Terug

Deel deze pagina:

Begroting FC, seizoen 2018/19 is ruim 16 miljoen euro + foto's persdag

Door Redactie 17 reacties

Op de jaarlijkse persdag is naar buiten gebracht dat FC Groningen voor het nieuwe seizoen met een begroting gaat werken va 16.15 miljoen euro. De club verdiende het afgelopen seizoen aan transfergelden en doorverkooppercentages ongeveer 5 miljoen euro, waarvan netto 3,2 miljoen overblijft. Het eigen vermogen dat €5 miljoen euro bedraagt wordt aangevuld met minimaal een half miljoen. De liquiditeit is voor 2018/19 op orde bericht de clubsite. In oktober komen de officiële cijfers naar buiten.

FC had extra geld kunnen incasseren door (belangrijke) spelers te verkopen. De nadruk ligt dit seizoen op het zoveel mogelijk in stand houden van de huidige selectie. Zo goed mogelijk willen presteren en het publiek binden is de insteek.

TopsportZorgcentrum
De huisvestigingslasten bedragen voor het nieuwe seizoen 0,7 miljoen. FC wil deze lasten graag verlagen. Mogelijk komt er een naamgever voor het TsZC. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 13 oktober door Arjen Robben.

 

Sponsoring - 
FC Groningen heeft 77 nieuwe bedrijven aan zich weten te binden. Het ereterras heeft nieuwe stoelen. De vakken B1 en B8 zijn uitverkocht. De commerciële tak is inmiddels bezig in Japan om daar extra geld te genereren, (te denken valt aan Ritsu Doan / uitzendrechten). De begroting ls €300.000 hoger dan het afgelopen seizoen.

 

Reacties:
07-08-2018 om 19:58

Een begroting presenteren is altijd leuk werk, heb zelf jarenlang begrotingen gepresenteerd voor een vereniging en het is leuk werk omdat het altijd blijkt dat in de loop van het boekjaar het net even iets anders loopt. Met een begroting van 16.150.000 euro zitten we ruim op dezelfde hoogte als vorig jaar, n.l 300.000 euro. De uitgaven worden geschat op 19 miljoen euro, maar kunnen worden gedekt door het zgn. "gevonden geld" wat een netto bedrag weergeeft van 3.200.000 euro. Verder zijn er tot nu toe 9500 seizoenkaarten verkocht, Een paar honderd minder dan vorig jaar, maar de verwachting is dat dit nog aan gaat trekken, na de vakanties en als de competitie goed wordt ingezet. De winst hieruit, tot nu toe is 500.000 euro wat aan het eigen vermogen van ruim 5.000.000 euro wordt toegevoegd.

Al met al geen slecht begin van seizoen 2018/19.

kees08-08-2018 om 01:18

jij weet meer van boekhouden dan ik, maar hoe kan je een begroting maken als een speler zoals Tibbling het ene seizoen nog 3 miljoen aan waarde vertergenwoordigd en dan opeens voor 700.000 weggaat ( ex doorverkoop van misschien wel 20 %? )  ??

De lasten kan je natuurlijk opsommen en er beleid op loslaten, de baten  , zullen toch wat langere tijd nemen: en met succes op het veld te maken hebben: de sponsors die terug komen en de supporters die een kaartje kopen, de TV gelden die gelukkig "maar" 1,5 miljoen zijn gekrompen.  Ik krijg het idee dat reserveren/wegstrepen van oude lasten zoals TS ZC, herstructureren/afschrijvingen van investeringsfonds en natuurlijk het slim omgaan met contracten/spelersbegroting, voor de nabije toekomst er voldoende lucht is om financieel een goed seizoen te draaien. Die 3 miljoen terkor kan je ook uitleggen als een gecalculeerd voorschot op hogere ambities. Dat vind ik goed van de club:   Al hoop ik dat er bij goed presteren later weer meer mogelijk zal zijn, en duurdere/betere spelers naar Groningen komen en het de club voor de wind zal gaan.  Begroten is een ding,  beleid een ander...  denk ik maar als boekhoud - leek !

