Terug

Deel deze pagina:

Bij eventuele verkoop Mimoun Mahi, geen vervanging

Door Redactie 11 reacties

Nog een ruime zes week te gaan, dan opent de winterse transferwindow. Hans Nijland laat optekenen in VI dat Mahi mag vertrekken en benadrukt dat dit niet door het incident met Lars veldwijk komt. De spits mag al langer weg bij FC (onderlinge afspraak) maar dan moet er wel een goed bod komen. Het Engelse Fulham bood eind januari op de allerlaatste dag van de transferwindow ruim 3 miljoen euro. Mahi werd aan zijn contract gehouden vanwege sportieve redenen (verhuur Danny Hoesen, verkoop Albert Rusnak en Hans Hateboer). Mimoun Mahi scoorde daarna elf doelpunten in 17 duels, FC Groningen haalde de play offs. Tijdens de afgelopen zomerse window toonde geen enkele club belangstelling voor Mahi. De afspraak staat nog steeds. En mocht Mimoun Mahi alsnog getransfereerd worden, komt er geen vervanger. Hans Nijland zegt dat met het aantrekken van Lars Veldwijk, Groningen tijdig geanticipeerd heeft op een mogelijke vertrek van Mahi. Samen met Tom van Weert heeft de club voldoende spitsen. FC is uberhaupt niet van plan om spelers te halen. De club komt 2,2 miljoen euro tekort, de clubleiding heeft alle vertrouwen in de huidige selectie. Anderzijds weet je nooit of er belangstelling komt voor andere spelers, Sergio Padt is één van de betere keepers van Nederland zegt Nijland.

Danny Hoesen
De kans is groot dat Danny Hoesen wordt verkocht. De huurovereenkomst met San Jose Earthquakes loopt per 31 december af. De Amerikanen hebben tot 1 december de tijd om de optie te lichten. De signalen die FC Groningen ontvangt is dat de Amerikanen graag met Hoesen verder willen. Er is interesse van meerdere USA clubs.

Reacties:
15-11-2017 om 12:55

tuurlijk haalt meneer nijland geen versterkingen ook niet nodig haha. al het geld zit in het goksportcentrum van meneer nijland.

15-11-2017 om 14:01

Verwacht dat er nog wel een leider komt. Denk verdedigende middenvelder, maar centrale verdediger zou eventueel ook kunnen. Ook omdat Van Nieff en Reijnen evt ook nog op middenveld zouden kunnen. Als ik een gokje zou doen zou ik denken aan een halfjaarlijkse huur van Timothy Derijck of Ryan Donk.

Zou toch zeggen dat de verkoop van Mahi en Hoessen genoeg moet opleveren om een (transfervrije) leider op te halen, zelfs met de huidige financiele situatie

Hans is ook niet gek, en weet dat zonder aankopen door gaan wel een risico is

kees15-11-2017 om 14:43

@Baksteen

De heer H. Nijland. alg directeur, is zeker niet gek.

Hij laat zich nooit in z'n kaarten kijken ! vwb de risico's ( van een harde landing onderaan de ranglijst/einde seizoen,  zal er zeker één versterking bijkomen in de winter. 

Mahi's evt transfer en de opbrengst is niet het hoofdprobleem   

Maar men heeft zeker goede verwachtingen van met deze selectie, dit seizoen  dat ze clubs als RODA en W II en ADO achter zich kunnen laten., geef ze de tijd  zou ik zeggen.

Geen paniek!!   

15-11-2017 om 16:01

Vind hem toch aardig gek geworden, en hij heeft al een groot risico genomen met het goksportcentrum , daar zit heelveel geld in , niet in de 1e selectie, ook staat er nog ene schaatscoach op de loonlijst die verwende jonge voetballers moet temmen. En geen paniek? de situatie ziet er niet al te rooskleurig uit , gezien de ranglijst en de 1e selectie momenteel. Mahi is van waarde gaat weg , en gaat een gat dichten, en heb je Padt nog met enige waarde! Maar goed de keus is allang gemaakt om zoveel talenten te maken en die door te verkopen uiteindelijk. Ik denk dat we de komende seizoenen niet al te hoog eindigen! 

15-11-2017 om 16:20

Dat "goksportcentrum" is onderdeel van een langetermijnsproject dat de selectie moet voorzien van veel talenten uit de jeugd. Ipv scouten dus, wat steeds lastiger is met al die koopclubs die 400 talenten halen met oliegeld. Vind je dat geen goed idee Achmed? 

