Terug

Deel deze pagina:

BREAKING: Sergio Padt tekent bij!

Door Tom Kuiper 34 reacties

Sergio Padt heeft zojuist bekend gemaakt dat hij voor twee seizoenen heeft bijgetekent. Dit betekent dat hij tot 2021 onder contract staat bij de FC. Hans Nijland maakte vanmiddag al bekend dat er na de wedstrijd een aardige primeur bekend gemaakt zou worden. Padt laat op het instagram account van FC Groningen weten erg blij te zijn met de nieuwe verbintenis en geeft nogmaals aan zich thuis te voelen in Groningen. Padt heeft veel vertrouwen in de komende jaren en roept supporters op om naar het stadion te komen.

Reacties:
GerdaS30-06-2018 om 17:40

Dat is heel goed nieuws

 

tante jannie30-06-2018 om 17:48

Top met afstand FC beste speler.

Goed gedaan!

Hoekie30-06-2018 om 17:48

Super nieuws!

Fan op afstand30-06-2018 om 17:51

Pffff. Het meest belangrijke nieuws gedurende de transferperiode is positief. Eindelijk. Geeft misschien ook een goed signaal naar de anderen die nog in de contractonderhandelingen zitten en zelfs eventuele nieuwkomers. Maar Padt blijft in ieder geval volgens contract nog 3 jaar. En nu rustig verder kijken en inkopen.

30-06-2018 om 18:04

Het zat er al een beetje aan te komen, maar is nu definitief. Ik en vele supporters met mij (neem ik aan), zijn hier hartstikke blij mee. Een rots in de branding, deze keeper, en een fantastisch mens.

Jegelkser30-06-2018 om 18:23

Top nieuws. Beste speler van de selectie. Geeft inderdaad een goed signaal naar de andere spelers. Hopelijk blijft de selectie zoals die nu is. Zitten veel goede talenten tussen en een paar ervaren spelers. 

robin30-06-2018 om 18:49

Super!! !!!!

 

 

 

 

Heinrich30-06-2018 om 19:20

Ik zeg. Padt is loyaal nu iedereen die zijn seizoenkaart nog niet heeft verlengd? Volg. 

HuubReuvers30-06-2018 om 19:35

Waar is Django Warmerdam?

FC LICHTBOEI30-06-2018 om 19:38

Heeft nog last van de blessure die hij in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht opliep daarom nemen ze met hem geen risico. Datzelfde geldt overigens voor Mahi, want die wordt tijdens de trainingen na 1,5 Uur weggestuurd om met individuele training zijn blessure te laten vertrekken waardoor hij bij de start van de Eredivisie weer 100% fit is

30-06-2018 om 19:41

RWE-Eemsmond-FC-Groningen  0-16.

 

 

blauwevogel30-06-2018 om 19:56

Moet zeggen dat ik impressed ben met TD tot nu toe ,Doan,Zeefuik,Cassierra en nu weer Padt en het duidelijke aan en verkoop beleid zover ,Chabot is jammer maar dit vooral door het niet toegeven aan een belachelijke bedrag die sparta vraagt.

Verder hoop ik nog een contract verlenging van Mahi&Hrustic en het seizoen kan beginnen!!

metworst30-06-2018 om 20:02

Dat is inderdaad geweldig nieuws. Sergio is een topkeeper voor deze competitie. Het zal voor rust zorgen dat deze stabiele puntenpakker blijft. 

Sergio gefeliciteerd, je wordt hier erg gewaardeerd zoals je op dit forum kunt lezen.

kees01-07-2018 om 01:43

met Padt erbij scheelt je straks zó 3 plaatsen op de ranglijst ! 

Het wachten is nu op nieuwe witte rook over de andere spelers met een aflopend contract  in 2019, Tom van Weert en Mahi bijvoorbeeld.  Mahi heeft al aangegeven wel te willen verlengen als nu er geen grote club komt voor hem...duie zal ook eieren voor z'n geld gaan kiezen. 

