhang van de Tukkers kon voor de tweede keer deze middag met een brede glimlach op de banken staan. FC Groningen liet in de eerste helft twee speldenprikjes zien via Goran Lovre en Thomas Enevoldsen.

In de rust van de wedstrijd haalde coach Ron Jans de goede bedoelingen toch maar weer uit de eerdergenoemde koffer. Dit bleek echter totaal geen zin te hebben. Ondanks een scrimage vlak na rust - waaruit Groningen overigens geen kans creëerde- was Groningen alleen nog maar in de laatste minuut van de wedstrijd via Danny Holla gevaarlijk. Zijn schot belandde echter in het zijnet.

Voor die laatste kans scoorde Twente wel. Het derde doelpunt van de ploeg van trainer Steve McClaren viel uit een strafschop. Doelman Van Loo haalde in het strafschopgebied Blaise N'Kufo enigzins dom onderuit en moest de douches op zoeken. Met Luciano onder de lat probeerde Groningen het nog, maar moest in de slotfase toe zien hoe Bryan Ruiz de man achter het scorebord nog één keer werk bezorgde: 0-4.

Groningen staat door deze ruime nederlaag op de vijftiende plaats op de ranglijst. De mannen uit de Euroborg zijn één plaatsje gedaald door de overwinning van Willem II op Heerenveen. Dat mag dan wel weer een lichtpuntje genoemd worden in deze tijd met de donkere wolken boven Stad en Ommeland.