Ook Roda JC moet eraan geloven

FC Groningen heeft vanavond ook de thuiswedstrijd tegen Roda JC weten te winnen. In de Euroborg werd het 2-1 voor Groningen. Roda JC kwam nog op voorsprong door een doelpunt van Davy de Fauw, Groningen was de betere ploeg en liet er geen gras over groeien. Door doelpunten van Erik Nevland en Luis Suárez bleven de drie punten in het Noorden.

Doordat FC Groningen geen beroep kon doen op Mark Jan Fledderus, Koen van de Laak en Paul Matthijs,mochten Yuri Cornelisse en Stefano Seedorf in de basis starten van trainer Ron Jans.

Groningen speelde goed en Roda kwam er niet aan te pas. Vladan Kujovic de doelman van Roda JC had in de wedstrijd veel werk te verrichten, de Groningers namen hem geregeld ondervuur. Groningen sprankelde aanvallen met hakjes, mooie bewegingen alleen het scoren bleef uit. Vlak voor rust tastte Roda verdediger Kah mis en kon Suárez doorlopen richting het doel van Kujovic. Daar aangekomen had hij oog voor de vrije Erik Nevland die de bal in een leeg doel kon schuiven. De Noor raakte de bal verkeerd en de bal zeilde niet het Roda doel in.

Na de rust kwam er een iets beter Roda uit de kleedkamers, Bas Roorda moest voor het eerst in actie komen op een inzet van Kemy Augustien. Geheel tegen de verhoudingen in kwam Roda JC dan toch aan de leiding. Uit een voorzet van Ramzi scoorde Davy de Fauw, waarna Roda iets meer druk ging zetten. Het antwoord van Groningen kwam in de 71ste minuut, Luis Suárez draaide slim van zijn tegenstander weg en gaf de bal strak voor. Erik Nevland kwam voor zijn directe tegenstander, hij wist de bal met de punt van zijn schoen de bal achter Vladan Kujovic te leggen. Het Groningse feestje kon helemaal gevierd worden toen na een lange haal naar voren de bal bij 'matchwinner' Suárez terechtkwam hij omzeilde twee tegenstanders om daarna de bal tegen de touwen te schieten, 2-1.

FC Groningen is door dit resultaat gestegen naar de vierde plaats en heeft 21 verzameld na elf wedstrijden te hebben gespeeld. Nummer 5 FC Twente heeft echter een wedstrijd minder gespeeld.