@Brummie: jij schrijft steeds dat na de WK er nog veel transfers gaan komen, maar is dat niet voor de  hoger niveau clubs in het buitenland?  Feyenoord en PSV en ookAjax trouwens die zijn al voorzien metaanvallers. In Nl zouden clubs de clubs-eronder nog voor weinig geld iets kunnendoen met Mahi als spits aan te trekken....maar hoe groot is de kans dat dit gebeurt? 

Ronnie 01-07-2018 om 07:16

Kees, eens. Dat geklets dat het pas losbarst als het WK is afgelopen...

Als Lozano er drie maakt, wordt hij verkocht door PSV maar denk je dan dat ze komen voor Mahi? Ik geloof er niets van. Mahi is niet geselecteerd voor Marokko en dat is gezien vorig seizoen heel begrijpelijk. Achteraf kijk je een koe in de kont maar hadden ze Mahi moeten verkopen aan Fullham.

Groningen zelf zit op koopjes, aflopende contracten etc te wachten. Die hebben niets te maken met spelers op het we of te verwachten carrousel. Daarvoor zitten we als fc te laag in de keten. Bovendien is al lang bekend wie weg mag en welke contracten aflopen.

ik denk zelf dat de fc af gaat wachten welke spelers afvallen bij de grote clubs voor de basis en die proberen te huren. Denk aan spelers van az, PSV, Ajax of Feijenoord. Bottegin?

Oh ja, zeker niet onbelangrijk: erg goed nieuws dat de nummer 1 onder de lat, Sergio Padt blijft! 

 

Viking01-07-2018 om 08:38

Dat WK wachten moet je een beetje zien als het wachten op domino stenen. Mahi is momenteel niet van WK niveau, maar wellicht raakt er straks wel ergens een club een WK speler kwijt die vervolgens potentie ziet in Mahi. Zodra aan de bovenkant grote bedragen betaald worden gaat het transfercircus verderop in de keten ook harder draaien.

Ronnie 01-07-2018 om 09:48

Dat snap ik Viking, alleen vallen er nooit zoveel steentjes voordat Mahi onderin de piramide eindelijk eens aan de beurt komt. Daarvoor heeft hij te weinig kwaliteit. Maar goed, afwachten.

nogmaals, de onderkant van de spelersmakelaar waar fc in loopt te vissen, staat volledig los van wk en spelers die daar acteren. 

Ronnie 01-07-2018 om 10:39

Spelersmakelaar moet vijver waaruit spelers worden “opgevist” zijn. Vervelende automatische verbeteraar ook. 

marcelfcg01-07-2018 om 09:19

Kijk hier wordt je natuurlijk blij van. Zou mooi zijn als de groep Noordtribune een mooi doek maakt als dank voor Sergio.

Ik zie Mahi ook graag blijven. Ik weet niet of hij en Cassiera complementair zijn aan elkaar maar het lijkt mij een prachtig koppel met Doan erachter. Achterin de boel dichtspijkeren, goede keeper erachter en 4-4-2 in uitwedstrijden.

Op hoeveel seizoenkaarthouders zitten we nu?

brummie01-07-2018 om 10:08

@kees, ik denk inderdaad dat na het wk en nu na de poulefases het transfergeweld gaat toenemen. 

Dat hoeft voor fc trouwens niet nadelig te zijn, als clubs spelers aantrekken waardoor andere spelers bij betreffende club daardoor buiten de boot gaan vallen. Deze spelers zijn dan wel haalbaar voor fc.

Als er spelers weggekocht gaan worden bij de top 4 van onze competitie, dan worden met regelmaat spelers aangekocht van subtoppers. Dat is geen onlogische gedachte. 

De transfermarkt is nog lang, het geraamte staat van de fc. Het ziet er tot nu toe goed uit. Maar spelers zoals bijv.  memisevic, drost, mahi, van weert kunnen prima nog transfer maken. Daarbij opgeteld dat ze ook nog eens openstaan voor een transfer. We weten pas op 31 augustus hoe de selectie er daadwerkelijk uit ziet.