Maar je hebt wel gelijk dat de stand op de ranglijst er niet best uit ziet. Toch denk ik wel dat er een meer dan prima selectie staat, en dat de huidige plaats te wijten is aan enerzijds veel pech en anderzijds het gestuntel van Faber. Ook mist de selectie één of twee echte leiders. Denk dat alledrie de genoemde problemen binnenkort wel opgelost zullen zijn. Komt wel goed denk ik.

Waar ik me dan wel weer meer zorgen over maak, is de felgroene kleur van ons stadion op zondagmiddag..

Woltjer15-11-2017 om 18:56

@Kees 

Jij bent nogal goed van vertrouwen, en dat siert je.

Ik maak me wel degelijk zorgen over het huidige FC Groningen.  Dan denk ik aan degradatievoetbal of troosteloos op plaats 14.

Wat bedoel jij met geen paniek? Ik vind plaats 14 al reden voor paniek.

 

kees15-11-2017 om 20:46

@Woltjer...dank vopopr het compliment.  De werkelijke reden zoals  ik er nu tegenaan kijk, is: ik krijg het niet voor-melkaar, om nog ruim een half seizoen lang mijn nagels te zitten opvreten of we onder of boven de degradatiestreep komen te staan.

Maar ik zie Groningen wel winnen van Vitesse en misschien  tegen Feyenoord gelijkspelen, mits Berghuis een verkouwdheid heeft opgelopen...haha 

 

Voor de erest is het "appelstroop kijken" 

15-11-2017 om 17:00

ik snap volkomen wat de bedoeling is van het topsportcentrum , en het idee erachter is goed! alleen wel een gok , ik geloof best dat er veel talenten doorkomen , maar met een jong team zal de plek op de ranglijst niet hoog zijn, en met geen geld op de bank voor ervaren versterkingen , zitten wij komende jaren op de blaren denk ik.

15-11-2017 om 18:11

En dan nog zeuren dat ze bij de eerste 8 willen komen met dit materiaal .

En dan ook nog zeuren dat het stadion leger wordt .

Ja Nijland kijk even in een grote spiegel.

appie happie15-11-2017 om 18:49

Jammer dat het zo gaat..maar volgens Kees  komt het goed,begint zondag met een overwinning op Vitesse  2 x Mahi...

FCG-Forever15-11-2017 om 18:57

Had nooit een hoge pet op van Hoesen, maar ik had hem graag bij de selectie gehad. Veldwijk en van Weert scoren echt niet meer als Hoesen, en voetballend is Hoesen beter. Achja we zullen zien 

Poar neemn15-11-2017 om 19:15

hoesen zal wel voor een nutteloos bedrag weggaan denk ik...

Ik zeg haal Erwin Koeman met als assistent Hyballa

Jantje16-11-2017 om 00:05

Ik denk dat als Groningen niks doet dat we gaan degraderen. en dat we dan echt in zwaar weer zitten en de club kapot gaat.

Met dit middenveld gaat we elke week maar weer punten verliezen.

Hgz16-11-2017 om 09:11

En zo blijf je ieder jaar maar gaten vullen in de begroting. Dat houd een keer op. Zo wordt je elftal jaar na jaar zwakker als je je elftal niet versterkt. Dan krijg je nog minder tvgeld, sponsoren en supporters blijven weg enz. Er moet sowiezo een hier al vaker genoemde middenvelder bij want het middenveld is echt onder de maat. Ze gaan niet van vitesse, feyenoord of psv winnen moet je dan kijken hoe ze ervoor staan als ze dan nog zeggen er komt niks bij zijn de rapen gaar let maar op dan sta je op een degradatieplaats. Wordt wakker Nijland

marcelfcg16-11-2017 om 17:02

Wat is mis in de discussie rondom Mahi is dat het moment van verkoop in de winter zeer ongunstig is.

Mahi gaat komende zomer naar het WK! Alleen daarom al zal zijn transferwaarde stijgen. En wat te denken wat er zal gebeuren als meneer daar ook nog een goal maakt. Kortom in de zomer zal hij meer waard zijn dan in de komende transferperiode. De nood moet wel heel hoog zijn om met dit in het achterhoofd Mahi deze winter al van de hand te doen. Dan kun je rustig van paniek spreken.

Ik heb de laatste degradatie meegemaakt en het gros van de aanhang dacht toen tot het laatste moment ook dat het wel goed zou komen. Niet dus.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!