Terug

Deel deze pagina:

Column - Glas half vol of half leeg..

Door Sigrid Elsinga 0 reacties

We zijn op de helft van de competitie en dat is een mooi moment om de balans op te maken van mijn cluppie. Vol hoop ging ik naar de 1e thuiswedstrijd tegen Feyenoord.... en wat was dat een zeperd van jewelste. Om over Heerenveen nog maar te zwijgen... Tot eind oktober bleef het moeizaam, met hier en daar een lichtpuntje. 

In mijn vorige column van eind oktober, sprak ik mijn bezorgdheid uit over het gemor van het publiek ten opzichte van het bestuur van FC Groningen. Of het al in de planning lag of dat mijn woorden een duwtje hebben gegeven, weet ik niet, maar eind november is er een bijeenkomst geweest met supporters en sponsoren over het te voeren beleid. Daar zijn goede ideëen naar voren gekomen. Nu de schone taak aan het bestuur om hier daadwerkelijk wat mee te doen. Maar de intentie is er in ieder geval. In het verlengde daarvan, zag ik een ploeterend team op het veld. 

Langzaam maar zeker kwam hier een kentering in. In mijn optiek kwam de echte verandering bij Pec Zwolle uit. We stonden zwaar onder druk, zeker de 1e helft, maar het team gaf niet op! De rest is geschiedenis. Er werd gewonnen van AZ, Ado Den Haag, Roda JC. Uiteraard hadden we vandaag tegen Kowet moeten winnen. Omdat dat niet gebeurde, zijn we net in het rechterrijtje beland. De verschillen zijn echter zo klein, dat het spannend gaat worden na de winterstop.

Wat betreft trainer Ernest Faber; het siert hem dat hij immer kalm blijft. De persconferenties na afloop zijn helder en realistisch. Ook verschijnt hij regelmatig in het supportershome en schuwt de discussie niet. Of hij mn "open brief" heeft gelezen, weet ik niet, maar leuk is het wel.

Met spanning kijk ik uit naar de komende maanden. Uiteraard hangt het ook af van welke spelers we afscheid gaan nemen. Want die poppenkast begint straks ook weer; transfer periode. 

We beginnen gelijk met een mooie uitwedstrijd tegen Heracles, onze directe concurrent. Een awayday die altijd op het programma staat. Ergens in mei hoop ik op nog een paar mooie play off wedstrijden voor Europees voetbal te zien. Of dat lukt? We gaan het mee maken. 

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!