Terug

Deel deze pagina:

Bittere nederlaag na ruim een uur positief spel

Door Redactie 30 reacties

Het had allemaal zo anders kunnen zijn. Aantrekkelijk spelen met intentie vooruit, op slag van rust op een dikverdiende 2-0 voorsprong komen om uiteindelijk in het slotkwartier de punten volledig uit handen te geven. Het overkwam vanavond Groningen. Bryan Linssen was namens FC de doelpuntenmaker en er leek geen vuiltje aan de lucht. Na de pauze kopte Haller (uit een corner) binnen 10 minuten de 2-1 achter Sergio Padt. Troupée verrastte Padt 10 minuten voor tijd in de korte hoek. Nog geen 3 minuten later was het 2-3 via Ayoub. Een verkeerde bal om uit te verdedigen ging hieraan vooraf. Grunn zette daarna alles op alles om de gelijkmaker te forceren maar de finesse ontbrak.

(Fotoalbum in de loop van zondag)

Voorafgaand aan de wedstrijd één minuut imposante stilte ter nagedachtenis aan Henk Nienhuis. 

eerste helft
De trots van het noorden ging voortvarend van start. De eerste voorzet kwam van Samir Memisevic. Niet veel later was het Tom Hiariej die de bal vanaf de rechterkant voortrok en het hoofd van Bryan Linssen vond die perfect inknikte achter doelman Jensen. Er kwamen nog meer mogelijkheden voor Linssen en Mahi.

Aan de andere kant van het veld zag Sergio Padt een kopbal van Kerk uit het niets op de buitenkant van de paal belanden. Ook de fase die hierna kwam bleef Grunn heer en meester. Het had het meeste balbezit, won de meeste persoonlijke duels en liet bij vlagen mooie aanvallen op de mat zien. Het wachten was op de 2-0. 

De gasten probeerden uiteindelijk wat meer aan te dringen maar echt gevaarlijk werd het niet. Op slag van rust speelde Jason Davidson een diepe bal. Verdediger Jansen wou de bal afschermen om terug te leggen op zijn doelman maar had niet in de gaten dat Bryan Linssen ermee van door zou gaan en doel trof. Een blunder van jewelste, maar de vreugde op de 2-0 voorsprong was er niet minder om! 

tweede helft
Ook na de pauze drong Grunn aan om de score te vergroten. Een verre uittrap van Sergio Padt kwam terecht bij Bryan Linssen die nipt voorlangs schoot. De ploeg bleef strijden, het geloof in meer spatte ervan af. Echter, de gasten kregen een minuut of 10 na de hervatting een corner, Ayoub schoot de bal voor het groen-witte doel en Haller kopte de bal achter Padt 2-1. Uit een tegenaanval was Ruben Jenssen dichtbij een treffer maar de Noor werkte de bal net naast het vijandelijke doel.

Een actie van Mimoun Mahi had sowieso een beter lot verdiend. De aanvaller dolde een paar tegenstanders en de uiteindelijke doelpoging ging jammerlijk voor het doel langs in plaats van over het lijntje. De grootste kans kwam ongeveer ruim een kwartier voor tijd. Kasper Larsen kopte hard op het Utrecht doel, doelman Jensen verrichtte redding en had daarna eveneens antwoord op het schot van Jason Davidson. 

Wat er in het slotkwartier gebeurde? FC liet zich meer terugdringen en de wedstrijd zou binnen 3 minuten op zijn kop worden gezet. Troupee kwam door over rechts, Padt verwachtte dat de verdediger voor de verre hoek zou gaan en zag tot zijn ontzetting dat de bal in de korte bovenhoek als een granaat insloeg. Niet veel later was het 2-3. Etiënne Reijnen wou uitverdedigen. Zijn bal werd simpel onderschept. Ayoub bleek het eindstation voor de definitieve 2-3.  

Willem 2 won vanavond met 2-0 van Excelsior en heeft de negende plek in bezit genomen. Heracles staat tiende en speelt morgen tegen Ajax. FC Groningen bezet de elfde plek en mag volgende week aantreden tegen de Amsterdammers.  

Interview trainer Ernest Faber via FOX Sports

Interview Bryan Linssen via FOX Sports

Samenvatting FC Groningen - FC Utrecht via FOX Sports

Opstelling FC Groningen: Padt, Memisevic, Reijnen, Larsen, Davidson, Tibbling, Hiariej (Van Nieff/84), Jenssen, Linssen (Sorloth/84) Idrissi, Mahi

Gele kaarten: Larsen, Jenssen, Davidson, Idrissi

Opstelling FC Utrecht: Jensen, Troupee, v.d. Maarel (Brama/46), Janssen, v.d. Meer, Amrabat, Leeuwin, Barazite (Labayad/68) Ayoub, Kerk (Zivkovic/87), Haller

Gele kaarten: Kerk

Scoreverloop: Linssen (4, 45)

Haller (54) Troupee (79) Ayoub (82)

Reacties:
kees25-02-2017 om 21:00

dit is zo'n nederlaag in de categoerie van Nijland: "thuis liever met strijd nog 5-6 verliezen"...maar desondanks zondde dat we de 2-0 weer hebben weggeven.  

appie happie25-02-2017 om 21:14

Klopt Kees  hij heeft wat hij wilde.

