Groningen overtuigd weer niet in een uitwedstrijd en verliest met 2-1

Door 0 reacties

Na de interland verplichtingen van afgelopen week begint de competitie voor FC Groningen met een uit wedstrijd tegen Heracles Almelo. Van de afgelopen 5 wedstrijden tegen Heracles wonnen de Groningers maar 1 keer en dat was bovendien thuis. Almelo speelt thuis op het wel besproken kunstgrasveld, maar de mannen van Huistra hebben de hele week getraind op het kunstgrasveld van Be Quick 1887 in Haren. Kan Groningen de goede lijn die ze in de afgelopen wedstrijd hebben opgebouwd voortzetten? De volgende 11 mannen zullen het moeten doen:

Texeira
Tadic - Andersson - Bacuna
Sparv-Kieftenbeld
Burnet-Van Dijk-Ivens-Kappelhof
Van Loo

De eerste helft
In het begin van de wedstrijd zetten de Heraclieden wat meer druk op Groningen en spelen de bal redelijk makkelijk rond. Na 4 minuten spelen is het eerste kansje voor Groningen, de mee opgekomen Burnet kan een schot lossen van zo een meter of 30, maar gaat een paar meter naast. Een kleine Skrimisch in het 16 meter gebied zorgt voor enige commotie bij Heracles, die vonden dat van Dijk een overtreding maakte en een pingel wilden.
Een hoekschop voor Heracles werd kort genomen en de ingelopen Overtoom kon uithalen, maar het schot kon geblokt worden en werd in het vervolg ervan flink naast geschoten. Groningen komt moeilijk van eigen helft en wordt gelijk opgejaagd door de Heraclieden. In het begin is het zoeken naar een gaatje in de verdediging, of de bal wordt terug gespeeld naar van Loo. Het eerste gaatje werd gevonden door Burnet die een steekpass op Teixera kon geven, maar was net te hard en de keeper kon de bal gemakkelijk oppikken.
De eerste gele kaart was voor Burnet, nadat hij in lijn van de bal ging staan bij een vrije trap na een overtreding op Plet. De vrije trap leverde echter niks op voor de zwart witten. Groningen speelt erg teruggezakt en Teixera staat eenzaam alleen voorin met veel ruimte tussen hem en het middenveld.
De wedstrijd begint is feller te worden, mede doordat de Groningers meer van eigen helft af willen voetballen en Heracles er dicht op zit. Na enige druk van Groningen kon Heracles uitkomen en kon Duarte afgeven op Vejovic die kon uithalen en maar een meter over schoot.
De Heraclieden domineren de wedstrijd, waar Groningen nauwelijks uitkomt. Overtoom kan hard uithalen op van Loo die nog redding kan bieden en in de nastoot kon de bal voor een leeg goal voor worden gegeven, maar achter een Heraclied. Groningen komt er sporadisch uit en met de kansen die ze kunnen creëren, gaan ze slordig mee om.
De eerste hoekschop van Groningen komt in de 27ste minuut na een goede aanval die opgezet werd door Tadic. Van dijk kreeg de bal op de 16 en kon schieten, maar deed dat tegen een Heracles speler, uiteindelijk kon van Dijk de bal Bij Bacuna krijgen, die de bal onder de keeper kon schuiven. Helaas was dit in buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd. In de tegenstoot konden meerdere Heraclieden mee opkomen en schoot Duarte van een afstand van een meter of 20 de bal buiten bereik van van Loo, 1-0 Heracles in de 30ste minuut.
Een goede aanval van Groningen, Bacuna kon afgeven op Tadic die de bal voor kon geven op Teixera die geen controle over de bal kreeg en zo de kans voorbij zag gaan. In de tegenstoot van Heracles ging Overtoom op avontuur en werd door van dijk afgestopt, wat hem gelijk de tweede gele kaart opleverde aan Groningen zijde. De vrije trap leverde geen gevaar op.
Hoekschop Heracles in de 39ste minuut door uitverdedigen van Ivens. Overtoom schiet de afvallende bal hoog over. Het tempo blijft erg laag en wil de FC wat doen, zal het minimaal een tandje bij moeten schakelen.
Armeteros kon na een voorzet van de rechterkant, waar overigens veel te veel ruimte werd weggegeven, de afvallende bal met een halve volley op doel schieten. Dit deed hij recht in de handen van van Loo. Heracles werd tegen het einde van de eerste helft gevaarlijk. Waar de Groningers toch minder met het veld overweg kunnen, kan Overtoom behendig door de verdediging van Groningen lopen en bijna een steekpas geven die werd onderschept door van dijk. Heracles bleef aanvallen en in de vrije trap vloog de bal in het doel van de Groningers, maar werd er net daarvoor gelukkig gefloten voor een overtreding van Plet.
Heracles is in de eerste helft een stuk sterker dan Groningen en komt nauwelijks op de helft van de Heraclieden. Het spel wanneer ze in balbezit zijn is veel te traag en onzorgvuldig. Groningen moet meer druk op de zijkanten uitoefenen, zodat de backs van Heracles niet steeds kunnen opkomen. Groningen zal in de tweede helft meer druk moeten uitoefenen en de bal langer rondspelen om gaten in de verdediging van Almelo te vinden.