Dat Padt blijft is prachtig nieuws. Denk dat hij een niveau hoger aankan. Normaliter maakt zo'n speler gewoon een transfer.

Best uniek dat hij bij fc blijft, hulde.

Ronnie 01-07-2018 om 10:41

Brummie, bedoel je Drost verkocht? Waar baseer je dat dan op? Of bedoel je weggeven net als Veldwijk ( wat overigens begrijpelijk was)

brummie01-07-2018 om 10:51

Waarom zou Drost met nog 1 jaar op contract niet verkocht kunnen worden? Ondanks matig seizoen van onze fc 7 assists en 3 goals. 30 wedstrijden meegedaan en niet eens onbetwiste basisspeler en aardig wat invalbeurten.

Zijn transferwaarde ligt nog rond de miljoen. Dat lijkt me iets aan de hoge kant, maar weggeven lijkt me niet nodig. De situatie met Veldwijk kun je hiermee niet vergelijken lijkt me. 

Als je ziet dat zwolle bijna 800.000 betaald voor van Duinen met 8 goals en 5 assists als centrumspits, zijn de wonderen de wereld nog niet uit....

 

Golden state warriors01-07-2018 om 11:29

heeft er iemand gisteren misschien naar de oefenwedstrijd gekeken? hoe speelde ze?

01-07-2018 om 11:48

Niet gekeken. Verslag staat op FCG Home.nl

GerdaS01-07-2018 om 20:07

Oke maar waarom.niet hier dan .beetje raar 

Is toch de plek waar de supporters  als eerste kijken en lezen. En als je zegt staat ook op de site van Groningen  oke 

Maar plaats dan ook geen wedstrijd  verslag dan hier want  dat staat daar ook 

Misschien geen tyd gehad ?Kan toch .

FC LICHTBOEI01-07-2018 om 12:04

Als we het dan toch hebben over mogelijke vertrekkers deze zomer : Als we met z'n allen een beetje realistisch alles bekijken kunnen we er vanuit gaan dat Memisevic, Drost , Mahi sowieso gaan vertrekken bij een goed bod en dat Jenssen en Van Weert misschien vertrekken doordat zij nog maar 1 jaar onder contract staan bij de FC.

 

Ik verwacht dat er deze zomer nog een linksbenige centrale verdediger en een aanvallende middenvelder bijkomt

kees01-07-2018 om 12:34

Dat is de algemene verwachting bij FC Groningen, schat ik in.  De club heeft slim al ruim voor de officiële transferperiode de eigen positie goed geëvalueerd en vroegtijdig , ook voor U 23, aangevuld en geanticipeerd op wat er zoui kunnen gebeuren .

Daarbij is uitgangspunt geweest om de selectie en de speelwijze  van de 2e helft vorige seizoen zoveel mogelijk door te zetten.

Ik geef Jans en Hans een compliment hiervoor:  met al die onzekerheden  hebben ze , nu ook met Padt, met de clubbegroting, al goede zaken gedaan. 

Ik verwacht niet heel veel mutaties meer... die CV zal er zeker komen, de aanvallende middenvelder (een duur type speler) zal alleen komen als Drost en of Mahi verkocht gaan worden.  Het feit dat Mahi nog sukkelt met zijn scheenbeen blessure is geen goed teken.  Natuurlijk is het slim om hem rust te geven...voor het geval er een club komt. 

Kortom: FC Groningen is al aardig compleet, en  in de oefenperiode moet blijken of we een "stabiel en gemiddeld-goed" spelend team op het veld krijgen. Ik heb er vertrouwen in : het wordt straks hard werken voor de trainer en die jongens. 

FC LICHTBOEI01-07-2018 om 12:38

Wie zou jij halen voor de positie van cv kees ?

campesino01-07-2018 om 13:08

De club heeft slum gehandeld, daar heb je gelijk in kees. Voor het eerst sinds zeer lange tijd zit er logica in in het transferbeleid. Vroeg werd al duidelijk wie weg moesten of weg mochten en met de rest is geprobeerd te verlengen of definitief aan te trekken. Dat is gelukt met oa doan zeefuik, talenten en als kers op de taart padt. Bovenfien zit er eindelijk logica in de aankopen. Geen koopjes van nijland, maar spelers die ontbreken in het team. Dat mag je toch op het conto van jans schrijven.

