Terug

Deel deze pagina:

Bart van Hintum tekent twee jarig contract in Groningen

Door Tom Kuiper 17 reacties

FC Groningen heeft vanmiddag bekend gemaakt dat Bart van Hintum een contract voor twee seizoenen heeft getekend. Van Hintum voegt in één klap een heleboel ervaring toe aan het elftal. De 32-jarige linksback speelde al meer dan 350 wedstrijden in het betaalde voetbal. Bart komt transfervrij over van Heracles Almelo. 

De transfer hing al een tijdje in de lucht. Eerder deze week is van Hintum in het Martini ziekenhuis in Groningen gespot en een dag later bij de oefenwedstrijd in Assen, samen met Begois.

Mark-Jan Fledderus kent de linksback goed van zijn tijd in Almelo. Fledderus vertelt blij te zijn met de linksback en voorziet een belangrijke rol in het veld en in de kleedkamer. Fledderus onderstreept dat 'de rol in de kleedkamer' een niet te onderschatten factor binnen het team is. FC Groningen toonde al eerder interesse in van Hintum, met name in 2015. Het jaar dat FC Groningen tégen van Hintum de KNVB-Beker finale speelde. Bart van Hintum gaat spelen met rugnummer 3.

Reacties:
marcelfcg06-07-2019 om 19:07

Rugnummer 3....... dit is toch geen basisspeler man.

hermank196906-07-2019 om 19:21

Daar frons ik mijn wenkbrauwen van en weet ik nog niet echt wat ik daar van moet vinden? Ervaring zeker maar voor de rest? We zullen het zien of hij mij en ieder ander ermee verrast. Hoe dan ook, welkom.

campesino06-07-2019 om 19:23

Gudde en flederus hebben toch wel door dat ze niet meer bij excelsior en heracles zitten.

Groningen is een niveautje hoger, maar volgens mij hebben ze dat nog niet helemaal in de gaten.

Ik zie alleen maar rechterrijtje ( of minder) aankopen 

Bikkel 06-07-2019 om 19:28

Iig ervaring en gif!! Welkome versterking, denk niet per se voor de basis, rugnummer zegt niks...

Succes Bart!!! 

Johan06-07-2019 om 19:47

Ach prima. Zijn echt mensen hier die hun verwachtingen moeten bijstellen. Heeft ook een prima corner en vrijetrap.

brummie06-07-2019 om 20:04

Ervaring en  iemand die binnen en buiten het veld de ploeg op sleeptouw kan nemen. 

Geef Fledderus vertrouwen, Heracles eindigde met van Hintum 1 plek hoger dan FC afgelopen seizoen. 

 

 

 

campesino06-07-2019 om 20:34

Dat zal best brummie, maar de contouren van het nieuwe groningen worden zichtbaar en ik zie ons er niet sterker op worden.mag ook hopen dat zeefuik blijft, want als het niveau van zijn vervanger bijl is, wordt je daar niet vrolijk van.  Net xo min dst ik er vrolijk vsn wordt sls bakker de beoogde opvolger van chabot zou worden. En van hintum voor handwerker, ook dasr gaan we er niet op vooruit. Ik moet toegeven het middenveld ziet er veel belovend uit, mssr wel erg jong. Als het geld is uitgespaard om een goede spits te halen dan heb ik er nog vrede mee. Masr als dat de naam die rondgast ( bischop) is, dan hebben we een heel matig ploegje

Hgz08-07-2019 om 20:18

Ik ben het met campesino eens. Ze halen niet echt spelers die beter zijn dan de vertrokken spelers. Dit lijkt mij geen goede gang van zaken. Bakker, Bijl Benschop. Dit lijken mij geen spelers die echte versterkingen zijn.

PDI06-07-2019 om 20:08

Nu snel Nakamura halen, Doan en Itakura inschakelen, dit mag  niet mis gaan, zeer behendige speler. 

Rob197006-07-2019 om 20:16

Dit soort aankopen, transfervrij nog wel, heb je ook nodig, voor de eredivisie een waardige speler, die in ieder geval er niet van alle kanten wordt uitgelopen. Een goede verdediger, die weet wat hij kan, en daar ook naar handelt. Niet spectaculair maar wel effectief. Naast zijn salaris, geen extra uitgave, kan een stabiele factor worden.

campesino06-07-2019 om 20:24

Over the hill. Ben juist wel bang dat hij aan alle kanten voorbij eordt gelopen. Helemaal als die el hankouri voor hem speelt.

Rob197006-07-2019 om 21:31

Hankouri, vind ik op dit moment ook geen basisspeler, ik hoop dat de nieuwe middenvelders een beweeglijk en verrassend creatief middenveld, kunnen vormen, die sneller en eenvoudiger naar voren kunnen voetballen als afgelopen seizoenen. Met een stabiele verdediging voetbalt het dan ook veel makkelijker. 