Tweede helft
In het begin van de tweede helft zijn er geen wissels in beide teams, dus wordt er afgetrapt met dezelfde 11 aan beide kanten. De eerste kans in de tweede helft is voor Heracles. Nadat Aremeteros op de achterlijn voorbij Burnet wist te komt kon hij voorgeven op Plet, die de bal een halve meter naast kopte. Nadat de bal uiteindelijk over de zijlijn was kon Quansah de eerste gele kaart aan Heracles zijde in ontvangst nemen, voor een te late tackle op Kieftenbeld.
Wissel voor Heracles in de 55ste minuut, Everton voor Venovic.
Hoekschop voor de FC, nadat het schot van Ivens werd aangeraakt. De druk van Groningen begint toe te nemen, want in zulke kansen resulteert. Aan de andere kant kon Heracles een kans creeren en kon er vanaf de achterlijn voor worden gegeven, maar wist van Loo te redden en de bal na het wegstoten op te pikken.
Wissel Groningen, Suk voor Teixera. Het systeem blijft gelijk en lijkt op deze manier geen gedurfde wissel.
Aremeteros blijft gevaarlijk op de rechterkant en weet wederom een voorzet te produceren die van Loo tot een redding dwingt, een hoekschop voor de zwart witten.
Derde gele kaart voor Groningen voor Kappelhof die Looms vasthield. Groningen komt er nog steeds niet uit. Hoekschop voor Heracles, nadat Groningen de bal niet wegkrijgt.
Na een fout achterin bij Heracles kon Suk 1 op1 richting doel van Pasveer en ondanks dat die aardig gestoord werd en de bal nog werd aangeraakt door Pasveer, verdween de bal achter de goalie en was het zowaar 1-1. Toch een gouden wissel van Huistra? Na het doelpunt begon Groningen eindelijk te voetballen en kon het rondspelen op de helft van Heracles.
Zoals zo vaak, ook en nu, krijgt Groningen een doelpunt om de oren wanneer het net beter begint te spelen. Na een steekpass op Overtoom kon hij alleen richting van Loo en wist de bal buiten bereik te plaatsen. Heracles weer op voorsprong 2-1. Gelijk de wissel aan Heracles zijde waar Plet werd gewisseld. Aan Groningen zijde werd Bacuna gewisseld voor het jeugdige talent Bos in de 83ste minuut.
Hoekschop Heracles in de 86ste minuut. Gele kaart Overtoom. Wissel Heracles, te Wierik voor Overtoom. Nog een laatste aanval voor Groningen... Vrije trap Tadic. De vrije trap leverde niks op en de scheidsrechter floot af.

Wederom laat Groningen het uit niet zien en het moment dat ze beter worden, krijgen ze weer een doelpunt om de oren. Groningen is nog steeds te onzorgvuldig achterin, waar veel ballen door het midden gegeven kunnen worden en zo veel kansen weggeven worden. De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd waar altijd beter wordt gespeeld, echter zal dit wederom tegen een sterke tegenstander zijn, namelijk fc Twente.