08-08-2018 om 12:05

Ja Kees, een begroting maken is, zoals Marco hieronder al zegt, indicatief, populair gezegd, natte vinger werk. Het echte werk zullen we wel zien in Oktober bij de presentatie van de jaarcijfers. Het geval Tibbling is er één die Hans nog wel enige "koppijn" zal bezorgenbij de prsentatie van de jaarcijfers want hier is natuurlijk behoorlijk verlies op geleden, zal ook in die tekorten van vorig jaar zijn "verwerkt". Al met al is het even afwachten hoe de vlag erbij staat in Oktober. We zullen zien!!!!

Marco07-08-2018 om 20:15

Begroting is indicatief, uitgaven 3.2 miljoen hoger is helft van je weerstand reserve. Wordt in de winter weer de keuze van een bodemprijs uitverkoop of gokken op een paar plekken hoger op de ranglijst. 

3.2 Miljoen red je niet met een paar meevallers. Met zulke cijfers hadden  ze Te Wierik moeten cashen. 

Rob197007-08-2018 om 21:49

@Marco, je schrijft zelf bodemprijzen uitverkoop, dat geldt dan ook voor te Wierik, als je hem nu verkoopt voor deze speler wordt niet genoeg betaald, dan is het logisch om hem te houden. Groningen wil hem verkopen voor en topbedrag, anders heeft het geen zin.

Goedkoop van de hand, dus een slechte laatste linie, [geen punten] moeilijk een vervanger te vinden, dus het ontvangen geld is ook al weer snel verdwenen, door een hige investering, allemaal redenen om het nu niet te doen. 

Papa09-08-2018 om 07:00

Er is een verschil tussen een begroting en een resultatenrekening. In de begroting staat wat je inkomsten en uitgaven in het jaar zijn. Daar komen we dus wat geld tekort.

Als spelers worden gekocht komt dat op de resultatenrekening. Daar worden de transfersommen afgeschreven en maak je winst of verlies. Volgens mij heeft FCG vrouger op Pedersen bijvoorbeeld gewoon een resultaat van 0 gehaald. (gekocht voor 2m, voor 4 jaar contract, dat is per jaar 500k afschrijven. Na drie jaar blijft er nog 500k 'open staan' en dat was ongeveer ook de tranfsersom van toen).

 

kees09-08-2018 om 22:58

ik vind de signalen die er deze zomer zijn, van jeugdspelers haenm die over 1, max 2 jaar bij de selectie zitten, hoopgevend! :  vooral het halen van diie Dallinga (17 jaar ) van Emmen  is een slimme zet.  Dat betekent dat ze klaargfestoomd worden, fysiek en qua techniek, en dat ze zó bij het Eerste kunnen aansljuitend, als het meezit.

Het wachten is eigenlijk maar op een ding: laat FC  Groningen de eerste 5 wedstrijden gewoon goed presteren, dan komen de supporters misschien toch qweer wat terug... en houden ze het een heel seizoen vol, bereiken van PO Europees, met  een scorende voorhoede dan kan je gerust spreken van een succes(je) want er wordt dan ook gecashed zolang er geen benen breken.

 

vwb de jaarrekening nog een boekhoudkundige opmerking:  (klein) verlies lijden is geen probleem omdat dit deels weggeschreven kan worden van de bruto-belastbare omzet, en dus scheelt aan belastinggeld.  Hierover heeft Groningen genoeg expertise in huis. Komt er nog geld binnen van nieuwe sponsors, of van zakelijke (Japanse) deals...dan vind ik dat tekort op de begroting nu alleszins gerechtvaardigd.   

LaatMaarKomen07-08-2018 om 22:28

Ook nog wat transfernieuws vandaag (schrijft het transferblog van VI):

FC Groningen heeft de jeugdspelers Anders Faester, een Deense spits van zeventien, en Tomas Suslov, een Slowaakse aanvaller van zestien, aangetrokken voor de opleiding. 

En daarnaast:

Het is niet uitgesloten dat de van een verhuurperiode bij 1. FC Kaiserslautern teruggekeerde Ruben Yttergard Jenssen deze zomer vertrekt bij FC Groningen. Volgens het Noorse medium Nordlys heeft zijn oude club Tromsø IL interesse in de dertigjarige Noor. Middenvelder Jenssen begon zijn profloopbaan bij de nummer zeven van Noorwegen, voordat hij in 2013 naar Kaiserslautern vertrok en drie jaar later uiteindelijk in Groningen terechtkwam.

