Oranje onder 19 jaar wint eerste wedstrijd EK kwalificatie toernooi

Door 0 reacties

Het Nederlandse elftal heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen met 0-1 tegen gastland Malta. Het winnende doelpunt werd in de 62e minuut gescoord door Sparta speler Marten de Roon. Het Nederlands elftal beschikt over een breed elftal met veel kwaliteit. Zo werden de blessures van Ricky van Haaren (blessure), Rodney Sneijder (keelontsteking) en Jordy Clasie (ziek) probleemloos opgevangen. Matchwinner de Roon startte meteen in de basis enLeandro Bacuna viel na een uur spelen in.

Opdracht
De belangrijkste opdracht was om gelijk de eerste wedstrijd drie punten te pakken.
Coach van Zwam was na afloop van de wedstrijd blij met het resultaat echter het team had beter zijn kansen moeten benutten. Nederland was over de hele wedstrijd genomen de bovenliggende partij, kwam regelmatig goed door via de flanken en had voor rust via een kopbal van Rajiv de la Parra en Jerson Cabral wiens inzet over het doel ging moeten scoren.
De scherpte ontbrak. Malta heeft voornamelijk verdedigend gespeeld en gokte op de snelle counter. Oranje heeft geen kansen weggegeven.

Zaterdag hoopt het Nederland elftal zich ten koste van Cyprus zich te plaatsen voor de eliteronde.De nummers één en twee van elke groep plaatsen zich, samen met de twee nummers drie die het beste resultaat boeken tegen de top-twee in hun poule, voor de Eliteronde in het voorjaar.