Strijdbaar Groningen wederom met lege handen

Door 8 reacties

FC Groningen kon zondagmiddag wederom met lege handen naar huis. Voor de derde uitwedstrijd op rij wisten de Groningers niet tot scoren te komen en wie niet scoort, wie niet wint. Gelukkig zagen we wel een heel ander Groningen dan vorige week in Nijmegen, waar het spel niet om aan te zien was en niet eens voetbal genoemd mocht worden. In De Kuip ging het aardig gelijk op, al waren de kansen van Feyenoord wel wat groter dan die van de FC. Er werd gevochten in de duels, gejaagd en voor elkaar gewerkt. Wat dat betreft verdienden ze wel een beloning, maar toch kunnen we niet ontkennen dat Feyenoord toch de grootste kansen heeft gehad. Het werd 1-0 door een goal van Jordy Clasie vlak voor rust. Na rust had Leandro Bacuna de grootste kans op de gelijkmaker, maar nadat Kappelhof met tweemaal geel werd weggestuurd, was het voorbij. Vitesse loopt uit en het gat met de top-6 wordt onherstelbaar.

Het onberekenbare FC Groningen moest vanmiddag een bezoek brengen aan Feyenoord. De ene week win je met 3-0 van PSV, de andere week blameer je je in De Goffert en ga je met 4-0 de boot in. Er is geen touw aan vast te knopen, alhoewel, de uitwedstrijden... die leveren vrijwel altijd nul punten op. Dus erg zelfverzekerd zal de FC niet naar Rotterdam zijn afgereisd. Toch wisten de Groningers zich aardig staande te houden in De Kuip. In de eerste helft waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd en waren er kansen aan beide kanten. Duels werden over het algemeen niet ontweken, afgezien van de 43e minuut. En toen viel ook direct de tegengoal. Jordy Clasie werd niet aangepakt en kon vanaf de zestienmeter de bal in de hoek achter Luciano prikken. Een domper vlak voor rust.

De tweede helft begon moeizaam, Feyenoord creëerde veel kansen maar de FC hield stand. Op den duur kwam Feyenoord steeds meer onder druk en kwam Groningen vaker in scoringspositie. In de 67e minuut had Bacuna de 1-1 op de schoen, maar hij faalde en raakte de paal. Koeman voelde de druk en ging verdedigend wisselen, terwijl Huistra juist aanvallend wisselde. Een echte vuist kon echter niet meer gemaakt worden, zeker nadat Kappelhof kort achter elkaar geel pakte en de FC met tien man verder moest. Feyenoord speelde het met de staart tussen de benen uit en pakte de drie punten. FC Groningen wist opnieuw niet te scoren in een uitwedstrijd en kon wederom met lege handen huiswaards.