 

Tim07-08-2018 om 22:48

Waarom worden die interviews met een aardappel gefilmd eigenlijk? Moet anno 2018 toch mogelijk zijn om die kop van Ron Jans uit iets meer dan 36 pixels te laten bestaan..

07-08-2018 om 23:28

Beetje een vreemde reactie want wie naar FC-Groningen TV heeft gekeken heeft gezien dat het een prima weergave was van het geheel. En de kop van Ron Jans kwam prima in beeld , al zeg ik het zelf.

FCGmijnclub08-08-2018 om 00:12

We hebben nou eenmaal wat beperktere middelen. Daar ben je FC fan en nieuwssite voor op geheel vrijwillige basis. Persoonlijk vind ik dat het een site als Boerenmacht siert, met onze onvolkomelijkheden..

Terugkijkend op al die jaren BM, vind ik dat er een fantastische ontwikkeling zich heeft plaatsgevonden.

Minder over de club praten maar met...

Foto's wedstrijden uit en thuis, de interiews, etc

FCGmijnclub08-08-2018 om 00:14

En niet te vergeten, de mensen van onze kleine webcrew

kees08-08-2018 om 01:06

Compliment aan jullie allen...behalve misschiebn donkere fotot's of onscherpe camerabeelden... de drie interviews hierboven waren inhoudelijk prima op orde, en informatief.   Nu lijkt het besef meer doorgedrongen te zijn dat FC groningen zonder supporters ( wat een heel divers puimage is van mensen en megt verschillende emoties ) niks begint.  Te vaak had ik het idee dat de club een naar binnen gekeerde geldmachine was, met heel veel stugge baasjes... Nu is er flink (wakker)geschud aan de medewerkersboom: trainers weg en vervangen en geen excuses (meer) voor falend beleid of van ambitieloze praat zoals het wel leek...

Nee, compluimenten Wouter, je zoon en anderen voor de intervioews, en dat ze kennelijk ook meelezen hier op BM en constateren dat we zo gek nog niet zijn als posters, en ons niet met een kluitje in het riet laten sturen als het over de club gaat ! 

FC LICHTBOEI08-08-2018 om 16:55

Off- Topic :

Ex FC Groningen spits Nicklas Pedersen zou volgens diverse Belgische media op het punt staan een meerjarig contract bij FC Emmen te tekenen. FC Emmen bevestigt via RTV Drenthe de interesse in Pedersen, maar van een deal zoals het Gazet van Antwerpen spreekt is op dit moment nog géén sprake van.

kees08-08-2018 om 18:06

dan eindigen we zeker boven Emmen ( wat ik toch al vermoedde  ) want hij wordt eruit gelopen achterin bij FC G .

  Pedersen en Enewoldsen die destijds gingen muiten via het DVHN ... pff  .  

kees08-08-2018 om 21:57

Zijn medische keuring schijnt al geweest te zijn, en bed e clubs hebben bevestigd dat ze in gesprek zijn...een tweejarig contract wordt genoemd... Pedersen gaat daar GOED voetballen, maar is ook vaak geblesseerd...hoe ze dat zin zo'n man-voor-halve-dagen?

i.i.g. is het aantal Emmen contractspelers met een FC Groningen verleden op 12, wel een geschikt om Emmen nu maar officieel FC Groningen-2 te noemen...  mochten ze de waan krijgen dat ze Groningen achter zich laten.

We gaan nog veel zure gezichten zien van Lukkien,  en nog veel meer veelzeggende glinmlachjes van Danny Buys, die het KNVB trainersdiploma zopas in bezit heeft gekregen !  Trainen kon die al,  nu als de brandweer : Óp naar die eerste overwinning !

appie happie08-08-2018 om 22:21

Uitstraling van een lege dop  die Pedersen..wat had ik een hekel aan die dweil..

Emmen heeft een goede nacompetitie gespeeld ,maar ik verwacht eerlijk gezegd niets van hun op het hoogste level..ze mogen hun handen dicht knijpen wanneer ze erin blijven..dat verwacht ik eigenlijk wel.

Fc zal het moeilijk krijgen tegen hun..net zoals altijd tegen cambuur..zijn rare wedstrijden  zeg maar een soort van bekerwedstrijden.

Rob197008-08-2018 om 22:30

Een speler zonder discipline, zolang het hem maar voor de wind gaat, als ze bij Emmen slim zijn bij Emmen laten ze hem in Wildlands wonen. Iedere avond om 22 uur Get hek dicht, kan hij ook niet op stap. 