Wat was het koud in stadion. .

 

Wel van die veel te zoute patat gehad wat moet je anders, bij de kraam buiten stond ern enorme rij.

 

 

Was wel een spannende wedstrijd , jammer....Van Reijnen hij zag er slecht uit bij de 2-3

kees25-02-2017 om 21:52

APPIE ik heb mijn avondeten een soort  "van achter naar voren" genuttigd: eerst chocotoetje met die 2-0  toen zware hutspot met klapstuk ( die 2-1 ) en een zure rosé erachteraan bij het laatste fluitsgnaal...

herman196025-02-2017 om 21:06

Dus komen we tot de conclusie dat de heer Nijland als enige Grunniger blij is. Want hij heeft een goede westrijd ( 1e helft de FC grunn,2e helft de anderer ploeg) Want hij vertelde op de tv dat hij liever verliest dan zon wedstijd als tegen Excelcior.

Nijland als je nou een meer in het rond kijkt is de selectie in 2 jaar tijd wel met 60% in elkaar gezaakt. Sorry maar op dit moment laten jullie de FC en de supporters behoorlijk in de steek. Play off kunnen we vergeten, maar laten we maar gauw naar onderen kijken want die komen behoorlijk dicht bij. Spelers weg doen ,en Faber moet het met de "mindere goden" doen. Spelers die bij teams in de eredivisie op de bank zaten. Die moeten het nu maken bij de FC En kom nou niet met die domme dingen om een trainer te opofferen daar waar jullie gewoon erg goed fout zitten 

 

 

Hgz25-02-2017 om 21:16

ligt niet aan de trainer. Mourinho, Guardiola enz komen ook niet hogerop met dit team. Gebrek aan kwaliteit gewoon, iedereen ziet dat behalve Nijland, Jeltema De supporters moeten het ermee doen voor hun dure seizoenkaarten.

kees25-02-2017 om 21:44

moest tyoch even denken aan O.Lyon -  AZ van afgelopen week...n iet dat Utrecht zoveel beter was dan Groningen, maar de spelers voorin hebben gewoopn mee inhoud..en dan lijkt de andere partij elleen maar om de eer mee te doen.  Ik bedoel: toevallig was het niet dat Utrecht alsnog won, en zelfs hulptrainer Groninger zal op z'n neus gekeken hebben aan het slot...hij was in de rust nog zo blij.

Hgz25-02-2017 om 21:11

Saai was de wedstrijd in ieder geval niet. Jammer, toch nog Utrecht laten terugkomen.8 e plaats kunnen we wel weer uit ons hoofd zetten volgens mij. en paar miljoen inleveren aan tv geld, krijg je ervan als je je elftal niet versterkt. Hoop dat we de resterende wedstrijden tegen tegenstanders die onder ons staan wel winnen.

 

kees25-02-2017 om 21:17

Ajax hebben we iig in de tas

rob roy25-02-2017 om 21:16

Heb even gedacht dat 5 december iets vroeger was dan anders. Cadeautjes weggeven is dit team een meester in. Verder doe ik het zwijgen er maar toe.

kees25-02-2017 om 21:23

wissels te laat, want spelers gingen laatste half uur te lichtzinnig om met kaatsen...maar één foutje,  daar verlies je geen wedstrijd mee.. Utrecht heeft heel efficient gespeeld, paar kansen en 3 goals, op de momenten dat het moet.Er ontbreekt bij de FC G m.i. toch nog iets als een kadaverdiscipline/over mijn lijk mentaliteit...  nu gaat Linssen na die 2e goal een k*tgebaar met zijn vingers maken naar de camera...zal wel een boodschapje zijn aan zijn vriendin...wat heb je eraan?.  Granqvist mis ik, Botteghin ook.

25-02-2017 om 21:29

Heb de te zoute patat ook moeten wegspoelen met bier appie.

Wel een mooie wedstrijd gezien , linssen kon zijn energie veel beter kwijt in de spits. Memisevic op de back viel me ook goed mee ook aanvallend gezien ook al heeft hij geen passeeractie.

Groningen blijft toch een zeer kwetsbare ploeg na de 2-1 sloop er onzekerheid in en kantelde de wedstrijd, wel nog alles aan gedaan om de 3-3 te maken. Doodzonde groningen heeft momenteel niet de zekerheid in de ploeg om een wedstrijd te kunnen uit spelen. 

