Schandalige Bossen verpest Gronings feestje: 1-1

Door Redactie 0 reacties

Ruud Bossen persoonlijk heeft er vanmiddag in een zinderende Euroborg voor gezorgd dat Roda JC zich met een puntje op het Limburgse carnaval kan storten. Bij een 1-0 voorsprong voor de FC gaf de dwalende scheidsrechter in de 25e minuut de rode kaart aan Meerink voor een duel waarin de Groninger de bal speelde en niet eens een overtreding maakte. Met een man meer kwam Roda uiteindelijk in de 81e minuut langszij.

Bossen en FC Groningen - het zijn twee werelden die onverenigbaar met elkaar zijn. In het verleden zag hij al niets in de mokerslagen van Masturovic op het daarna bloedende hoofd van Martin Drent, menig FC Groningen-fan zag zijn resterende levensduur verkort worden na het aanschouwen van FC Groningen - PSV op Tweede Kerstdag, en wat de man vandaag bijelkaar floot tart elke beschrijving.

(of doet Boerenmacht .nl de beste man nu tekort en zou een lofzang op zijn plaats zijn?)

Het vernieuwde FC Groningen begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam al in de 14e minuut op voorsprong door Berry Powel, die een aanval over rechts - waarbij Berg hem uiteindelijk de bal toespeelde - beheerst afrondde.

Daarna vond Bossen het zoals gezegd nodig zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Meerdink vloog er zomaar af, de gele kaarten vielen in het verdere verloop als rijpe appelen van de boom, Kah kon ongestraft het lichaam van Marcus Berg diverse malen bewerken maar de FC hield heldhaftig stand. Powel moest al snel het veld noodgedwongen verlaten zodat De Roover het middenveld kon versterken. Met name in de 2e helft kreeg Roda kans op kans maar Brian van Loo ranselde er heel wat uit. Uiteindelijk moest hij in de 81e minuut capituleren voor een onhoudbaar schot van Oper.

De irritaties in het veld namen toe, en er vielen enkele opstootjes te bespeuren waarbij Roda-coach Atteveld allesbehalve sussend optrad. Maar Bossen - hij stond erbij en keek ernaar.

Het koppel Hiariej-De Roover wist te overtuigen, Holla speelde groots en ook aan het duo Powel-Berg kan Groningen in de toekomst nog veel plezier beleven. De gehele verdediging onder aanvoering van nieuwbakken aanvoerder Kruiswijk stond als een huis. Fledderus speelde ongelukkig en werd vervangen door Metaj, een logische wissel. Lovre moest geblesseerd het veld ruimen en zijn vervanger Stef Nijland had de Groningse voorsprong zelfs nog kunnen uitbouwen voordat de Limburgse gelijkmaker viel.

Verder kwam Roda niet. Het bleef bij 1-1. FC Groningen verdient hiervoor alle lof en is een puntje op Feyenoord ingelopen en staat nu keurig gedeeld vierde, maar wat als we de wedstrijd met elf man hadden kunnen uitspelen...