Terug

Deel deze pagina:

Bij degradatie FC Twente, TV gelden verdeeld over de halve eredivisie

Door Redactie 3 reacties

Mocht FC Twente degraderen komen de opgebouwde miljoenen op de TV ranglijst van de ploeg uit Enschede vrij. Op de ranglijst stond Twente vijfde. Daar stond 5,7 miljoen TV geld tegenover. Als de club degradeert mag het niet meer meedelen in het televisiegeld en valt men weg uit de ranglijst. Alle clubs onder plek vijf schuiven een plekje op. FC Groningen bezet de achtste plek in de virtuele TV ranglijst. De club ontving een jaar geleden ongeveer 3,4 miljoen euro en zoals het er nu naar uitziet wordt dit bedrag opnieuw uitgekeerd. FC Utrecht (5,7 miljoen) en SC Heerenveen (4,2 miljoen) gaan er het meest op vooruit. Zij krijgen respectievelijk 1,5 en 1,3 miljoen meer dan een jaar terug.

Mocht Twente zondag degraderen dan zal dat vermoedelijk bij de andere eredivisieclubs met gejuich worden begroet bericht RTV Oost. Niet alleen uit leedvermaak maar dus ook vanwege het gerinkel van de kassa's. 

 

Reacties:
kees27-04-2018 om 23:59

geld alweer...en nooit genoeg...ik voorspel dat Groningen met 17 miljoen begroting volgend jaar weer linkerrijtje gaat spelen. Maar ik  blijf het belachelijk vinden dat top clubs zoveel méér "zendtijdvergoeding"  krijgen, want hiermee doe je aan competitievervalsing:

blauwevogel28-04-2018 om 06:45

Mooi ong 300k erbij .direct zeefuik hiervan kopen.

Rob197028-04-2018 om 09:35

In Nederland is het geld er niet, of de KNVB zit er bovenop, maar ze mogen wel eens naar Engeland kijken, hoe er daar omgesprongen wordt met een degradant. Clubs worden daar voorzien van extra financiele bijdrage, om een financiele ondergang tegen te gaan.

Mocht Groningen in deze situatie belanden, dan is het einde wel heel dichtbij. Gelukking is dit niet aan de orde.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!