09-08-2018 om 10:35

Had eigenlijk gehoopt de namen van deze twee "flapdrollen" niet meer tegen te komen op de Nederlandse velden, vooral die "dweil"van Pedersen staat mij echt tegen. Wat die bij de FC-Groningen uitgehaald heeft heeft niets meer met fatsoen te maken. Oprotten naar één of andere uithoek van de wereld en zich nooit meer vertonen in Nederland en vooral niet in Groningen. 

Rooie08-08-2018 om 17:08

Met deze begroting staat FC Groningen op de 8e plaats en dus het gewenste linkerrijtje. 

Gelet op het huidige spelerspotentieel en de herstelde drive moet het ook wel kunnen lijkt mij.

Dat clubs als AZ en Utrecht een hoger financieel potentieel hebben, is gelet op de stand van zaken een aantal jaren terug wrang.

Ach ja, zonder overheidssubsidies of grotere bedrijven zullen we het met dit budget moeten doen.

FC LICHTBOEI08-08-2018 om 19:44

Ben benieuwd of er morgen ook een speler van ons in verband wordt gebracht met een transfer naar Engeland, want bij die Engelse clubs weet je niet wat ze gaan doen de laatste 3 tot 7 dagen. Het zou mij niets verbazen of er komt nog een last minute bod vanuit Engeland voor bijv. Doan en Van Weert.

Pietjepal08-08-2018 om 20:16

Superleuke interviews. Veel leuker dan die stijve korte professionele stukjes van de miljoenen tv industrie. Alleen jammer dat die van Nijland bij mij stopt in een zin, maar dat is een compliment voor het interview: ik wil hem graag afluisteren. Fijn dat interviews langer zijn en dat de geïnterviewden meer van zichzelf laten zien dan op de tv zenders. Hulde aan dit initiatief.

kees08-08-2018 om 22:40

niet alleen de interviews waren de moeite, ook bleek dat de geïonterviewden goed waren voorbereid in de boodschap die ze wilden uitzenden !  Geen voorspellingen over een eindplaats van FC groningen ( wèl de doelstelling ) en zeker geen voorspelling over Vitesse-uit.  Hoe anders komt Nijland naar buiten t.o.v. vorige winter toen hij aan damage-control moest doen, en na een verliespartij bij VVV vertelde:  "eerlijk gezegd heb ik er vertrouwen in dat we het de komende wedstrijd gaan laten zien"... dat was natuurlijk een ongeakkelijke uitspraak.  Nu feilloos de regie over de boodschap, die een en al optimisme en vertrouwen in het beleid uitstraalde. 

Ronnie 09-08-2018 om 20:58

Ik heb de nieuwe nummer 10 voor fc gezien. Mancin van AS trenzi. 3 doelpuntjes tegen feyenoord. Dan maak je in nederland tussen de 15-20 goals

kees09-08-2018 om 21:40

ku(ns)tgrasvoetbal...   maar ook ik zit te wachten op nog nieuws van de club.  Jans heeft het al aangekondigd, maar neemt ook nog wel eens een paar woorden terug bij voortschrijdend inzicht: dat siert hem. Per slot kan er ook in de winter een speler bij als er dan verkocht gaat worden. 

appie happie09-08-2018 om 21:54

Feyenoord is echt wel slecht..maar misten wel een aantal spelers..maar 4-0  boe  dat is echt beroerd..

FORZAFCG09-08-2018 om 22:01

  1. Pieter Huistra is Adviseur van AS Trencin.

KOudman10-08-2018 om 09:11

Die Mance speelde een goede wedstrijd inderdaad, maar hij kreeg dan ook weinig tot geen weerstand. En speler die me wel goed voor Groningen lijkt is die linksbuiten Azango, die speelde in zijn eentje drie Feyenoorders uit. 21 jarige Nigeriaan met een marktwaarde van 300 duizend. Moet haalbaar zijn.