Vond het wel een goeie wedstrijd van de fc tot de 2-1 en na de 2-3

appie happie25-02-2017 om 21:34

Zat strijd in de ploeg en dat wil ik zien.memisovic is wel te traag wanneer jij op komt...Verder vond ik Davids niet al te best.waar was hij bij de 2-2

KWibus25-02-2017 om 21:33

Ondanks bittere nederlaag en feit dat seizoen gespeeld is heb ik eindelijk een keer een lekkere pot gezien. Met name eerste helft genoten. Tegen Linssen,die kans op 3-0 mist, en het zomaar inleveren van Davidson en Reijnen, bij 2e en 3e tegengoal is geen kruid gewassen. Nu wacht de schone taak voor de technische mensen om op zoek te gaan naar kwaliteit op het veld. We zullen zien volgend seizoen

kees25-02-2017 om 21:38

als ze dat maar doen, KWibus..

herman196025-02-2017 om 21:42

dat zullern wel speler's worden uit de jupler leage want Nijland wil in 2018 met 6 a 7 groninger jongens (eigen jeugd) spelen.

Zullen we wel midden motor in de Jupler leage worden met lege stadion. Maar wel geld in de knip. Voor groene stroom, nieuwe sportcomplex, enz enz.......

rob roy25-02-2017 om 21:48

Komen ze op het laatst van de transferruit weer met een handvol half geblesseerde spelers aan of één of andere nono uit Jupiler Leaque. Het valt niet mee om positief over deze club te blijven denken, want er wordt wat af gerotzooid door Nijland en z'n vazallen.Bah!!!

Hgz25-02-2017 om 22:21

scouten kunnen ze niet

KWibus25-02-2017 om 21:57

Ach ja, die verhalen kennen we nu wel. Eerst maar eens afwachten jongens. Na enkele magere jaren komt echt wel weer een ommekeer, en dan wil iedereen er weer bij horen en is het feest. Feit is dat een club als Groningen best eens naast de play-offs kan grijpen. En dat gaat dit jaar gebeuren. Dat wil je als supporter niet en is moeilijk te accepteren.... Ook voor mij. 

25-02-2017 om 22:06

Frustratie na een nederlaag haha

The Cottage25-02-2017 om 22:08

Onbegrijpelijk,onvoorstelbaar en onnodig deze nederlaag!

Goed Gronings voetbal eerste helft , strijd. aanvallend en goed teamvoetbal!

Tweede helft begin je weer goed , alhoewel de FC wel wat vermoeider werd en Utrecht sterker werd naarmate de 2e helft vorderde.

Dan geeft Hiariej aan dat hij gewisseld dient te worden , geblesseerd. De stand is dan nog 2-1.Dus ik denk ga liggen of schop die bal uit, dan heb je een blessure behandeling en dus een mogelijkheid om te wisselen.Hiariej geeft nogmaals aan ik kan niet verder  en nog is er geen trainer die die dit opvaltof er naar handelt. Niemand op de bank heeft dit door, bizar voor woorden..Er zitten 3 trainers op de bank dan mag er toch wel 1 zijn die dit ziet,lijkt mij.Je speelt op dat moment met 10 spelers want Tommeke kan niet geen sprint trekken en geen duel aangaan.

De ruimtes worden groter, al helemaal aan de rechterkant en FC Utrecht profiteert hiervan dmv de 2-2.Dat was al onnodig.

Tot mijn grote verbazing wordt Linssen(misshien ook wel geblesseerd) , man die lekker in de wedstrijd, zit gewisseld.Ook  Hiariej denkt wat is hier nou aan de hand, ik moet eruit.

Dan valt ook nog de 2-3 en toen werd ik kwaad omdat het voor mij onbegrijpelijk is dat er 3 paar ogen op de bank zitten die niet door hebben dat je met 10 man speelt. 

Je traint de hele week om voor de winst te gaan vanavond , je speelt een puike eerste helft en er valt een resultaat te halen.

Dan vind ik het onbegrijpelijk/onprofessioneel  dat de TS zo´n cruciaal moment in de wedstrijd niet doorheeft.

Zij hebben m.i.gefaald en het zou van klasse getuigen dat Faber en consorten hun fout toegeven. 

Natuurlijk is het niet zo dat de FC door deze blunder van de TS de wedstrijd heeft verloren ,het geeft wel aan dat de kwaliteiten(zowel technisch,tactisch als peoplemanagement) van de huidige TS te laag zijn om het beste uit deze selectie te halen en de FC naar een hoger plan  te tillen.

 

 

 

Hgz25-02-2017 om 22:24

Brummie nog een positieve noot?

rob roy25-02-2017 om 22:48

Brummie zit in Engeland naar een topwedstrijd te kijken.....FC-Jan in t'Netje-SC-Bal op het dak. Da's echt genieten!!!!!!

brummie26-02-2017 om 10:24

Ik kan helaas niet oordelen of de wedstrijd, zat gister bij West brom tegen Bournemouth. Heb vrijdag nog  wel onze kieft zien scoren bij Wolves tegen Birmingham City.  

rob roy27-02-2017 om 12:59

Jammer Brummie. Ik had verwacht dat jij nog wel even vanuit Engeland jouw (positieve) mening geventileerd had, over de wedstrijd. Volgende keer dan maar, als 020 met pek en veren besmeurd de Euroborg is uitgejaagd. Of niet????

appie happie25-02-2017 om 22:24

Linsen was gewoon moe, heeft gewerkt als een paard..nevland achtig. .Veel doorlopen en jagen op de bal.

