Wisselbeleid Jans doet FC de das om

Door 0 reacties

FC Groningen is er voor de 2e keer op rij niet in geslaagd thuis punten te pakken. Na vorige week De Graafschap, won ook FC Utrecht in Euroborg. Het werd 0-2, door doelpunten van Van Dijk en Somers.

Groningen begon de wedstrijd goed, en Utrecht kwam er de eerste 20 minuten dan ook moeizaam uit. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de Utrechters echter steeds meer in het spel. Zo ontsnapte de FC in de 36ste minuut aan een penalty, waardoor de (rust)stand 0-0 bleef.

In de tweede helft ontsnapte Utrecht op haar beurt aan de 1-0, toen Stefan Nijland in de 48e minuut bijna een corner wist binnen te draaien.

Na een missertje in de verdediging was het dan toch Utrecht dat op voorsprong kwam. Via een strafschop (geel: Metaj) wist Van Dijk de Utrechters op een 0-1 voorsprong te zetten.

Groningen wist weinig uitgespeelde kansen te creeeren, en de kansen die er waren werden gemist. Na een counter in de 85e minuut besliste Utrecht uiteindelijk de wedstrijd. 0-2.

Wat vooral opviel was het wisselgedrag van Ron Jans. Net als vorige week vond Jans het na de 0-1 niet nodig in te grijpen. Groningen bleef de hele wedstrijd met slechts 1 spits spelen. Vijf minuten voor tijd, toen het er eindelijk op leek dat Jans zou gaan wisselen, viel de 0-2, waardoor Ozturk de hele wedstrijd op de bank bleef zitten.