Terug

Deel deze pagina:

Column: de bal rolt weer!

Door Sigrid Elsinga 2 reacties

De kop is er af, het seizoen 2017/2018 is van start gegaan! En hoe; het was een roerige zomer bij mijn cluppie; een aantal spelers vertrokken, een aantal spelers kwamen. Maar zondag opende FC Groningen het seizoen met de thuiswedstrijd tegen aartsrivaal Heerenveen. Vooraf een mooie affiche, ware het niet dat je dit soort wedstrijden liever een poosje later speelt. Immers, je hebt geen idee waar beide clubs staan. Ook was er gemor onder de supporters omdat het midden in de vakantie viel. Ik wist eigenlijk niet wat ik kon verwachten zondag. 

Het openingsduel van vorig seizoen had ik nog in mijn gedachten, en na de 1e helft was ik er oprecht van overtuigd dat dit opnieuw zou gebeuren... Heerenveen was zeer effectief en stond terecht met 0-2 voor. Het liep bij ons voor geen meter! Maar wat een ommekeer de 2e helft. Onder leiding van Lars Veldwijk werd er geknokt en gesleurd, voor iedere graspol gevochten. En dit keer zat het wél mee. Toegegeven, het was (nog) geen briljant voetbal en vlak voor tijd leek het alsnog mis te gaan, maar de FC gaf niet op. Uiteindelijk werd het een zwaar bevochten 3-3. Ik kan er mee leven. 

Degene die er niet waren zondag, die hebben iets gemist. Was het na de 1e helft een striemend fluitconcert (niet van mij, ik doe dat nooit!) na afloop was er een warm applaus. En wat ik echt super vond, er was een geweldige sfeer! Een paar weken geleden kwam het bericht dat er een nieuwe fanatieke supportersgroep is opgericht, Ultra Cruoninga. Zondag was ook hun debuut op Noord en wat mij betreft zijn ze met vlag en wimpel geslaagd; een fantastische sfeeractie vooraf, de trommel, veel lawaai en ze kregen het hele stadion mee. Wat hebben we dat gemist. Wat het gaat brengen dit seizoen? We gaan het zien. Maar de bal rolt weer, gelukkig!

 

Reacties:
appie happie17-08-2017 om 12:48

Top,helemaal mee eens,zo was het precies zondag..de sfeer was uitstekend.

 

Ik zat er samen met een Heerenveen supporter(buurmeisje) die er gewoon voor uit kwam dat ze dat was..niet provoceren maar wel klappen voor haar ploeg.Zo kan het dus ook hoor gezamelijk gaan allebei voor een andere club..zou moet het ook.de mensen om ons heen vonden het allemaal prima(ik baalde wel de eerste helft,maar dat kwam wel weer goed later)

 

En de nwe. zg harde kern van de fc deed zijn stinkende best,ik ben er zeer tevreden over.

 

Onze Amsterdamse "vrienden"hebben vanavond een aardige wedstrijd en zijn wellicht zondag nog een beetje moe voorwanneer ze geen fatsoenlijk resutaat hebben behaald vanavond,dan kunnen wij toeslaan want wees eerlijk volgens mij hebben wij nog nooit gewonnen in dat overdekt zwembad aan de ring in Amsterdam!! dat wordt dus hoog tijd..

 

Op naar een mooi seizoen...

 

Oja,de patat moet wel anders die is nog steeds zeer onder de maat!!!

17-08-2017 om 14:04

Dat AJax heeft niet bij voorbaat gewonnen, al is natuurlijk Utrecht een mooi voorbeeld hoe het moet !

ik voorspel as zondag een 1-1, maar in de voorspelcompetitie kwam ik altijd achteraan...

wel hoop ik dat Mahi blijft.  Padt , daar ben ik minder ongerust over want PSV valt af.  

het was trouwens opvallend dat in de V.I. Beoordeling van de FC, van die wedstrijd tegen H'veen, dat Reijnen en Larsen allebei een 6 kregen en Jenssen, bacuna en drost een onvoldoende scoorden. Beide aanvallers (Veldwijik enen Mahi allebei een 7)

 

TomOkker17-08-2017 om 18:55

Ik heb de cijfers gezien Kees en ik kan mij prima vinden in de objectieve beoordeling(en)

17-08-2017 om 12:58

Voor mij is het meer 60 gram zout met stukjes gefrituurde aardappel. Ondanks dat toch een waanzinnige 2de helft gezien op noord naast de fanatieke aanhang!!

appie happie17-08-2017 om 15:39

Dat dan weer wel natuurlijk.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!