...

rob roy25-02-2017 om 22:58

Hoe kan een vent van net in de twintig nou moe zijn. Een goed getrainde voetballer kan 2x 45 minuten zich het snot voor de ogen lopen en dan nog niet moe zijn. Dus de conclusie is, Appie, dat de spelers van de FCG niet goed getraind zijn. Maar in mijn ogen is er meer aan de hand dan niet goed getraind zijn, namelijk het ontbreekt bij dit hele team aan taktisch inzicht op het veld, voetbalgogme  noemen de kenners dit. Als je al bij rust met 2-0 voorstaat is het toch van de gekke dat je dat in de 2e helft niet vast kunt houden. Kortom, ze kunnen niet beter, de kwaliteit van dit team is ver onder de maat die FC-Groningen nastreeft en dat valt Nijland en z'n vazallen behoorlijk aan te rekenen. En wie is de pineut? De supporter met z'n duurbetaalde seizoenkaart.

kees26-02-2017 om 00:56

Appie:  hoe en wanneer had jij gewisseld in de wesdstrijd ??

Rob197026-02-2017 om 12:06

Rob Roy, precies zoals het is, gewoon niet goed genoeg. van Utrecht kun je altijd verliezen, met de kwaliteit die zij op dit moment hebben, maar het verschil is duidelijk zichtbaar geweest, tegen de laag genoteerde clubs, deze konden ze ook niet over de knie krijgen. En dat maakt het gewoon een erg matig seizoen. Maar mocht men met dit soort kwaliteit blijven voetballen, dan is dit de maat. Profiteren van een off day van de tegenstander, of zelf een topdag hebben.

De reacties zullen nu wel komen, dat het overal slechter is geworden helemaal met het AZ van deze week, maar dat slaat werkelijk nergens op. Het verschil is voor Groningen twee maten minder geworden en bij de rest slechts 1. Wat mis ik een Lindgren en zeker ook Maduro. Wel twee voetballers die weten hoe ze een wedstrijd kunnen beïnvloeden. Reijnen speelde de laatste weken redelijk, maar dat is toch de graadmeter, deze jongen is niets beter geworden, twee seizoenen geleden was hij niet goed genoeg en nu wel. Bacuna wordt steeds beter en is een groot talent, ook leuk, maar hij doet een keer weer niet mee, en Groningen speelt een top eerste helft, voor hun doen. Wat zegt mij dan al het technisch geleuter. Hoe de wind waait, waait mijn jasje.

we moeten het ermee doen.

grunnfan25-02-2017 om 22:31

Team verdiend wel een pluim......Goede wil getoond vandaag...Alleen idrissi viel mijn inziens  vies tegen....Voor de rest 90% van de hele wedstrijd een goed grunn gezien...Wel balen 2-3 hadden ze zeker niet verdiend!!!!!

appie happie25-02-2017 om 23:06

Die heeft idd een paar hele rare fouten gemaakt, hakje terug  vlak voor eigen strafschopgebied enzo.

alexvl27-02-2017 om 13:09

Zeg al vanaf september dat Idrissi zwaar overschat wordt. Niet alleen hakje bij strafschop gebied maar ook terugspeel bal die gevaarlijke kans opleverde voor utrecht. Idrissi is echt K.t voetballer hoor. Verdedigd niet mee, maar loopt of sloft mee.

Waarom hij er niet uit gehaald? Houdt bal VEEEEEEEEEEEEEL te lang vast. Had 1x bal direct naar Mahi kunnen spelen waardoor die 1 tegen 1 kwam met keeper . Maar nee jan lul houdt bal vast en verpruts hem. Idrissi is echt gewoon niet goed genoeg. Weg ermee.

25-02-2017 om 23:10

Ik denk niet dat het ligt dat je met 10 man speelt in jou ogen , daar verlies je de wedstrijd niet door, je hebt ook nog met 10 andere spelers te maken. ik denk dat het echt met onzekerheid te maken heeft engeen leiderschap in het veld. Om de boel weer op te pakken na de 2-1

kees25-02-2017 om 23:24

@Achmed     was de eerste keer sinds tijden dat ze zelf het spel maakten, en ook vopetballend de oplossingen zochten..  die enkele uitbraak of peer-naar-voren zorgde ervoor dat ze zo bij Utrecht drie man achterin moesten houden, waardoor het groninger middenveld de baas was, totdat Urecht in het strafschopgebied gewoon sterker werd op 3/4 van de tijd... 

