Ron Jans zijn droom een stap verder, FC Utrecht - FC Groningen 2-4

Door Redactie 9 reacties

FC Groningen heeft vanavond de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht gewonnen met 2-4. Doelpuntenmakers waren Danso en Van Wolfswinkel voor FC Utrecht. Pedersen en Matavz scoorden allebeide twee keer voor FC Groningen. Alles onderbouwdmet een geweldig live verslag van Radio Noord.

Eerste Helft: FC Utrecht kwam feller uit de startblokken dan FC Groningen. Dat resulteerde in de 3e minuut al bijna in een doelpunt voor Utrecht door Van Wolfswinkel, maar doordat er buitenspel was geconstateerd werd de goal niet toegekend. Het was in de 8e minuut Vorstenmans die vrij voor het doel kwam maar zijn kopbal ging over. Na twintig minuten neemt FC Groningen het heft wat meer in handen. Holla was vlak bij de 0-1 maar zijn inzet werd gekeerd door Vorm de doelman van FC Utrecht. De organisatie achterin stond goed en vooral met de uitstekende Femi is er meer rust op het middenveld waardoor Holla heel langzamerhand weer zijn oude vorm aan het oppakken is.Het grootste gevaar kwam toch van de 1m 60 hoge Dries Mertens door met veel dreiging te spelen aan de buitenkant en waar Sepp de Roover de handen vol aan had. Toch kwam het meeste gevaar van FC Groningen. In de 41e minuut was het Pedersen die in een keer uit de draai de bal meenam, maar weer was het Vorm die redde. Toch was het dezelfde Pedersen die in de blessuretijd de 0-1 aantekende.Via een slimme pas van Femi op de mee opkomende Holla die vervolgens Pedersen aanspeelde.

Tweede Helft: De tweede helft begon FC Groningen fel. Er werd veel druk gezet op Utrecht. De gevaarlijkste aanvaller van Utrecht in de eerste helft werd in de 50 e minuut gewisseld onder een hels fluitconcert van het thuispubliek. Voor hem in de plaats kwan Danso. FC Utrecht probeerde onder de druk uit te komen. Toch was het weer Pedersen die van zich liet spreken. na een lange aanval over vele schijven zette Stenmann de bal pasklaar op het hoofd van Pedersen die de 0-2 aantekende. FC Utrecht kwam toch weer in de wedstrijd. In de 65 e minuut combineerde Danso en Silberbauer er lustig op los en deeerste scoorde hieruit de 1-2. De spanning liep op en het werd een echte bekerwedstrijd. Koen van de laak was nog een keer vlakbij door in de 68e minuut uit te halen maar Vorm redde voortreffelijk. Van loo die weer foutloos keepte begon wat tijd te rekken en kreeg een waarschuwing maar geen geel. Er waren nog 16 minuten te gaan toen Matavz erin kwam voor Pedersen. En hoe. In de 74e minuut stond Matavz precies op de juiste plek na een slechte uittrap van doelman Vorm. Vanaf veertig meter knalde hij met een boog de bal terug op doel en tekende voor de 1-3. Toch was het weer FC Utrecht dat terug kwam. Van Wolfswinkel scoorde in de 82e minuut tegen 2-3. Het was nu alles of niets voor FC Utrecht. Hectisch en spannend was de partij geworden. In de blessuretijd ging doelman Vorm mee naar voren bij een hoekschop van FC Utrecht. Nadat de ingevallenSankoh ( voor Sep de Roover ) de indraaiende bal had afgeslagen kon de vrijlopende Matavz aangespeeld worden door Enevoldsen en naar een vrij doel lopen om de 2-4 te maken.

FC Groningen gaat naar de 3e ronde KNVB Beker, een geweldige prestatie en erg goed voor het zelfvertrouwen voor de spelers en technische staf. De droom van Ron Jans is weer een stap dichterbij, de bekerfinale in de Kuip volgend jaar mei. Wij dromen mee, wie weet, dit geeft vertrouwen.