Terug

Deel deze pagina:

Column: "ik word een beetje Danny Buijs-moe"

Door Thijs Faber 11 reacties

Afgelopen maandag zat ik gebukt een IKEA-bureau in elkaar te zetten toen ik getipt werd op een artikel van RTV Noord waarin Danny Buijs op de spreekstoel was gaan zitten. Hij gaf onder andere aan dat hij veel meer besloten zou willen trainen, omdat hij zijn spelers meer rust gunt tijdens de training. Want wee je gebeente als er een akkefietje plaatsvindt, zoals bij elke voetbalclub, en dit in de pers belandt. En dat kleine groepje supporters langs het veld dat er altijd is, ach, kunnen die niet eens wat beters gaan doen met hun leven? 

Vervolgens waren de faciliteiten aan de beurt. “Ik vind dit complex dramatisch om op te trainen”, aldus de 36-jarige hoofdtrainer. Het lawaai van de A7 die vlak naast het trainingsveld raast maakt dat de spelers vaak afgeleid zijn tijdens het trainen, en daardoor haalt Danny Buijs niet het maximale rendement uit zijn trainingen. Op zich een valide punt, maar zonder de mensen die het perspraatje bijwonen tekort te doen, vraag ik me af of dat de ideale plek is om dit soort dingen naar buiten te brengen. Wat er vervolgens gebeurde was dat het interview de nodige stof op liet waaien, omdat vooral de uitspraken over de vaste supporters nou niet echt door de beugel konden. Dat kwam Danny Buijs niet heel goed uit, maar gelukkig was het 1 april, kikker in je bil, het was allemaal een grap! Nou ja, allemaal, deels in ieder geval. Nu zal ik misschien geen gevoel voor humor hebben, maar zelfs als ik mezelf kietel kan ik hier niet om lachen. Vooral ook omdat, voor mij in ieder geval, een basisvoorwaarde voor een grap moet zijn dat het ook grappige elementen of contexten bevat, en dat was nou niet echt het geval. Het was voor de tweede keer in een tijdspanne van 10 dagen dat Danny Buijs door uitspraken in de pers in opspraak kwam, want vorige week moest in een interview met Dagblad van het Noorden het beleidsplan Talent op één het ontgelden. Ook dit interview bevatte weer genoeg valide punten, maar ik vraag mij wederom af waarom dit allemaal via de pers moet. Is het de taak van een hoofdtrainer om openbaar te oordelen over het beleidsplan van de club waar hij werkt? Lijkt me niet.  

Kortom, ik word zo langzamerhand een beetje Danny Buijs-moe. Waar ik geloof in zijn visie op voetbal, en ik zeker naar omstandigheden tevreden ben over de manier waarop FC Groningen zich na de winterstop manifesteert, erger ik mij aan de manier waarop Danny Buijs zich begeeft in de media. Het voelt gemaakt, nep en laf, omdat iedereen die in een hogere positie dan hij zit toch na dit seizoen vertrekt. Dus, klein oproepje naar Danny: concentreer je op het voetbal, op het halen van die play-offs, dan gaan de mensen die daadwerkelijk over het beleid gaan zich over de rest ontfermen. Daar zijn ze tenslotte voor aangesteld. En als je je niet in hun visie kan vinden kan je ze daarop aanspreken en je eigen mening geven, daar heb je de media niet voor nodig. Sinds het TopsportZorgCentrum is geopend zit tenslotte iedereen die je kan aanspreken op een aantal vierkante meter. Dergelijke interviews zorgen alleen maar voor onrust binnen de club, dat kan het in deze bestuurlijke transitieperiode, waarin er ook nog sportief gepresteerd moet worden, er niet bij hebben. Ik ben ervan overtuigd dat Buijs genoeg verstand heeft van voetbal, en zodoende ook op de lange termijn een goeie trainer kan zijn voor FC Groningen, maar zijn mediastrategie is in mijn ogen nog voor verbetering vatbaar.

Reacties:
03-04-2019 om 19:10

Mensen gaan al meer van Danny schreeuwlijk Buijs zien. 

Het gebruikelijke interviewtje na de wedstrijd hangt iedereen nu ook wel de strot uit

hij krijgt dit elftal niet aan de loop. 

Angst dat ze een fout maken druipt er vanaf. 

Ze willen echt wel. Maar stijf staan vd zenuwen om de trainer weerhoud ze hiervan. 

Groen hart03-04-2019 om 20:20

Kan mij vinden in dit artikel ... westerse arrogantie van Buijs is niet zo heel grappig .

nulvijftig03-04-2019 om 20:39

Goed verwoord, ik heb precies hetzelfde idee bij Buijs. En het was natuurlijk geen 1 april grap, hij gebruikte alleen de dag om zijn ongelukkige uitspraken te ontkrachten. Dat vind ik misschien nog wel kwalijker, zijn uitspraken als een grap afdoen terwijl het duidelijk niet zo was.

03-04-2019 om 20:59

Wederom Belachelijk!! Al was het een grap, heeft nog deels gelijk ook!!  Hij doet het prima als trainer en in de media .. Als eerste jaars vanuit de amateurs komend... Chapot Danny!! 