Leiderschap zit niet bij Tibbling of Hiariej of Jensen... Mahi gaf wel een goed voorbeeld. ik denk maar "een" Chery had ons de zege gebracht.... 

RKR26-02-2017 om 00:34

Geen 3-0 gemaakt en je krijgt het deksel op de neus. Bij die 2-2 vond ik Davidson nogal belabberd, die back kreeg alle ruimte.

Volgende week winnen we ook niet dus we zakken nog verder weg. Het is gewoon te matig allemaal. 

M0i26-02-2017 om 08:58

Davidson was uit positie op het momen dat Linssen de bal terug speelde naar de verkeerde kleur. We spelen nu eenmaal met opkomende backs. De derde van hen valt na een foute pass van Reijnen. Echt onnodig verlies, het vertoonde spel en dito inzet verdienden een resultaat. Inmiddels is de hier veel verguisde vd Looi ons wel voorbij op de ranglijst en halen we de Fraaizen niet meer in. Volgende week ook geen puntjes denk ik ........

Ronnie 26-02-2017 om 09:15

Ik weet niet wie van de forumleden naar Excelsior is geweest, maar dan was dit een 200% betere wedstrijd. En als Linssen de 3-0 maakt direct na de thee, want dat was een 100% kans, dan is het afgelopen met Utrecht.

ja en dan blijkt onze fc toch weer een onzekere ploeg. Want anders kun je de derde goal niet tegen krijgen. Reijnen die in blinde paniek de bal weggeef, op links stond het niet goed en hoep daar was ajoep en 2-3. Onnodig en jammer.

dan zie je ook dat die trainer van Utrecht in de rust even het elftal omzet, middenveld volledig overneemt en dat fc niet meer onder de druk uitkomt. 

Onze trainer zet daar niets tegenover en is gewoon te las met wisselen. Vriend idrissi is voorin weliswaar dreigend, maar levensgevaarlijk als verdediger door dat gepiel en getreuzel. Die had er veel eerder afgemonteerd. Dan zet je van naïef erbij en komt die rechtback ook niet meer op ( die scoorde de tweede) en is het middenveld beter in balans. 

Wordt ook tijd voor een echte rechtermiddenvelder met passeerbeweging. Simon doet zijn best echt wel, maar  Nina nul rendement.

waarom brengt de trainer in vredesnaam die Sorloth in de ploeg. Die kan er werkelijk helemaal niets van. Hoe is het mogelijk dat deze man is gescout? Waarom loopt er bij ons niet een armenteros rond die er 15 in legt? Gelul over te oud, hij moet er vandaag staan. Nu is zon jongen nodig, niet in de toekomst. 

Kortom, tevreden over de inzet,verlies onnodig, gelijkspel was  verdient geweest, slecht gewisseld door de trainer en verkeerde scouting brengen ons waar we staan.

Hgz26-02-2017 om 13:59

ze halen al jaren de verkeerde spelers, daarom staan we ook in het rechterrijtje. Sorloth kan er niks van, ballen springen van zn voet, is te traag, kan geen man passeren en kan niet koppen, wie hem gescout heeft is mij een raadsel. Jensen, waar Groningen al lang achteraan zat en de verbindingsman zou moeten zijn waar ze al lang naar op zoek waren is ook middelmaat. Davidson, de nieuwe linksback is het ook niet. Maduro, Hoesen, Drost, Rusnak, Tamata, Zeefuik allemaal blunders. Het ligt gewoon aan de scouting dat we nu middenmoeter zijn geworden. 

KWibus26-02-2017 om 09:45

Wat vonden de kenners van onze backs deze wedstrijd?

appie happie26-02-2017 om 10:17

Niet beter dan de vorige memisevic is te traag en opbouwen kan hij niet. Davidson is steeds ergens anders..Maar ze hebben wel meer bod dan de andere 2..Maar tis behelpen. Vond ik.

jvantilt26-02-2017 om 09:56

De meeste wedstrijden zijn van een belabberd niveau met af en toe een opleving; die opleving was er, maar de angst sloop in de ploeg en als de kwalitiet sowieso al minimaal is, is het zo einde verhaal.

Het is niets met dit team en het zal ook niets zo worden. Gedurende het hele seizoen zal het doormodderen blijven, met af en toe een opleving, net genoeg om niet het volledige vertrouwen te verliezen. De trubunes zullen, terecht, steeds leger worden.

campesino26-02-2017 om 10:17

Soms is er geen gerechtigheid in het voetbal. aan de andere kant als groningen die derde er in prikt (kansen zat) is de wedstrijd gewoon over. nu kom je sneu weg. als ze zo blijven spelen komen de punten (en de toeschouwers) vanzelf. 

toch nog een kleien kritische noot. je zag een kwartier voor tijd dat een aantal spelers(er volledig door zaten. waarom wisselde faber niet? je brengt dan vers bloed, de spelers kunnen 30 seconden op adem komen en je onderbreekt het ritme van utrecht. 

