Zweden -Servie U21 3-1 Berg treft weer 2x het doel en is een held in Zweden

Door 8 reacties

In een heerlijke wedstrijd, zeker de eerste helft denderde Zweden over Servie heen. Berg was met twee doelpunten weer één van de uitblinkers en is met 5 treffers topscorer van het tournooi onder 21 in Zweden op dit moment. Verder waren Toivonen en Bjarami ook duidelijk aanwezig in de wedstrijd en behoorden ooktot de uitblinkers. Servie eindigde de wedstrijd metnegen voetballers doordat ze twee rode kaarten opliepen.

Er werd vanaf het begin door beide elftallen in een hoog tempo met een geweldige sfeer in het Malmo New Stadium met 20.000 toeschouwers gestart. Beide teams gingen volop in de aanval. Servie moest winnen, Zweden had aan een gelijkspel genoeg. Servie ontving al na 5 minuten de eerste gele kaart. Het was in de 6e minuut toen Berg werd aangespeeld vanaf de linkerkant die vervolgens de bal over de grond tegen de touwen knalde 1-0. Zijn vierde goal in dit tournooi. Zweden zette Servie gelijk weer onder druk. In de 13e minuut na een aanval via Toivonen werd een Zweed neergehaald in het strafschopgebied. Een terechte strafschop volgde. En weer was het Berg met zijn tweede van de avond zijn vijfde van het tournooi. De doelman van Servie was kansloos 2-0 Was Marcus Berg weer op weg naar een hattrick? Servie die nerveus door de twee tegengoals acteerden, werden weer gelijk onder druk gezet door de Zweden. Het stadion in Malmo stond op zijn kop. Servie raakte helemaal de weg kwijt. In de 20e minuut werd Berg compleet getorpedeerd en de Serven kregen voor de tweede keer geel. De scheidsrechter moest alle zeilen bijzetten om de rust te bewaren in het veld. In de 24e minuut was het weer Berg tussen twee verdedigers die via een boogbal net overschoot. De eerste kans voor de Serven was in de 26e minuut via een kopbal die maar net overgetikt werd door de Zweedse doelman. Toch waren het de Serven die vanuit de hoekschop die volgde scoorden. De Zweedse doelman ging onder de bal door waardoor de bal vrij kon worden ingekopt door Kacar. 2-1. Nog geen minuut later was het, via een combinatie in de Zweedse aanval, Toivonen die de 3-1 scoorde. Een half uur gespeeld 4 doelpunten waaronder één strafschop, een waanzinnige menigte en een paar gele kaarten. De hard werkende Zweden konden het wat meer technische Servie goed onder druk houden. Opvallende speler was de Zweedse middenvelder Bjarami. Technisch vaardig en goed in de pasing, een handenbinderdje voor de Serven. Vlak voor de rust was Servie nog dichtbij een treffer via een afstandschot, maar deze ging net over het doel. Vlak voor de rust in de extra minuten kreeg weer een speler van Servie een gele kaart na een overtreding tegen Bjarami. De speler had al eerder geel gezien en kon met rood vertrekken. Servie kon met 10 man beginnen aan de tweede helft.

Marcus Berg liet direct weer van zich spreken in de tweede helft. Via een mooi opgezette aanval met o.a Toivonen schoot Berg vanaf de zijkant rand strafschopgebied hard in. De doelman van Servie kon net redden. In de 50e minuut ontving de sterk tegenvallende Ajaxied Suljmani een gele kaart en werd direct gewisseld door zijn trainer. Even later was het weer Bjarami die aan de linkerkant doorbrak, Berg bereikte en die vervolgde om Elm aan te spelen maar net tekort kwam om gevaarlijk te worden. Zweden hield het tempo hoog. Door de man meer situatie ontstond er ook meer ruimte. In de 58e minuut probeerde Toivonen via een technisch hoogstandje de bal in de bovenhoek te leggen van het Servische doel, maar de bal ging net over. In de 61e minuut ontvingen de Serven de zoveelste gele kaart door irritatie en probeerden onder de druk van de Zweden uit te komen. In de 65e minuut schoot Bjarami net over en even later in 68e minuut kreeg de Servier Pekovic een terechte rode kaart wegens een elleboog tegen Toivonen. Negen man waren er nog over bij Servie. Een ongelijke strijd met nog twintig minuten te spelen. Het hoge tempo van de eerste helft van de Zweden werd niet meer gehaald. Er werd slordig met de ruimte omgegaan. De uitblinker Bjarami werd met een staande ovatie na 75 minuten gewisseld voor Olssen de speler van Blackpool. Door het lage tempo van de Zweden kon Servie nog redelijk meevoetballen. In de 86e minuut was er nog een prachtige combinatie van Toivonen en Berg. Toivonen schoot net naast de paal van het Servische doel. Zweden controleerde de wedstrijd verder en speelde hem rustig uit. Marcus Berg werd nog gewisseld vlak voor tijd en met een staande ovatie werd hij begeleidt naar de zijlijn. Uitblinkers waren Berg, Toivonen en Bjarami in een toch wel heerlijke wedstrijd. Zweden gaat naar de halve finale en gaat spelen tegen Engeland. Wederom kan dat een heerlijke voetbalwedstrijd worden. We zullen ze hier op de Boerenmacht blijven volgen tesamen met enkele duizenden FC Groningen supporters, want duidelijk was wel dat hier velen vanavond de wedstrijd hebben gevolgd.