Wel blijt fe selectie jong jong en smal vooral op het middenveld, of jenssen die gisteren speelde moet alsnog in de plannen van buis voorkomen.

Nog even over die duitser. Ik dacht dat er een extra cv voor de bank gehaald zou worden. Maar als groningen bereid is een miljoen te betalen zal dat toch niet voor de bank zijn. Ik denk dat hij dan ook als vervanger van memisevic in beeld is. En ik zeg is, want het kan ook zo masr zijn dat als memisevic morgen vertekt, groningen toch weer bij sparta aanklopt. ( Zie jouw verhaal over boteghin en nac).

 

 

Arthur01-07-2018 om 13:19

Groningen is 2.6 miljoen euro rijker geworden na de transfers van bacuna en tadic afgelopen week. Hierdoor is er meer dan genoeg geld om bijvoorbeeld een chabot aan te trekken. Dus het aantrekken van chabot betekent niet het vertrek van memisevic naar mijn mening.

campesino01-07-2018 om 15:14

Dus jij denkt dat groningen een speler van een miljoen aantrekt voor de bank?

FC LICHTBOEI01-07-2018 om 13:33

Ingolstadt de Duitse club die de FC zou hebben afgetroefd voor de komst van Chabot organiseerd vandaag hun open dag en op hun Twitter valt te lezen dat ze om 15:00 Uur hun nieuwe spelers presenteren aan de fans.

Als Chabot daadwerkelijk voor Ingolstadt heeft gekozen lijkt het me logisch dat hij dan vanmiddag daar wordt gepresenteerd.

kees01-07-2018 om 13:44

jullie zijn niet van gisteren !!  en lekker fel in de nieuwsgaring.  Chabot acht ik uitgesloten bij Groningen.  Sparta met de zaakwaarnemer en/of  Chabot speelde hoog spel   Zielig  Maar als die speler in Beieren vandaag  z'n lange lijf laat zien dan is het wel rond...

Lichtboei:  Groningen heeft veel energie gstoken in het overkomen van Chabot.  Trouwens net als bij de spit Kodro de laatste 2 jaar...Een keuze voor een minder goede vervanger ( evt voor memisevic ) dat gaat zeker niet gemakkelijk...jonge jongesn zijn hiervoor niet geschikt.   

brummie01-07-2018 om 13:49

Vorig seizoen met het aantrekken van o.a. Warmerdam, Ter Wierik, Veldwijk en huur Doan, zat er mijn inziens ook wel logica in het transferbeleid en was iedereen behoorlijk poistief. (Kane werd nog gehuurd, en jeugdspelers werden doorgeschoven zoals Reis en Hrustic.

Tot nu toe krijgt Jans & Co credits voor contractverlenging Padt en definitief aantrekken Zeefuik en huur Cassiera.

Moriera komt van kozakken Boys met Buys mee, en was nog geen fullprof.

Doan (Jeltema/Nijland) koopoptie was een zekerheidje.

 

Ik denk dat de selectie op dit moment aardig smal is m.b.t. ervaren spelers. Spelers als Mahi, Memisevic en van Weert zijn allen spelers die al aardig wat ervaring hebben. Ben benieuwd hoe ze dit gaan oplossen mochten deze spelers wel vertrekken.

 

 

 

 

campesino01-07-2018 om 15:20

Doan en antuna waren koopjes uit de hoge hoed.

Doan een schot in de roos, antuna duidelijk niet.

Vorig jaar miste er een verdedigende middenvelder.

Tot de kerst heeft dat ons veel punten gekost. Uit arren moede werden uiteindelijk reis en vd looi doorgeschoven en dat pakte bovenverwachting uit. Masr dat is meer geluk dan wijsheid. 