en iemand had het hier over de taktische vaardigheden van faber. daar kan ik het el mee eens zijn, maar dat zijn taktische vaardigheden voor de wedstrijd. tijdens de wedstrijd heb ik hem nog niet kunnen betrappen op een taktische omzetting die de wedstrijd doet kantelen.

kees26-02-2017 om 10:33

Ik krijg ook wel eens het idee dat Faber erop vertrouwd dat die Jongens in de wedstrijd de problemen zelf weten op te lossen...  en met deze selectie, die bepaalde beperkingen heeft ( leiderschap en in fysiek en aanvallend opzicht ), daar moet je idd jezelf niet rijk rekenen.  

Ik denk zelfs dat als er tegen Ajax weer teruggerepen wordt op "allemaal naar achteren lopen" dat we met 4 goals verschil verliezen.

DUS, trainer:  kies tegen Ajax Maduro erbij en desnoods Payne weer rechts achterin en Memisevic opmiddenveld, en Hrustic bij de aanval, maar ga net als tegen Utrecht uit van je eigen spel, en geef die Reijnen, Davidson en Idrissi en Tibbling een middagje apart les in de kunst van de bal niet verspelen...   

Hgz26-02-2017 om 14:03

dat gewissel steeds, is het nou nog niet bekend wie de beste spelers zijn? stel gewoon de beste op en wissel niet steeds

Jantje26-02-2017 om 10:36

Het is tijd voor andere trainer. deze kerel is veel te lief voor deze jongens. wanneer zien we keer 90 minuten goed voetbal van de FC.

En wat kun je goed zien dat Hateboer er niet meer is.

 

rob roy26-02-2017 om 12:33

Hateboer moeten we zo snel mogelijk vergeten, was ook geen zekerheidje. Ernest Faber is een goeie trainer voor de club en hoeft niet weg, dat zie je niet goed Jantje. Er moet iets gebeuren aan de mentaliteit van de spelers. Doorzettingsvermogen ontbeert deze groep, alleen Juninho Bacuna heeft de "spirit"die nodig is om wedstrijden te winnen, voor de rest is het allemaal éénheidsworst, geen "power" geen inzicht en niet bereid om tot het gaatje te gaan, kortom, een vrij kleurloze groep. We moeten eigenlijk weer een soort Jan van Dijk in de ploeg hebben, maar dit soort spelers lijkt dun gezaaid te zijn. 

blauwevogel26-02-2017 om 12:35

Waarom nou niet een keer drost erin notabe onze duurste aankoop van afgelopen jaren, idrissi was slecht ! Geef dan die jonge een kans 

harley26-02-2017 om 12:49

Drost is nog slechter. Een echte miskoop.

kees27-02-2017 om 20:00

Denk dat Drost de onzekerheid in de ploeg alleen maar groter kan maken door de wisselvalligheid.  Nu heeft Linssen 2x gescoord... daar moet je op verder komende week tegen Ajax... 

iets anders: als teveel spelers weggaan/verkocht  in deze zomer,  dan heeft FC Groningen een probleem erbij.. Een of twee spelers kan je best inopassen in een bestaande selectie, maar als er netto veel basisspelers tegelijk weggaan, dan duurt het langer voordat je een ingespeeld team hebt, plus dat het risico bij - zeg 5-  nieuwe en/of eigen jeugdspelers bij de selectie dan ook veel groter is het eerste jaar;  ik ben het daarom wel ongeveer eens met Hgz (post van 14:06 hieronder ) dat als je "constante" uit het team verdwijnt, dat de resultaten op korte termijn nog meer tegen gaan vallen. en de rekening komt dan achteraan met minder inkomsten 

Eigenlijk moet het niet nodig zijn om ziiets hier te schrijven... de TS en Nijland moeten dat ook begrepen hebben..maar de zorg deel ik wel met anderen op BM.  De club kan zich weinig missers meer veroorloven bij het aankoopbeleid en spelers beter maken is en blijft een gok...ik bedoel alles moet dan wel even meezitten: een bezielende TS,  een goede balans in het team, een geweldige wil om te winnen, een paar spelers die naar eredivisiebegrippen boven de rest uitsteken, en een opgekrikt zelfvertrouwen door goede reultaten.

alles moet in een seizoen samenvallen, dan kom je weer tot beetje groei bij de club.