 

campesino03-04-2019 om 21:02

Aan de stoelpoten van de trainer zacen. Altijd leuk 

Nieuwe trainer dus maar: mitchel van der gaag? Of dan toch eindelijk erwin koeman 

Thijs_Faber03-04-2019 om 21:17

Van mij hoeft Buijs zeker niet weg, staat ook in de column ;)

campesino03-04-2019 om 21:31

Hmmm, dat klinkt een beetje als 1 april.

Persoonlijk weet ik nog steeds niet of buijs de juiste trainer is voor groningen. Beroerder dan vd looi en faber is hij in ieder gevwl niet. Masr daar is ook niet veel voor nodig. Masr ik blijff het angsthazenvoetbal vinden, en ondanks de punten zou ik er niet rouwig om zijn als hij vertrekt. En zo' n column helpt dasrbij een handje 

Johan03-04-2019 om 22:20

Kijk even waar we vandaan komen.... Ik zou ook angsthazenvoetbal spelen na zo weinig punten de 1e seizoenshelft. Ben al lang blij dat we er in blijven dit seizoen. Verder vind ik dit artikel maar gejank om niks maar ieder zn mening. 

03-04-2019 om 22:52

Een wat onnodig column wat mij betreft. Buijs zegt naar mijn mening nooit echt gekke dingen en nu roept hij twee keer in een korte tijd dingen in de media wat je eigenlijk binnenkamers houdt inderdaad. Om nu zo groot op Boerenmacht te vermelden dat Danny Buijs moe bent, vind ik iemand wel heel snel straffen om wat fouten.

04-04-2019 om 00:39

De beste zet van Buys is geweest om memisevic (En daarna Reis) op het middenveld te zetten. Zo doende kunnen Chabot én Te Wierik spelen. Sindsdien staat het verdedigend heel goed. Maar aan de bal is het niet veel. En dat is wat Buys ook elke keer zegt in het napraatje. Dat wordt wel saai inderdaad. Kijk ze er maar op terug. Maar nu wel resultaat. Hele slechte 1 aprilgrap natuurlijk. En dat interview over het topsportzorgcentrum(wat een naam... noem het dan tenminste Hitachi capital mobility topsportzorgcentrum) ook niet handig. Maar dat je daarom al meteen moe bent van onze trainer... Maar goed, ieder zijn mening. Hoe bevalt het Ikea bureau? Tot slot wou ik nog even kwijt dat de technische staf prima werk heeft gedaan in de winterstop. En het bestuur met de aanstelling van Gudde en Fledderus. Er zou weleens iets moois kunnen liggen aan de horizon. Nou zaterdag eerst excsior maar. Bedankt voor de column!

04-04-2019 om 04:32

Geruchten (FCGRADIO) Memisevic tekend tot 2021,nu nog handwerker aankopen!!

04-04-2019 om 06:51

Dat zou geweldig nieuws zijn, hij is erg belangrijk geworden op het middenveld en als back up in verdediging.

Ik was eigenlijk bang dat hij vanwege zijn uitspraken uit was op een breuk, mogelijk vanwege  interesse van een andere club.

We gaan het zien

04-04-2019 om 07:47

Dat is tenminste mooi nieuws ! Beter dan onze trainer af te zagen .. Mag dan aanvallend tegenvallen, zag gister de stand .. Maar kwa tegengoals gewoon 4e!! Dat zegt niks verder maar toch ... 

marcelfcg06-04-2019 om 12:09

Tim Handwerker heeft een mooie ontwikkeling meegemaakt he. Hij en daarmee ook Jans werden afgebrand. Hij zou er niets van kunnen en Jans had er geen kijk op. En nu willen we Handwerker met zn allen houden en heeft Jans het goed gedaan. Voetbal is een raar maar O zo mooi spel.

04-04-2019 om 08:28

Ik ben het volledig met je eens Thijs. Danny mag best vinden dat bepaalde zaken beter kunnen, sterker nog dat hoort bij zijn functie. Maar elke keer dat naar de buitenwacht communiceren is echt te belachelijk voor woorden! Bespreek dat lekker in de directiekamer. Laat Danny zich nou maar concentreren op de spelersgroep, want ik ben ondanks de resultaten zeker niet blij met het spel. Tegen Feyenoord dacht ik, hey ik zie eindelijk weer voetbal met een idee er achter. Maar sinds die tijd is het spel weer naar een bedenkelijk niveau gezakt. Zorg nou eerst maar eens dat je eindelijk vaste spelpatronen in de groep slijpt en oefen eens wat meer op dode spelsituaties, daar is nog veel winst te behalen. Steek je energie daar maar in ipv van in dat geklaag!

05-04-2019 om 09:48

Tja soms doet men een domme uitspraak, kan mij er ook nog 1 van Hans Nijland herinneren nadat FC Emmen was gepromoveerd afgelopen seizoen. "Dat zijn alvast 6 punten voor ons" riep Hansie. De eerste wedstrijd nam Emmen de punten mee naar huis dus vraag mij af biij wie Hans zich dan moet verantwoorden voor zijn misplaatste grap?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!