Weer rood ( Granqvist ) bij FC Twente - FC Groningen 2-1

Door Redactie 11 reacties

FC Groningen verloor de wedstrijdal na 12 minuten van FCTwente, het werd uiteindelijk 2-1. In de 12e minuut werd Granqvist terecht met rood van het veld gestuurd doordat hij tijdens een uitglijder bewust hands maakte om te voorkomen dat Perez een vrije doorgang kreeg naar doelman Luciano. Doelpuntenmakers voor Twente waren Elia in de eerste en Wisgerhof in de tweede helft. Voor FC Groningen scoorde Marcus Berg vlak voor tijd tegen.

In de eerste helft was Elia de smaakmaker aan Twentse kant. Keer op keer raasde hij langs de zijlijn. Sepp de Roover had vooral in het begin van de wedstrijd veel moeite om hem af te stoppen. In de 4e minuut haalde Ronnie Stam hard uit voor Twente, maar zijn schot ging net over. In de 5e minuut kreeg FC Groningen zijn eerste mogelijkheid. Na een voorzet van Van der Laak kopte Levchenko de bal net via een een FC Twente verdediger over. In de daaruit voortvloeiende hoekschop was het weer Levchenko die net voorlangs kopte. In de 8e minuut was er een open kans voor Elia. Hij raakte de bal net niet voluit en de verdediging van FC Groningen kon maar net de bal uit de doelmond werken. In de 12e minuut gooide de verder uitstekende Luciano wat dommig de bal naar Granqvist die gelijk onder druk kwam te staan door de slimme Perez. Door een uitglijder vanGranqvist dieinstinctief de bal met de hand en arm wilde tegenhouden, om zo een vrije doorgang van Perez te voorkomen, was voor scheidsrechter Blom voldoende om gedecideerd een terechte rode kaart voor de neus van de verdediger te houden. De vrije bal werd door Perez hard ingeschoten maar gestopt door Luciano. De daaruit volgende rebound door Perez knalde hard tegen de kruising. Even later was het Stenmann die op links door kwam. Uit een voorzet van hem en via de kluts kwam de bal bij Garcia terecht die hem technisch binnen wilde tikken. Een Twents been en de lat voorkwam dat. In de 18e minuut moest Garcia het veld verlaten voor Jeroen Veldmate. Jans vond ingrijpen noodzakelijk door het wegvallen van Granqvist. In dit geval heb je twee keuze's. Of je maakt je aanvallend heel zwak, of je maakt je middenveld en/of verdediging zwakker. Jans koos voor het eerste. Berg kwam op een eiland te staan. Twente bleef keurig met vier verdedigers staan om zo de ruimte te creeren voor aanvallende impulsen. In de 21e minuut was Perez weer gevaarlijk dichtbij een doelpunt middels een vrije trap, maar Luciano plukte de bal boven uit de linkerhoek. In de 28e minuut kwam Elia weer aan de linkerkant langs de Roover, zette scherp voor maar weer was het Luciano die de bal onderschepte. In 30e minuut scoorde N'Kufo uit buitenspel positie, terwijl Berg in de 32e minuut na een mooie combinatie met Lovre rand strafschop gebied net overschoot. In de 34e minuut kwam Ronnie Stam voor Twente mee op aan de rechterkant, maakte een één-twee met N'Kufo waardoor uiteindelijk Elia helemaal vrij kwam te staan en rustig de bal binnenschoot voor Twente 1-0.

Tijdensde tweede helft werd FC Twente slordiger. Sep de Roover kreeg meer grip op Elia en N'Kufo kreeg wel enkele kansjes maar was zeker niet scherp genoeg meer. In de 48e minuut speelde lovre zich aan de rechterkant vrij en vervolgens Levchenko aanspeelde. Deze schoot vervolgens hard via de lat over het Twentse doel. Het gevaarlijkst was nog Edson Braafheid die twee keer hard uithaalde op het doel van Luciano waarvan er één naast en één over het doel ging. In de 58e minuut kreeg N'Kufo na aangeven van de verder onzichtbare Arnautovic een geweldige kans, maar zijn kopbal werd knap tegengehouden door weer Luciano. Na een hoekschop via Holla kwam de bal terecht bij de instormende De Roover en haalde zeker van 30 meter hard uit. De bal ging net naast het Twentse doel. Na nog een vrije schietkans van Berg in de 64e minuut ontving Holla in 66e minuut een gele kaart ( geschorst volgende week ) na een overtreding op Perez. Deze legde de bal zelf vanuit de vrije trapnetjes op het hoofd van de mee opgekomen Wisgerhof die dan ook de 2-0 aantekende. Toch was Twente niet gerust. FC Groningen zocht constant Berg op die zich een slag in de rondte werkte. En in de 89e minuut was het raak. De ingevallen Meerdink ( voor Van der Laak ) speelde Berg, na klungelig verdedigen van Douglas, met een lopbal aan en diezelfde Berg tikte vervolgens de bal rustig langs Twente goalie Michajlov 2-1. Zijnzestiende goal dit seizoen. De paniek van Twente in de laatste 3 minuten verteld eigenlijk het verhaal waar de werkelijke zwakte van Twente lag. In de verdediging. Dan blijft de discussie of de wissel van Jans in de 12e minuut om Garcia om te ruilen voor een verdediger overeind. Zonder aanvallers win je een wedstrijd zelden. In de allerlaatste minuut werd er nog een bal van de lijn weggekopt door Wout Brama van Twente na een hard schot van Berg,dit keer zat het geluk jammer genoeg niet mee.

Over twee weken ( interland ) moet er weer gesleuteld worden aan het elftal als FC Groningen de uitwedstrijd tegen FC Utrecht speelt. Zowel Holla als Granqvist zullen er niet bij zijn door schorsingen. Twee van de belangrijkste spelers van dit moment. Het is goed te zien dat Sepp de Roover er weer bij is, maar heeft nog wat speelminuten nodig om op het zelfde niveau te komen als voorheen. Er is hard gewerkt tegen Twente, maar de mogelijkheden waren al na 12 minuten enorm geslonken. En dan moet je keuze's maken.

FC Groningen: Luciano da Silva; Sepp de Roover, Ondrej Svejdik, Andreas Granqvist('12 rood) en Fredrik Stenman; Koen van de Laak ('85 Martijn Meerdink), Danny Holla ('67 geel, '79 Femi), Goran Lovre en Evgeniy Levchenko; Marcus Berg en Gonzalo Garcia ('18 Jeroen Veldmate).

FC Twente:Nicolay Michajlov, Ronnie Stam ('44 Romano Denneboom), Edson Braafheid, Peter Wisgerhof, Douglas, Wout Brama, Kenneth Perez('89 Slobodan Rajkovic), Cheik Tioté, Marko Arnautovic ('78 Youssouf Hersi) , Blaise N'Kufo ('88 geel) en Eljero Elia.

Scheidsrechter: Kevin Blom
Toeschouwers: 23.000