Eduard2106-07-2019 om 20:42

Verkies Absalem toch wel boven V hintum doet het leuk in de voorbereiding

Prik nam pla06-07-2019 om 20:50

Van Hintum is echt niet minder dan Handwerker. En inderdaad heeft meer ‘gif’ dan Handwerker die toch wel vaak wat slapjes optrad. Ik ben er blij mee, vond het altijd een prima linksback. Laat Absalem het maar met hem uitvechten, hoewel ik wel voorspel dat Absalem nog  wat gogme tekort komt. 

Bikkel 06-07-2019 om 20:58

Charlison Benschop de volgende aanwinst... Is dat wat??? 

Marco06-07-2019 om 21:04

Benschop is geen speler voor het linkerrijtje. Daarnaast weinig verkoop potentie.

 

Bikkel 06-07-2019 om 21:11

Wel ineens een boel ervaring rijker maar of dit nou de ervaring is waar we op zitten te wachten vraag ik me dan af... 

Nostradamus7306-07-2019 om 21:08

Rugnummers zeggen natuurlijk niks over wel of geen basisspeler. Maar van mij mag hij komen. Ik vind het wel een jaarlijks terugkomend fenomeen dat sommigen hier vooral heel negatief zijn op aangetrokken spelers zonder de spelers in het shirt van de fc aan het werk gezien te hebben. Afgelopen jaar net zo met Chabot en die heeft het tegendeel bewezen, net als de speler impuls in de winter werd door sommigen behoorlijk afgeschoten maar heeft toch een positieve uitwerking gehad. Laten  we eerst eens afwachten hoe dit soort spelers zich aanpast en presteert voordat we gaat oordelen. En je moet ook niet vergeten dat bij uitblijven van grote verkopen je als Groningen zijnde heel creatief moet zijn om spelers aan te trekken en van Hintum heeft niet voor niks zo'n staat van dienst als eredivisie speler, dat krijg je niet als je er niks van kan en met Heracles toch boven ons geeindigd vorig seizoen. Groningen moet wel zorgen dat we die Nakamura binnen slepen, jammer dat het nu al naar buiten is gebracht, het wachten is nu op de PL clubs om zich er tussen te mengen. En natuurlijk een verdomd goede spits is nodig

Nostradamus7306-07-2019 om 21:15

Het lijkt dus toch Benschop te worden meld VP

brummie06-07-2019 om 21:22

Het blijft gewoon afwachten of spelers slagen of niet.  Teneur supporters op de site is vaker negatief dan positief. 

Zeefuik had iedereen ook twijfels over, en hateboer kon er volgens velen ook geen hout van toen hij speelde in het groen wit.

FC heeft veel jonge spelers met potentieel in de selectie. Genoeg voorbeelden welke goed uitpakten. Uiteraard zijn er altijd spelers die niet slagen, om welke reden dan ook.

Ik ga ervan uit dat Zeefuik en Doan nog gaan vertrekken en met opbrengsten team weer versterkt gaat worden. 

FC is al druk bezig geweest op transfermarkt en eigen jeugd klopt aan deur.  We hebben nieuwe directie/management, nieuwe hoofdsponsor. Kortom genoeg om uit te kijken naar een nieuw seizoen!

nulvijftig07-07-2019 om 03:59

Laat het hem maar uitvechten met Absalem, en dan hoop ik dat Abselem beter blijkt. Maar in ieder geval wat ervaring en een degelijke eredivisie speler op linksback. Prima denk ik, er lopen slechtere linksbacks rond.

Nogutsnoglory107-07-2019 om 18:06

Ik snap niet dat iedereen zo onder de indruk van Handwerker was. Verdedigend zoals de meeste Duitsers degelijk doet geen rare dingen. Aanvallend zeer matig vooral in uitwedstrijden kwam hij niet over de middellijn. Absalem maakt in de voorbereiding een zeer zelfverzekerde indruk. Laat zich echt zien. Ben bang dat van Hintum niet voor de bank is gehaald. Bij gelijke kwaliteit moet Absalem spelen, die heeft vorig jaar al het hele jaar gebankt. Dan moet eigen jeugd voorrang hebben . 

Bikkel 08-07-2019 om 15:17

T gaat om de ranglijst aan het einde van het seizoen!!! Niet om jeugd voorrang te geven!!! Alleen als het een versterking is maar niet ten koste van alles... En Absalem zal jou favoriet zijn. Maar niet van mij en met mij velen! Komt vooralsnog te kort... Gelukkig denkt niet iedereen gelijk 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!