HuubReuvers01-07-2018 om 15:19

Het enigste wat we nog nodig hebben is een linksbenige CV en een sterke ervaren middenvelder voor bij de jonkies Reis, Van de Looi en Hrustic

brummie01-07-2018 om 15:58

Bij aantrekken Antuna (huur) is direct gezegd dat hij 1 seizoen tijd krijgt om te acclimatiseren en dat hij tijd nodig heeft om er direct te staan.

Verwacht dat hij nu meer speeltijd gaat krijgen in het 1e.

 

Weet niet of je kan zeggen doordat er een verdedigende middenvelder miste, dat veel punten heeft gekost tot de kerst.

Ruben Jensen was er nog voor de winterstop, en Reis speelde al 9 wedstrijden vol mee. Net als Bacuna. Warmerdam was ook nog optioneel op die positie.

Van der looi heeft alle wedstrijden na de winterstop gespeeld inderdaad. Reis was toen geblesseerd.

Zonder geluk vaart niemand wel, je kan ook een gerenommeerde spits aantrekken, maar dat is ook niet altijd een garantie voor veel goals. Toen we de jonkies nodig hadden stonden ze er, en kan je alleen daar maar positief op terugkijken lijkt me. 

Zeker gezien ze zijn uit de eigen jeugdopleiding komen.

 

FC LICHTBOEI01-07-2018 om 16:02

FC Groningen middenvelder/aanvaller Ritsu Doan is in de race om de prestieuge Golden Boy award !!! Hij zal het niet worden,maar het is mooi om te zien dat een speler van de FC bij de 50 grootste talenten van de Wereld behoord.

kees01-07-2018 om 22:40

Het is nog even koffiedik kijken, maar die monsteruitslag tegen dat bierelftal van eemsmond zegt niks ( trouwens wel goede actie dat de FC dit laatste duel tegen RWE Eemsmond zo heeft aangekleed met gratis entree, gratis poloshirt en gratis BBQ v oor de vele supporters !! 

Er is geen enkel zinnig verlsag van die wedstrijd gekomen...nee dan moeten we nog 2, 3 weken wachten en dan komen niet alle selectiespelers maar 45 minuten aan bod, maar ga je misschien iets zien van de effectiviteit van spelers als Mahi,  Cassierra en De Weert in die nieuwe samenstelling.  Het zal voor Moreira nog een hele klus zijn om meteen aan te haken, maar als ie op de bank van het Eerste komt dan komt zijn kans nog wel. 

Ik heb wel enige zorgen over die CV, nu Chabot uit beeld lijkt.  Jans liet via zijn trainer Buys , nogh droogjes optekenen, dat hij verwachtte dat "binnen enkele dagen ( misschien ?? vanwege opening transferwindow in Duitsland op 1 juli ? ) wel bericht van die club zou komen.    Maar ook bij FC Ingolstadt04 wordt er zondag bij de spelerspresentatie  helemaal niets gemeld, ook niet bij de geruchtenbox.  Dat vind ik opmerkelijk, en ook wel veelzeggend.  zolang dat uitblijft is in theorie de club FC G nog mogelijk de nieuwe werkgever. Maar Sparta...ach berichten van die club afkomstig neem ik niet serieus.

En terugkeren naar Sparta zal die niet gaan want met het aantrekken van Schenk  dat laat de loonlijst daar ook niet toe.  We hebben gezien met Schenk ( Twente of Sparta ) wat voor wild-west tafrelen dit zorgt ( redactie BM spreekt bij Van Weert van een SOAP, en bij Chabot: "de volgende is in de maak"  )   Straks gaat Chabot voor, zeg 7-8 ton, weg naar een derde club ( twee honden vechten om een been, de derde gaat er mee heen ) .