 

26-02-2017 om 13:03

We gaan het in de zomer zien. 2 a 3 ervaren spelers die weten wat nodig is in het veld en kleedkamer, en die de rest op sleeptouw kan nemen want talent is er zeker , maar blijf het schrijven er ontbreekt leiderschap in het veld om wedstrijden over de streep te trekken of uit te spelen. 

marcelfcg27-02-2017 om 08:32

Bij Utrecht was idd te zien hoe belangrijk dat kan zijn. Brama kwam erin en Utrecht speelde ineens veel stabieler. Helaas hebben wij ook een dergelijke speler in de selectie maar die zit op de bank of tribune en blijkt toch niet de leidinggevende capaciteit te hebben waarop gehoopt is.....

fc gras26-02-2017 om 13:09

Veel supporters geven af op de spelers momenteel, en houden Faber uit de wind, vind persoonlijk de selectie beter als vorig jaar alleen de trainer blijft maar schuiven en proberen, en iedereen kan zien dat er een leider in het veld nodig is maar Maduro word gewoon genegeerd. Faber het seizoen af laten maken en dan zsm een nieuwe trainer halen. 

blauwevogel26-02-2017 om 13:18

Nee fout ligt bij de TS rusnak,hateboer&hoessen laten vertrekken en niemand terug halen is een cruciale fout en gaat ons veel geld kosten .we sluiten dit jaar af op een pos tussen 12 en 15 .zelfs willem 2 zal boven ons uitkomen .volgende week maar 5000 kaarten voor een tientje oh ja we hebben een geweldige top sport centre we hebben alleen geen geld voor een fatsoenlijke selectie

Hgz26-02-2017 om 14:06

ze halen al jaren de verkeerde spelers, daarom staan we ook in het rechterrijtje. Sorloth kan er niks van, ballen springen van zn voet, is te traag, kan geen man passeren en kan niet koppen, wie hem gescout heeft is mij een raadsel. Jensen, waar Groningen al lang achteraan zat en de verbindingsman zou moeten zijn waar ze al lang naar op zoek waren is ook middelmaat. Davidson, de nieuwe linksback is het ook niet. Maduro, Hoesen, Drost, Rusnak, Tamata, Zeefuik allemaal blunders. Het ligt gewoon aan de scouting dat we nu middenmoter zijn geworden. En volgend jaar minder geld voor nieuwe spelers doordat je tv geld misloopt. Sjonge wat een beleid daar.

kees26-02-2017 om 14:33

Veel opmerkingen die vanuit de emotie worden opgeschreven.  Daar ontkom ik ook (niet helemaal ) aan...maar laten we nou blij zijn dat het interview op BM en de kritiek van journalisten aan de persoon van Nijland op RTVNoord op het FC Groningen beleid en de selectie en de TS, dat die kritiek heeft geresulteerd in een andere spelopvatting en inzet van de spelers in de wedstrijd tegen Utrecht, de nr 4 van de competitie.  Daarmee wordt misschien wel een  nieuw beleid neergezet voor het komende jaar... Wie zal het weten.  Wat ik bevreesde, nl dat met het vertrek van Hoesen, Hateboer en het jaar ervoor Kieftenbeld, Chery en Botteghin, de hele lichting die door Veldmate is gescout wég is, en dat er te weinig ervaren spelers met kwaliteit hiervoor in de plaats komt.

 

Nijland zal naar mijn idee nooit Faber ontslaan van zijn 2 jarig contract, want hij kan natuurlijk niet bezuuinigen op het spelersbudget, en tegelijkertijd een PO plaats als eis stellen... Doelstelling an sich is een rekbaar begrip: daar zit altijd zoveel opportunisme in.  Nee Faber blijft heus, maar de suggestie van hem bij het aanstellen "FC Groningen is een grote club waar van alles gebeurt" daar zal hij met de vuist op tafel moeten ijveren om een paar grote namen binnen te krijgen.

Ik denk dat bijna alle handelingen op het gebied van spelersbeleid direct te maken hebben met het geld, en niet zozeer een gevolg van de scouting...die wordt naar nmijn idee gewoon gepasseerd als het te duur is.  Hoesen en Maduro waren destijds transfervrij en een vriendentelefoontje van Hoesen zorgde voor de komst van de laatste... Geen scouting kwam er aan te pas.  Alleen een overeenstemming over het te verdienen salaris was nog nodig...  Afgelopen winter werd er geen speler gehaald, ook geen RBack.  dat was niet (meer) mogelijk op de laatste transferdag...ze was de reden.  Maar  laten we nog even terug naar die wedstrijd van zaterdag:  Een spannende wedstrijd ( evenals tegen Sparta ) waar er kansen waren op  een beter resultraat.  Daar heb je goede aanvallers voor nodig.  Goede aanvallers zijn duur ...zelfs met 1 of 2 miljoen ( citaat Nijland ) koop je geen zekerheid van 20 goals. 

Wat ik (helaas) verwacht is,. dat er weer eenn transfervrije aanvaller wordt opgehaald, die dan meer mag verdienen dan modale FC G speler, maar waar misschien iets te nonchalant wordt gedacht over of die speler langdurig geblesseerd was of bij zijn club op de bank zat het afgelopen seizoen...De enige die daar wat aan kan doen is de persoon van  Faber, die kan aanvullen wat er op dit moment schort aan de selectie.  Wij schrijven het hier (regelmatig );   Faber zal dat zelf toch wel weten wat er aan de selectie schort?

