Zo dichtbij maar toch net niet

Helaas is het UEFA Cup toernooi voor de FC na 1 ronde al voorbij. Het werd vanavond 1-0 voor FC Groningen maar dat was net niet genoeg na de 4-2 nederlaag van 2 week terug in Belgrado. De enige goal van de wedstrijd werd uit een penalty gescoord door van de Laak. Het had in de 78e minuut nog mooier kunnen zijn als Cornelisse de 2e gegeven strafschop niet had gemist helaas.

Toch hoeft de FC zich niet te schamen, er werd gestreden en geknokt en ook zeker wel goed gevoetbald. In de 1e helft ging het wat moeizaam en was het nog wat aftasten en Partizan wilde niet echt en leunde veel op de verdediging. Veel kansen kreeg de FC dan ook niet in de 1e helft alleen een keer Nevland en van de Laak.

In het begin van de 2e helft kreeg Partizan 2 kansjes maar daar hield het ook wel mee op. FC Groningen ging met de steun van het publiek door en dat resulteerde in de 60e minuut in een strafschop na een buiteling van Suárez. Koen van de Laak benutte hem koelbloedig (Levchenko was al gewisseld vandaar dat van de Laak hem nam).

Na deze penal ging FC Groningen op jacht na de 2e en na 78 minuten ging de bal weer op de stip na een overtreding op Fledderus. Aangezien van de Laak net gewisseld was voor Cornelisse kon hij hem niet nemen. Maar in de rangorde van penaltynemers staat Cornelisse op nr 1 dus hij nam ook zijn verantwoordelijkheid maar helaas miste hij jammerlijk.

De FC ging daarna hartstochtelijk door en ook het publiek bleef maar doorgaan maar helaas kwam die 2e o zo gewenst goal niet meer. De FC zat er nog een keer heel dichtbij maar een kopbal van Lovré miste op een paar cm het doel.

En zo is dus helaas het Europees avontuur na 1 ronde voorbij maar vanavond hebben we een strijdend FC gezien dat trots mag zijn op zichzelf en ook het publiek stond als één man achter de ploeg van minuut 1 tot de blessuretijd.

En nu hopen dat ze er zondag weer zullen staan tegen Vitesse.