an nog wel een maand duren voordat we iets te horen krijgen over Chabot

Rob197001-07-2018 om 23:03

Ingolstadt is op zoek naar een linker centrale verdediger, en net zoals jij leest Kees, wordt er nergens over Chabot gesproken. Ik heb het hele internet afgestruind vandaag, maar hij is bij geen enkele club in Duitsland in beeld. Ingolstadt is bezig met een speler uit de Oostenrijkse competitie. Ik heb hier het gevoel van het spelen van het spelletje om de prijs omhoog te duwen. Nijland is wel mans om hier een draai aan te geven. Sparta gokt met een speler die het in Rotterdam al heeft gezien, en daar wel niet meer op het veld zou verschijnen. Het zal mij ook niet verbazen als hij deze week nog weer wordt aangeboden.

het internet afstruinend, kom ik wel tot een conclusie dat de Duitse media erg positief over hem schrijft. Wordt nog vervolgt denk ik.

FC LICHTBOEI01-07-2018 om 23:01

Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik begin langzamerhand het gevoel te krijgen dat Chabot wél naar de FC wil komen en dat hij dat ook zal of al aangegeven heeft bij Sparta, want als hij niet naar Groningen komt was waarschijnlijk al lang duidelijk geweest naar welke club hij zou verkassen.

 

kees02-07-2018 om 00:46

dus bluf van Sparta...  die meldde vorige week nog dat er behalve FC Grningen "nog clubs uit Duitsland geïnteresseerd waren"

Lijkt mij gewoon een verzonnen verhaal om de prijs op twe drijven, waar wij vrijdag via trainer Buys ( namens Ron Jans  van hoorden...  In voetbal kan het opeens alles anders zijn.  Maar een speler met 1 jaar ED ervaring, die verkopen voor de vraagprijs (1,1 milj) zoals Sparta met Chabot wil, lijkt mij ijdele hoop !

FC LICHTBOEI02-07-2018 om 08:50

@Kees :

Dus jij denkt ook dat hij nog komt ? Ik vind het goed van de FC dat ze niet meegaan in die vuile spelletjes van Sparta.

blauwevogel02-07-2018 om 08:59

Chabot confirmed naar Ingolstadt , FCG moet nu doorschakelen , FCG had echt 1 milj geboden !!voor dat bedrag nu proberen jordy de wijs binnen te hengelen

FC LICHTBOEI02-07-2018 om 09:10

Als ik eerlijk ben dan denk ik dat je bij een bod van €750.000,= al een akkoord kan hebben met PSV !

manus02-07-2018 om 11:40

Is dit niet een spelletje van Sparta die door het AD (R'damse krant) meegespeeld wordt? Op de website van Ingolstad FC valt er niets over te vinden en verder ook nergens.

brummie02-07-2018 om 10:32

Dus geen bluf van Sparta, 2. Bundesliga is gewoon kapitaalkrachtiger. Fc wilde ver gaan, maar er zijn gewoon grenzen.

Ik begreep wel dat zijn voorkeur bij FC lag, maar het is niet anders. Gelukkig lopen er nog genoeg andere voetballers rond.

We wachten rustig af.

FC LICHTBOEI02-07-2018 om 11:10

FC Groningen en Mahi hebben beiden de insteek om het contract van de aanvaller met 1 jaar te verlengen dat heeft technisch manager Ron Jans bevestigt tegen over Voetbal International. 

In datzelfde kun je lezen dat de FC hoopt zich op meer dan 1 positie nog te versterken, maar dat de prioriteit ligt bij een centrale vedediger. Jans bevestigt nogmaals dat de transfer van Chabot naar Groningen is afgeketst.

Arthur02-07-2018 om 12:00

Ik ben helemaal geen fan van jordy de wijs doe mij maar iemand uit de Balkan landen of een type Douglas van Twente voor 1 miljoen. Ik vind 1 miljoen veelste veel geld voor iemand die bij Excelsior soms uit de basis werd gehouden door Jorgen Matheij

Johan02-07-2018 om 12:58

Uit de basis gehouden? Volgens mij is ie een tijdje geblesseerd geweest. Voor de rest speelde hij gewoon. Zou zeker een versterking zijn maar ieder zn mening.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!