Utrecht te sterk in Groningen

FC Groningen heeft de laaste reguliere competitiewedstrijd met 0-2 in de eigen Euroborg verloren van FC Utrecht. De ploeg eindigd daardoor op een keurige achtste plaats, de doelstelling om bij de eerste negen te eindigen is dus gehaald. De mannen van Jans kunnen zich nu volledig op de play-offs gaan richten.

FC Groningen begon zeer fel en mede door de verdedigers werden er in de eerste 2 minuten maar liefst 2 corners uitgehaald. Maar als gelijk vanaf de eerste corner kregen wij het idee dat het vandaag wel eens zo'n dag zou worden dat niets lukte. En dat bleek ook de waarheid. Hoeveel kansen Groningen in de naam van Erik Nevland, Luis Suarez of Goran Lovre ook kreeg...de bal bleef voor de doellijn. Dat mede door een ijzersterkte doelman Michel Vorm. Groningen was fel voorin, en Utrecht loerde duidelijk op de counter. En die kwam er, vanuit een corner. Sankoh wilde duidelijk ook zijn doelpuntje nog meepikken voorin en was achterin vertrokken, zonder dat iemand zijn plek overnam. Toen was het vooral heel simpel uitspelen van Utrecht waarbij ook Brian van Loo kansloos werd gelaten en Utrecht op een 1-0 voorsprong kwam. Maar Groningen bleef geloven in een overwinning, want door gunstige tussenstanden in Heerenveen en Kerkrade kon Groningen bij winst nog 5e worden. Maar er lukte gwoon niks in de eerste helft en Groningen werd moet, wat leidde tot de 0-2 door Sander Keller.

In de tweede helft was de grootste druk weg, en Groningen begon meer achterin rond te spelen en geloofde het eigenlijk wel. Het waren Luis Suarez en Evgeny Levchenko die nog het dichtst in de buurt kwamen van een doepunt. De goal van Suarez werd afgekeurd omdat hij Sander Vorm omver zou hebben gelopen. Levchenko mistte een pelanty, en dat tekende wederom het beeld dat er gewoon niks lukte, maar de inzet er wel was. Goed gespeeld, maar verdient verloren is dan de enige zin die op de juist is.