Twente is Groningen in eigen huis opnieuw de baas

Door 0 reacties

FC Groningen heeft vandaag een dure en belangrijke nederlaag geleden. In Enschede wonnen 'De Tukkers' met 3-1 (1-0), waardoor FC Twente nu op doelsaldo boven FC Groningen komt te staan. In een, dat moet gezegd worden, heerlijke ambiance mistte Groningen zowel de kwaliteit als de mazzel.

Vooral de eerste helft was duidelijk voor FC Twente, dat een aantal goede mogelijkheden kreeg. Uiteindelijk was het een volledig ongedekte n'Kufo die uit een corner de 1-0 binnen kon koppen.

De tweede helft was een totaal andere dan de eerste. Groningen kwam zelfs al na enkele minuten op gelijke hoogte. Goran Lovre zorgde voor de toen toch wel verassende gelijkmaker. Na de gelijkmaker leek Groningen de smaak te pakken te hebben. Het voetbalde goed mee, en de wedstrijd leek beide kanten op te kunnen.

Huysegems besliste na 53 minuten naar welke kant; die van FC Twente. Zelfs na de 2-1 bleef Groningen weinig tot niets onder doen voor de Tukkers, mede dankzij de aanvallende positiewisselingen van Ron Jans (Nevland voor Metaj), dit met alle risiko's van dien.

Groningen kreeg uiteindelijk de deksel op de neus, doordat Twente kon profiteren van een glijpartij van Koen van der Laak; in de 86e minuut tekende opnieuw n'Kufo voor de 3-1.

Al met al mogen we toch (weer) trots zijn op de FC, dat er alles aan heeft gedaan om er minimaal een punt uit te halen. Het mocht echter niet baten, en onder een 'Engelse sfeer' (aldus NOS Langs de Lijn) verloor de FC met op basis van de tweede helft opgeheven hoofd!