Stefan Nijland matchwinnaar bij Nederlands Beloftenelftal

Door 0 reacties

Het Nederlands beloftenelftal heeft voor de derde opeenvolgende keer een Eredivisionist verslagen. Ditmaal waren de uitverkorenen te sterk voor Sparta (0-1). Het enige doelpunt werd gescoord door Stefan Nijland. In de twee vorige oefenwedstrijden werden De Graafschap en NAC Breda beide op een 3-1 nederlaag getrakteerd.

Op het Kasteel in Rotterdam mocht Stefan Nijland in de basis beginnen. Het eerste halfuur was Sparta, dat aantrad met nagenoeg alleen maar basisspelers, duidelijk de bovenliggende partij. De jonkies wisten echter stand te houden en kregen in het laatste kwartier van de eerste helft meer grip op de wedstrijd. De pauze werd vervolgens met een 0-0 stand bereikt.

In de tweede helft namen de beloften helemaal het heft in handen. Dat resulteerde in de 64e minuut in de 0-1 van Stefan Nijland. Hij kwam vrij voor de goal, nadat Nederland bij het druk zetten simpel de bal had veroverd. Vanaf elf meter dacht de spits van FC Groningen niet na enmet zijn doelpunt besliste hijde wedstrijd. Tom Hiariej mocht zijn opwachting na rust maken. Stefan Nijland werd na zijn doelpunt vervangen door Danny Holla.