Hgz26-02-2017 om 14:56

Als het allemaal om geld draait en niet om creatief zijn wat betreft scouting dan zie ik het somber in voor volgend jaar. 3 / 4 nieuwe spelers heeft dit team echt nodig. Faber weet heus wel waar het aan schort, dat ziet iedereen elke week. Ligt niet aan de trainer ligt gewoon aan kwaliteit in de selectie. Het is nu aan Nijland, Jeltema om Faber volgend jaar met een goed team, met nieuwe versterkingen hopelijk compleet, voor de voorbereiding begint te geven. Dit seizoen gaat als een nachtkaars uit door het beleid van dit jaar.

RKR26-02-2017 om 17:22

Probeer het met een Tom Boere ofzo. Je gaat me niet vertellen dat een Sorloth van ver weg beter is. Loopt er in de jeugd geen speler rond die beter is dan zo'n prutser? 

Nogutsnoglory126-02-2017 om 17:59

Denk dat Nijland een stevig gesprek heeft gehad met Faber na afloop van Gron-Excelcior want er werd eindelijk eens met passie naar voren gespeeld tegen Utrecht. Wat een verademing na de laatste zaad thuiswedstrijden. Maar ja de trainer durft eindelijk van Nief na een wedstrijdje of 20 op de bank te zetten. Okay ik ben het er mee eens dat Davidson bij de tweede goal er misschien niet goed uit ziet maar wat een verschil, er staat nu een kerel in het veld met een over mijn lijk mentaliteit die tenminste niet constant achteruit loopt maar vooruit verdedigd. En ook Memisevic brengt veel meer power en duelkracht al hoort hij wel in het centrum van de verdediging thuis. 

Verder vind ik de toon vrij negatief op het forum. Vond Groningen bij vlagen prima spelen en moeten niet te negatief zijn. Bij Utrecht zat ook echt alles mee hoor. Als Linsen gewoon die bal vlak na rust erin schiet word het gewoon weer 5-1 ipv 2-3 hoor. Als Groningen het niveau van de eerste helft wat vaker haalt worden ze gewoon weer negende en spelen ze toch nog play-offs . Verder vond ik Faber weer matig wisselen en in ieder geval veel te laat. 

kees27-02-2017 om 10:02

 

NogutsNoglory

niets van negativiteit van mij na deze wedstrijd...maar je voorlaatste zin:"worden ze gewoon weer negende" is natuurklijk ietsje minder dan de jaren onder VdLooi..Door die Twente schorsing (3 jaar) doet nr 9 nog mee, maar die POffs eerst winnen is niet gezegd.

10 wedstrijden te gaan... bij een moyenne van bóven de 1,5 punt /wedstrijd gemiddeld dwz meer dan 15 punten erbij , komen we hopelijk op een slotstand dit seizoen, van boven de 42 punten ...dat is ietsje minder dan de laatste jaren.

 

een overzicht eindstand Eredivisie FC Groningen

2015/16  plaats 7   50 punten

2014/15  plaats 8   46 punten

2013/14  plaats 7   51 punten

2012/13  plaats 7   43 punten

2011/12  plaats 14 37 punten

 

 

26-02-2017 om 19:48

Je kan wel elke week na een gelijkspel of een nederlaag dezelfde koeien uit de sloot halen maar dat veranderd niks aan de situatie tot aan de zomer. Je hebt het met deze spelers te doen , en als ze zo spelen als gister met strijd en beleving ben ik tevreden dan valt het vanzelf weer eens de goeie kant op

brummie27-02-2017 om 14:10

@Robroy,

Uiteraard heb ik fc op afstand in de gaten gehouden. Heb ook wel de boel vervloekt na de 2-3 eindstand. Maar was tegelijkertijd ook enorm aan het genieten van de entourage in Engeland. Bij Wolves tegen Birmingham 30.000 op de tribune, waarvan 1 lange zijde met 7000+ uit supporters van Birmingham City. En zaterdags heerlijk genoten van de club , welke ik support in Engeland:  West Bromwich Albion. Nog even met Jonas Olsson gesproken. Echte leiderstype. Zou niet misstaan in onze defensie. Hij is goed bevriend met Lindgren (zelfde geboorteplaats).

Wat onze Fc aangaat. Hoop net als jij dat Ajax met pek en veren het stadion wordt uitgejaagd. Wat ik gelezen heb, heeft fc afgelopen zaterdag het eerste uur prima gespeeld en had het de marge groter moeten maken. Denk toch dat het zelfvertrouwen niet bijster hoog is in thuiswedstrijden afgezet tegen uitwedstrijden.

Ben zelf niet bij de wedstrijd geweest, en kan daarom niet oordelen waar het goed , wel dan niet fout ging. Ajax thuis is een lastige horde, maar de bal is rond. Laat ik het dan maar positief afronden

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!