PSV steelt drie punten uit de Euroborg

Door Redactie 10 reacties

FC Groningen verliest van PSV thuis met 0-1 door een doelpunt van Lazovic na een voorzet van Stef Nijland in de allerlaatste minuut van de extra speeltijd. De druiven waren zuur na afloop. Een ongekend laf of misschien wel slim spelend PSV steelde simpelweg effectief via de counter drie punten weg uit de Euroborg. De wedstrijd begon 20 minuten later omdat een deel van een geluidbox los hing boven de Z-side waardoor de eerste zeven rijen op moesten schuiven. Luciano brak tijdens deze wedstrijd het clubrecord daar hij meer als 569 minuten de nul vasthield. Het clubrecord was in handen van Roy Beukenkamp.

De eerste helft gingen de ploegen gelijk op. Eigelijk bang om geen doelpunt om de oren te krijgen tastte men elkaar af. In de eerste minuut kreeg PSV al direct een kans doordat Dzsudzsak ongehinderd in kon koppen, maar de bal ging over het doel. Daarna was het FC GroningenviaBerg. Na een kwartier zag dat hij een inzet van hem gepareerd worden door de doelman van PSV. Vijf minuten later was het Holla die tot op twintig meter van het doel zichzelf vrij speelde en een keihard schot losliet op doelman Isaksson die de bal ternauwernood kon naast tikken. Het meeste gevaar van PSV kwam over de linkerkant waar Svejdik veel balverlies leed en/of dat hij zich verkeerd opstelde in de dekking. Maar de sterk spelende Sankoh en Granqvist corrigeerde dat veelvuldig. Vlak voor rust kreeg Garcia nog een mogelijkheid op de rand van hetstrafschopgebied maar de bal ging over het doel.

De tweede helft kwam FC Groningen furieus uit de startblokken. Met drie hoekschoppen op rij zette men gelijk druk op het doel van Isaksson. PSV wankelde, ging achterover leunen en probeerde het met countervoetbal om de goal te maken. In de 48e minuut kreeg Berg een dot van een kans, maar Isaksson redde. Garcia probeerde het nog in de rebound, maar hij raakte de bal niet goed die in het zij-net belandde. PSV counterde bij balverlies van FC Groningen. Affelay kreeg hierdoor een grote mogelijkheid maar schoot voorlangs. Ook Ambrabat zag het doel vrij van FC Groningen maar de goed uitlopende Luciano redde perfect. In de 66e minuut wisselde Jans Garcia ( die wat ongelukkig speelde ) voor Ajilore, een wat onbegrepen wissel daar de aanspeelpunten in de voorhoede nu alleen beperkt werden tot Berg en Lovre. In de 75e minuut ging Berg ervandoor maar kon onvoldoende uithalen om te scoren. Een paar minuten later werd een kopbal van Svejdik van de lijn gehaald en Berg haalde 3 minuten later te zacht uit om toch op voorsprong te komen.

In de 83e minuut wisselde PSV en kwam Lazovic voor Koevermans en in de 85e minuutStef Nijland voor Dzsudzsak in het veld. Een gouden greep bleek even later. In de allerlaatste minuut van de extra speeltijd kreeg Nijland aan de linkerkant wat vrijheid, zette de bal voor, legde de bal panklaar op het hoofd van Lazovic dievervolgens hoog in het doel kopte 0-1. Scheidsrechter Nijhuis blies gelijk voor het einde. Onverdiend en hard waren de feiten.

Een hard werkend FC Groningen was toch ten onder gegaan tegen het wat laf spelend PSV. Een topploeg is PSV allang niet meer daar kwam men kwaliteit voor tekort, maar als je toch nog wissels in kan brengen waardoor het elftal niet verzwakt heb je net even wat meer als FC Groningen. Een smalle selectie met weinig wisselmogelijkheden speelde de ploeg parten. Overigens niets te nadele van de enorme werklust die FC Groningen neerzette. Sankoh,Granqvist en Stenman stonden als een huis. De grootste mogelijkheden voor FC Groningen lagen aan de rechterkant met de hardwerkende Meerdink en Svejdik, maar daar lag uiteindelijk ook de zwakte. De aanvoer van deze twee waren veel te weinig naar de mogelijkheden die er toch vaak waren. De overtuigskracht die FC Groningen uitstraalde geeft een goed gevoel, maar het is de smalle selectie die de club nog wel eens kan opbreken.

Jans was na afloop heel tevreden over de werklust, maar enorm zuur over de afloop. "De eerste helft gingen we gelijk op, maar in de tweede helft hadden wij meer recht op de overwinning", aldus Jans. Trainer Lodeweges van PSV vond de overwinning zeker niet gestolen. " Het kon alle kanten op, we hebben gestreden wat we konden en wij hadden het voordeel dat we drie frisse wissels in konden brengen wat uiteindelijk ook de doorslag heeft gegeven".

FC Groningen: Silva,Svejdik,Sankoh,Granqvist,Stenman,Meerdink,Holla,Lovre,Garcia ( 66e m Ajilore ), Levchenko,Berg

PSV: Isaksson,Culina,Brechet,Marcellis,Salcido,Simons,Affelay,Mendez,Ambrabat ( 75e m Bakkal),Koevermans,( 83e m Lazovic), Dzsudzsak ( 85e m Nijland )