Vier Groningers internationaal in actie

Door Redactie 1 reactie

Woensdagavond zijn er vier spelers van FC Groningen uitgekomen voor hun land. Tim Matavz won met Slovenië onder-21 met 2-1 van de Oranje beloften waar Leonard Nienhuis een helft mocht keepen. Matavz tekende daarbij voor één goal. Daley Blind kwam in actie voor Jong Oranje, dat won van Jong Polen en tenslotte speelde Tim Sparv zijn eerste minuten na zijn liesblessure. Ook hij won en kwam één helft in actie.

Tim Matavz heeft zijn waarde weer bewezen. Hij scoorde in het duel tegen de Nederlandse beloften de openingstreffer, wat Slovenië onder-21 mede de overwinning bezorgde. In de tweede helft van dat duel kwam jeugdkeeper Leonard Nienhuis onder de lat te staan bij de Nederlanders. De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor de ploeg van Matavz.

Voor Jong Oranje deed Daley Blind de hele wedstrijd mee in de wedstrijd tegen Jong Polen. Blind startte net als bij FC Groningen op de rechtsbackpositie. Na een 0-1 achterstand kwam Nederland met drie goals goed terug, Polen maakte nog 3-2 in Doetinchem maar verder kwamen ze niet.

Tim Sparv is succesvol teruggekeerd na een liesblessure. Sparv kwam nog niet in actie voor zijn nieuwe club, maar werd toch uitgenodigd door de bondscoach van Finland. Erg blij was de technisch staf daar niet mee, aangezien ze de nieuwe aanwinst rustig zonder risico wilden brengen. Maar ondanks dat moest hij gewoon Malta, want daar speelden ze de oefeninterland. Sparv werd in de rust gewisseld bij een stand van 1-0 voor Malta. Uiteindelijk wisten de Finnen dat om te buigen naar een 1-2 overwinning.

De man in vorm Andreas Granqvist kwam niet in actie voor Zweden. Hij moest de hele wedstrijd toekijken en zag zijn landgenoten het duel tegen Wales winnen met 1-0.