Oeleoptak09-08-2018 om 22:02

Feyenoord was in en in bedroevend. Veel geschuif, meer balbezit maar 0 diepte en snelheid en verrassing. Nederlandse ziekte dus. Wat die andere ploeg aangaat, laat de fc daar eens scouten. 

kees09-08-2018 om 23:41

over Simon Tibbling: Montpellier en St Étienne blijken de clubs te zijn die boden op Tibbling,  Brondby vraagt 5,3 miljoen !

dwz:  er kan best wel eens bij doorverkoopafspraak van 20 - 25 % een mooi bedrag uit voortkomen: 

Zeg dat de transfer voor 4,7 rondkomt, en je trekt de prijs die Brondby aan de FC G betaalde (700.000 )eraf, dan kom je bij een doorverkoopopbrengst van 20% op 800.000 en bij 25% op 1 milj. wat hierheen komt.  dan er ook nog een extra bij voor  opleidingsvergoeding voor de tijd dat hij in Groningen speelde, zeg 3x half % = 75.000.  Laten we hopen dat het dóórgaat !

FC LICHTBOEI10-08-2018 om 11:41

De kans dat Zwolle een poging gaat doen om Drost te halen is andermaal verhoogd, want PSV heeft zojuist via Twitter aangekondigd dat Thomas de overstap maakt van Zwolle naar PSV !!!

Ronnie 10-08-2018 om 11:49

Laten we het hopen en nog wat geld terugkrijgen.

en dan echt op zoek naar goede vervanger. Doan op 10 en een nieuwe buitenspeler op links halen.

TOPGrUNN10-08-2018 om 13:50

Zou niet weten waarom Zwolle nog voor Drost zou komen... Ze hebben genoeg middenvelders, en volgens mij al met zijn vertrek rekening gehouden. Met Leemans, Namli, Zimling en Genreau hebben ze een leuk middenveld met veel scorend vermogen... Dus ik verwacht niet dat ze er nog een Drost bij willen...

kees10-08-2018 om 14:06

ikverwacht de komende 2  1/2 week nog veel rumour van transfergeruchten bij Groningen, maar betwijfwel of men zo ver wil gaan dat er meer dan een vervanger zou komen:  die spelersbegroting is tamelijk heilig...denk misschien huren van een linker verdediger of middenvelder.  Jammer dat we zo weinig hoogte kregen in de voorbwereiding van hoe goed Mahi en Cassierra nu zijn.  Voor Doan ben ik bang dat ze hem meteen tegen Vitesse al de grond intrappen, en dat ie er 2-3 maanden uitligt...dan hebben we pas echt een aanvallerprobleem.  Voor zondag:  Matavz kunnwen ze wel aan, Linssen moeten ze als sluipmoordenaar extra in de gaten houden, en verder zal er in die besloten training van FC G deze week  wel geoefend zijn op het pareren van corneers en vrije trappen: benieuiwd of Padt gaat stompen en uitkomen of dat Chabot een keukentrapje in het veld meeneemt.

Marco10-08-2018 om 15:03

Padt moet moet gewoon uitkomen ook buiten de 5 en klem vast. Hij is groot en sterk genoeg en als hij er bij schreeuwt gaan ze wel aan de kant. Wil hij een transfer en weer international zijn, dan  moet hij geen angst tonen. Bij Utrecht uit zat zat Brands van PSV voor hem nog op de tribune om naar hem te kijken, die kozen uit eindelijk voor de keeper van VVV. Laatste kwartiert kreeg Utrecht ook hoekschop die binnen de 5 viel, en hij op de lijn bleef staan.. Als je dat vergelijkt met een Navas die zich er voor gooit, dan weet je waarom zich geen grotere clubs zich hebben gemeld. 

Ben benieuwd of vd Looi in de basis staat, of dat Buijs gaat rommelen.  

kees10-08-2018 om 15:13

Er is een groot risico dat een scheidsrechter geen aanvalsfout tegen de keeper ziet/en bestraft bestraft dat is  in Nl bere-groot !  Ik begrijp dat Padt vaak op zn reflexen vertrouwt, en op z'n verdedigers...maar zoals Vitesse in de eerste helft gisteren speelde wordt het geen gemakkelijk middag:  wel natuurlijk een overwinning voor de FC Groningen

Marco10-08-2018 om 15:32

Wil Padt naar een buitenlandse competitie dan moet hij de NL scheidsrechters negeren en gewoon er vol voor gaan. 

Centrum van Vitesse is opbouwend zwak en slordig. Daar liggen kansen voor Van Weert om dit af te straffen. 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!